Колеги искам някой колега да примери своята утечка .
Днеска на 3 пасат мерих същата утечка беше .
Кажете какво става и трите са са развалени . На края ще
изхвърля всички мутицети и всички уреди !
пасат б6 колко е допустимата утечка на ток
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко е допустимата утечка за пасат б6
Предполагам си мерил със същия мултицет по същия начин.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Потърсих информация - при 10А обхват, грешката е между 2 и 3% за ниския клас уреди (какъвто колегата ползва). Това са 200-300мА грешка т.е. измерването на утечката така ще е крайно неточно (грешката е в пъти по-голяма от търсената стойност) . Вариант остава да се пробва метода на колегата с кабелите и ниския обхват, за да е по-точно. Грешките в ниските обхвати са между 0.5 и 1.2% , което при примерно обхват 200mА, е между 1mA и 2.4mА (незначителна грешка).

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Писах го по горе и пак ще го напиша.
На този обхват не можеш да мериш консумацията при колите. Този прибор може да има 3% грешка но тя се смята не при обхвата а не при измерената стойност. Така че смятайте си грешката отново.
На този обхват не можеш да мериш консумацията при колите. Този прибор може да има 3% грешка но тя се смята не при обхвата а не при измерената стойност. Така че смятайте си грешката отново.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат б6 колко е допустимата утечка на ток
Здравейте колеги,тъй като съм новак във форума и реших да пиша тука...дано съм се ориентирал правилно...Значи изкам да питам дали е възможно да ми краде тока от комфорт модула...имам пасат6 и ми се губи тока 2А на час казаха ми че е от комфорт модула..ако някой има мнение да ми го сподели ще съм благодарен... 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Има 1 антики дето името започва с буквата Ц /Ц4313,4353 такива имам /.Аналогови стрелкови уреди / мултицети/ с огледална скала. Клас на точност 1,5 - на тях вярвам в такива случаи.
Пресен пример - в студа сега меря акумулатор с цифров брей 12,9в ,запалва и тръгва да зарежда -ужасТ цели 17,5 В.Ходя изравям антиката зареждането 14,1В , при въртене на стертер само 8,6в -смяна на акумулатора.
Е с цифровия лесно гледаш -отчитш. За аналоговия малко сметки.
Ток на консумация се мери поне след 15-20 мин след заклщчване. Оставяш прибора на по-висок обхват.
При мен модула заспива след 10 мин /има 2релета за време комутиращи и + и -
Пресен пример - в студа сега меря акумулатор с цифров брей 12,9в ,запалва и тръгва да зарежда -ужасТ цели 17,5 В.Ходя изравям антиката зареждането 14,1В , при въртене на стертер само 8,6в -смяна на акумулатора.
Е с цифровия лесно гледаш -отчитш. За аналоговия малко сметки.
Ток на консумация се мери поне след 15-20 мин след заклщчване. Оставяш прибора на по-висок обхват.
При мен модула заспива след 10 мин /има 2релета за време комутиращи и + и -
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти много колега...измери го майстор и той ми каза че имам проблем,иначе си бачка перфектно модулчето но ми гълта тока...та въпроса ми е може ли такова нещо,да работи пък в същото време да ми изсмучи тока..? :)
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
2A не може да се брои за утечка. Това си е консуматор 24W и със сигурност не е нормално.
Ако това ти го е казал "майтора", сменяй го веднага, докато не ти е подпалил колата.
Blaze To Win написа:ми се губи тока 2А на час
Ако това ти го е казал "майтора", сменяй го веднага, докато не ти е подпалил колата.
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
В новата брошура на лидл има устройство за мерене на акумулатор.Предполагам с него може да се мери и утечка?
-
- Автомобил:
- Двигател:
да но въпроса ми е като си работи нормално модула,поне на мен така ми се струва може ли да лапа тока..? и благодаря на колегите за обрнатото внимание 

-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
Здравейте,да си споделя и аз.
Вчера акумулатора ми сдаде ,,богу дух,, и се наложи да си купя нов.След покупката и монтажа отидох при еладжия,който ми замери дали си работи нормално динамото и дали има отечка някъде,накаква си/да завери гаранцията/.При заключен автомобил без никаква консумация било нормално да е 0.6 а.Моят красавец даде 0.8,но майсторът каза че не е проблем.
Това е.
Вчера акумулатора ми сдаде ,,богу дух,, и се наложи да си купя нов.След покупката и монтажа отидох при еладжия,който ми замери дали си работи нормално динамото и дали има отечка някъде,накаква си/да завери гаранцията/.При заключен автомобил без никаква консумация било нормално да е 0.6 а.Моят красавец даде 0.8,но майсторът каза че не е проблем.
Това е.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
skromnia1970 написа:Здравейте,да си споделя и аз.
Това е.
Щом смята така майсторът

-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
stefan4o написа:skromnia1970 написа:Здравейте,да си споделя и аз.
Това е.
Щом смята така майсторътТези стойности, които си написал са доста големи. 0.6А са 600 милиампера, при допустими 50... сам си го сметни, колко пъти си над нормата. Освен това съвременните автомобили ползуват алтернатори, а не динамо, има малка разлика
Грешката е може би в мен,като съм пропуснал да напиша мили ампер часа,не ампер часа.Който е имал интерес и мисъл е разбрал надявам се.
/извинявам се за пропуска/
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колега, пак си в грешка -ампер час е мярка за капацитет на акумулатора/ Ah/ .Утечката се мери в ампери /А/ или в mA, което е единици за ток.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Без да се засягаш, ама всъщност ти продължаваш да пишеш глупости и нищо не ти се разбира.
Доколкото разбрах си имаш нов акумулатор със заверена гаранция значи всичко ти е наред.
Напълно възможно е обаче да са ти вписали такива числа в гаранцията, които да я обезсилват - правят го с усмивка на лицето и клиента си мисли, че всичко е наред.
Доколкото разбрах си имаш нов акумулатор със заверена гаранция значи всичко ти е наред.
Напълно възможно е обаче да са ти вписали такива числа в гаранцията, които да я обезсилват - правят го с усмивка на лицето и клиента си мисли, че всичко е наред.