Б4 1995 г багажник за таван - начин за монтиране.
Re: Б4 1995 г багажник за таван - начин за монтиране.
Вчера засякох един колега със същия пасат само че седан-каза че е броил 180 кинта.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
След много бързо търсене
http://emk-33.com/shop/product_info.php?cPath=58_3445_3444_5749&products_id=92
със сигурност има и други оферти, според мен е много много по-лесният вариант отколкото да се слагат надлъжни греди
http://emk-33.com/shop/product_info.php?cPath=58_3445_3444_5749&products_id=92
със сигурност има и други оферти, според мен е много много по-лесният вариант отколкото да се слагат надлъжни греди
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
По-лесно е, но са по-кофти - където багажникът се опира в боята се издира, може да вдлъбне ламарината, защото не опира на цялата повърхност, а в една точка и т.н. Лятото поправях люка и си спомням, че отдолу се виждаха болтове или гайки, но отдолу се затягаше. Купетата си иматдупки на тавана за багажник, зависи от изпълнението дали ще сложат или ще е с цели лайснии. Би трябвало да няма разлика между В3 и В4. Успех!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
На Опел (по-точно на Кадет, на него съм гледал) лайсните отгоре са с едни приплъзващи капачета, а тавана е така оформен, че се получават жлебове, където влиза специален тип крачета за багажник. По-различни са - при Опел крачето се отваря и заклинва като дюбел.
При Пассат лайсните са цели. Няма капачета.
При Пассат лайсните са цели. Няма капачета.
Напречни греди за кочини без релси=180 кинта.Ми тва е 1/5 от кочината.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всички купета на В3 и В4 имат отвори за надлъжни релси .Свалят се пластмасовите лайсни и се виждат отворите които - те са затапени .Купуваш се от някоя морга релси заедно със шпилките които се захващат за тавана.Сваляш тавана отвътре , хващаш шпилките но ги мажеш със силиконче защото тече вода после (от личен опит).Може да се вземеш и пластмасови лайсни под релсите които са с отвори.Всичко се получава точни - аз си сложих релси преди няколко месеца на В3 но то В4 е същото!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте на всички! Да споделя и аз малко своя опит. До сега сега съм ползвал само търсачката и информацията от форума ми е била много полезна! Та така , скоро направих трансплантация на такива релси за багажник. Колегата ми има Пасат Б4 и на тавана си нямаше нищо, внос от Германия. Намерихме кола с релси малко блъсната и ги свалихме. Необходимо е сваляне на тавана след сваляне на пластмасите които го поддържат и сенниците които са на винтове. След което се виждат по 3 отвора на страна съответно от ляво и дясно където влизат шпилките на релсите. Не е необходимо разпробиване. Махат се лайсните на тавана, на щипки са чрез дърпане. Под лайсните са отворите запушени с прозрачна лента да не влиза вода. Най-добре се получава като се ползват лайсните от колата на която са свалени релсите с готовите отвори. Малко силикон при монтажа на дупките и всичко става ОК!