Б4 комби - странен шум в купето - виновника разкрит

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 09 юни 2007 21:56

Аз не помня да съм видял там такова нещо ама може и да има.При мен звука не е като на метал ама просто като резонанс на нещо ама глухо се чува.Възможно е да е от много места ама не мога да определя еднозначно откъде идва.Проявява се по павета или по грапав асфалт основно и е страшно дразнещо.Не са тампоните на задния мост понеже ги сменявах съвсем скоро а не съм я претоварвал взерски за да им стане нещо (даже не съм я товарил).
Забелязал съм нещо друго - като се кача в колата и си затворя врата се чува едно тупкане от дясно от някъде (все едно нещо има във вратата и се хлопа наляво-надясно).Обаче ако разклатя купето не се чува.....много странна работа :shock
Преди време отдясно правих прозореца (ама тъкмо бях взел колата) понеже не се сваляше и не е изключено да съм забравил нещо във вратата (колкото и смешно да звучи) и да тропа мамка му проклета.Отдолу не видях нищо интересно наоколо което да изадава подобен звук.Освен ламарината около катализатора ама надали от нея може да се чува това,което чувам по неравностите.Проблема е че източниците може да се много и трудно да локализирам къде точно е защото купето си е голямшко.Набелязал съм си :
-ламарината отпред при катализатора (самонразени винтове и земи тоя винтовърт)
-отзад ламарината ако си е още на мястото - същото решение
-на 5-тата врата отзад пластмасата която е за номера (горе има един винт между двете светлини за заден ход който е првъртял и не може да се стегне) - за тук ще мисля решение макар че засега е звинтено макар и по-хлабаво.
-да има нещо във вратата - ще я разглобя още утре да ровя вътре да видим.
-отзад крика и резервната гума също може да издават подобен звук ама надали понеже са си на мястото (макар че не са завинтени за купето).
Ще го намеря аз него.......и лошо му се пише :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 10 юни 2007 17:24

Дотук разбрах че не е от предната дясна врата нито от задната дясна врата.Забелязах че жабката е леко разлепена тапицерията от капака в долния ъгъл и издава подобен на търсения от мен звук ама засега не е сигурно че е оттам ама ще се пробва (като започне да го прави ще помоля някой да я подпре да видим дали ще млъкне.....) :roll:

Върни се в “Passat”