Б5,5 надрано предно стъкло?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
VeselinTsonev
Автомобил: Passat B7
Двигател: 2000 TDI DSG

Re: Б5,5 надрано предно стъкло?

Мнениеот VeselinTsonev » Пет 21 фев 2014 15:18

Колеги,
тези от вас които са правили процедурата или пък знаят... кажете каква гъба трябва да се използва?
Че си поръчах оксид от eBay, ама сега като се замислих за гъбата и...??? :screwy :screwy

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пет 21 фев 2014 16:49

Потребителски аватар
VeselinTsonev
Автомобил: Passat B7
Двигател: 2000 TDI DSG

Мнениеот VeselinTsonev » Съб 22 фев 2014 17:56

Благодарности колега!

Последна промяна от gr_kanev на Нед 23 фев 2014 10:59, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Съб 22 фев 2014 18:11

Внимавай с машината да не прегрееш стъклото и да скапеш триплекса. Раздели стъклото на сектори и давай възможност на стъклото на да изстине.

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Нед 23 фев 2014 1:22

Интересно защо трябва да се поръчва нещо от ибей след като го има в България?!? Интересно ми е и какво точно си поръчал защото за целта която ти трябва цериевия оксид трябва да е с определени качества (чистота) Гъбата която се ползва с оксида не е каква да е, да го имаш предвид го казвам. И внимавай не само да не изгориш триплекса а и да не го направиш на лупа и после нищо да не виждаш. В Пловдив взимат между 15 и 30 лева за оправяне на точно такива матирания от шистачки. Не надрасквания а само матирания и процедурата която сам се наемаш да правиш е малко безсмислена и нерентабилна. Хората работят със специални препарати на базата на оксида и лично съм се възползвал от услугите им. Предполагам, че и в други градове има хора извършваши тези дейности.
Поздрави и успех с начинанието!

П.П. И гледай повечко водичка да пръскаш когато правиш процедурата. Ако се чудиш защ,о пиши в уикипедията цериев оксид и виж принципа му на действие :)

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Нед 23 фев 2014 22:57

Колега, къде в Пловдив оправят следи от чистачки? Имай предвид колко трудоемък е този процес, предпочитам да си платя, ако някой предлага таиз услуга.

П.С. Не ми се търсеше гъба в бг сайтове и затова съм дал линк от ибей. Въпросната гъба в комбинация с продукта на Car Pro Ceriglass работи безотказно, но не се наемам да прогнозирам резултата с обикновен цериев оксид на прах.

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Пон 24 фев 2014 0:26

Нямам телефон на човека но на картата чиято снимка пускам е там. Бяла къща от дясната страна и има табели които опътват. Човека оправя САМО МАТИРАНИЯ не и надрано и може да каже дали е поправимо само и единствено при оглед. На мен ми каза, че ако е дълбока следата с нищо не може да се оправи без стъклото да стане на лупа. При мен имаше леки следи от чистачките само като матирано. Когато прокараш нокът през тях не се усещаха и се оправи. Шкурки не използва а работи само с пасти и въпросните гъби за стъкло. Оправя и пукнатини по стъкла и съм ползвал и тази услуга. Лошото е, че може да дойдеш до тук и да се окаже, че работата не става. Човека ако прецени, че има и малък шанс стъклото да стане на лупа не го прави. Процеса е трудоемък и отнема време. Бях срещал мнения на сина му тук във форума но в много стари теми, които не намирам. Няма начин да не се предлага услугата и в други градове защото българите нали сме със скъсани гащи и гледаме тънко да минем, а и за едно матиране да се смени цяло стъкло не е рентабилно.
Поздрави
Прикачени файлове
Untitled (Small).png

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пон 24 фев 2014 0:59

Мерси! Аз съм си майна и когато се прибера ще го навестя. Имам следи от чистачката по задното стъкло и въпреки че имам въпросния продукт и гъби, нещо все не намирам мотивация да си го оправя сам. То за 20-30 лв не си струва цялата хамалогия.

penko_pulev

Мнениеот penko_pulev » Пон 24 фев 2014 7:12

Отиди и виж калво ще ти каже. Инфото ми е от преди година но едва ли цената се е променила много. Все пак зависи и от ширината и дължината на матиралото. А то щом си за заден прозорец можеш и сам да пробваш. Аз съм склонен сам да пробвам ако беше на задния но отпред .... :)

Върни се в “Passat”