Въпрос за акумулатор !

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 11 мар 2007 22:11

Аз лично карах 4 години москвич , с мизерен 250 ватов генератор и 115 Аh акумулатор поставен отзад в багажника с пуснат грамаден кабел до двигателния отсек и никога не почуствах , че не може да го зареди..... напротив , москвака тръгваше на стартер като електрокар :) За сегашния ми дизел пък щом запали ток се хаби само за да държи клапана за нафтата отворен и за CD то ;) Тъй че на теория предполагам че колегите са прави за по големия , на практика слагам най-тлъстия който мога да си позволя и да се побере на мястото..... :idea:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 11 мар 2007 23:45

juve написа:Аз лично карах 4 години москвич , с мизерен 250 ватов генератор и 115 Аh акумулатор поставен отзад в багажника с пуснат грамаден кабел до двигателния отсек и никога не почуствах , че не може да го зареди..... напротив , москвака тръгваше на стартер като електрокар :) За сегашния ми дизел пък щом запали ток се хаби само за да държи клапана за нафтата отворен и за CD то ;) Тъй че на теория предполагам че колегите са прави за по големия , на практика слагам най-тлъстия който мога да си позволя и да се побере на мястото..... :idea:

:да:

Алтернатора ще си го зарежда акумулатора , колкото и голям да е той - акумулаторната батерия се явява един буфер между консуматорите и алтернатора , така че колкото по-голям е буфера - толкова повече мегдан имате да консумирате да ток да речем в неблагоприятни за акумулатора условия - слабо зареждане при киснене в задръствания , слушане на по-яка музичка...

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 12 мар 2007 11:07

The_Machine написа:Алтернатора ще си го зарежда акумулатора , колкото и голям да е той - акумулаторната батерия се явява един буфер между консуматорите и алтернатора , така че колкото по-голям е буфера - толкова повече мегдан имате да консумирате да ток да речем в неблагоприятни за акумулатора условия - слабо зареждане при киснене в задръствания , слушане на по-яка музичка...

Е да де, ама нали този буфер пак трябва някой да го напълни от някъде, т.е. алтернатора трябва да го зареди. Не винаги колкото е повече (по-голямо), е по-добре. Трябва да има мярка ! Прекален светец и Богу не е драг.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Re: Въпрос за акумулатор !

Мнениеот K22 » Пон 12 мар 2007 11:40

Sasho_Yovevv написа:Здравеите колеги !!! Искам да попитам какъв трябвада е акумулатора по каталог за 1.8 ми abs?

ЕЕЕ няма ли за вас модератори :twisted: Човека ви пита, какъв е акумулатора по каталог , а вие правите свободни съчинения :D

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 12 мар 2007 11:53

k22 написа:
Sasho_Yovevv написа:Здравеите колеги !!! Искам да попитам какъв трябвада е акумулатора по каталог за 1.8 ми abs?

ЕЕЕ няма ли за вас модератори :twisted: Човека ви пита, какъв е акумулатора по каталог , а вие правите свободни съчинения :D

Отговора по каталог Бобчо го даде още в първия пост, оттам нататък споделяме практическия си опит докато ни заключат темата mhihi mhihi mhihi :stumm

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 12 мар 2007 12:20

Winner25 написа:

Изображение

Колега, уточни ми моля те коя е тази програма от която е скрийна? И ако ми кажеш от Датата ли да си я сваля или от каде, цена няма да имаш? Благодарско предварително

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 12 мар 2007 12:27

това е autodata 2.12. Гледам че в дата.бг има 3.16

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 12 мар 2007 12:33

Thank you my friend

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 12 мар 2007 14:30

Напълно подкрепям колегата с принципа че е добре да се избира "най-големия който влиза в гнездото". :-)
Притесненията че генератора нямало да го зарежда са напразни.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 12 мар 2007 20:45

Трябва да има мярка ! Прекален светец и Богу не е драг.

Нека забия последния пирон в капака на ковчега :) Акумулаторите се скапват от седяне, недозареждане, презареждане и радикалните пускови тоци, които се консумират при палене Грамадния акумулатор в общия случай не чувства особенно значително по малкия ток при палене и не е предразположен за разни там изкривявания на плочите и други такива които пише в различните книги - просто му е все тая :) Разбира се всеки има право сам да си троши главата , и тук момента е като в Линукс - имаш право на избор :)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 12 мар 2007 20:48

psstv18rp написа:Напълно подкрепям колегата с принципа че е добре да се избира "най-големия който влиза в гнездото". :-)
Притесненията че генератора нямало да го зарежда са напразни.

много ясно ако 2,5,...10А като последното е за 100Аh акумулатор са проблем за един алтернатор, то той няма да върши работа въобще и за другите консуматори в автомобила:wink:

Върни се в “Passat”