Обем на резервоар
То си пише на горивомера на таблото колко събира.Има В4 до 100л. има и 70л/както е моят/Само незнам колко е точно резервата.Едни казват 7-8л.,други 10-12л.Засичал съм от червеното надолу и някъде към средата на червеното ми свърши и ме остави като сираче на пътя.Други Пасати си очитат до долу и тогава гаснат.Може да е от поплавъка в резервоара.
- stirka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vargal написа:То си пише на горивомера на таблото колко събира.Има В4 до 100л. има и 70л/както е моят/Само незнам колко е точно резервата.Едни казват 7-8л.,други 10-12л.Засичал съм от червеното надолу и някъде към средата на червеното ми свърши и ме остави като сираче на пътя.Други Пасати си очитат до долу и тогава гаснат.Може да е от поплавъка в резервоара.
пише 70 но хваща повече.аз така първия път като карах на дълъг път показваше 70.и минах доста километри а стрелката не мърда от 70.помислих си че е развалено.чак после разбрах
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- vetmed
- Автомобил:
- Двигател:
Виждал съм едно интересно нещо преди няколко години на бензиностанция, която се намираше преди молдовско-румънската митница. Някакви момчета бяха качили задницата на Пасат В3 на специално подготвени трупчета и около половин час пълниха резервоара, като спускаха и пак повдигаха задницата на колата. Попитах ги каква е целта и се оказа, че с това занимание успяват да вкарат с 20 литра гориво повече. А го правиха с цел продажба в Румъния, заради това че имаше сериозна разлика в цените на горивата в двете държави. Всъщност и сега я има, така че ако някой закъса с парите..... 
- Morskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
успяват да вкарат с 20 литра гориво повече
Добре де с моя простия ъкъл нещо не ми се вързва - КАК при обем на съда от примерно 1 литра ще го напълниш с 2 литра?E няма как да стане! Айде при някакво температурно разширение или свиване да можеш да сложиш някъкъв процент в повече но едва ли е повече от 1-2%
Последна промяна от Morskia на Сря 30 яну 2008 13:39, променено общо 1 път.
- vetmed
- Автомобил:
- Двигател:
andonov написа:Пасат Б4 1.9ТДИ събира 100л.Това го гарантирам на 200%.До 80-85л.пистолета изкл. и след това ти трябват около 10мин за останалите.
Ами явно, че е възможно щом колегата казва това. А сетих се още, че тези момчета здраво разклащаха колата на няколко пъти, и пак я повдигаха да я пълнят. И на мен ми се видя невъзмжно, ама със сигурност не го правиха ей така от кеф.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Морски, идеята е да се напълнят с гориво (и да се изкара въздуха) на части от резервоара, които не са предвидени за пълнене (за безопасност и т.н.), и по тази причина производителят казва че резервоара е Х литра - това не е физическия обем на резервоара, а тази част, която те интересува като редови потребител.
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ifidik написа:от vw са го измислили.вътре в гърловината като се отвори капачката от ляво има бутон за обезвъздушаване.като го напълните до горе натиснете бутона и нафтата потъва със звук.близо 20 литра събира гърливината от капачката до основната част.
Точно така колега - даже аз го натискам от самото начало с пистолета и става още по бързо.