Въпрос за двигатела на Пасат Б3 ?

Техническа и сервизна информация за Passat
TuRBo_sHArK
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TuRBo_sHArK » Вто 17 апр 2007 15:10

Ми аз не намирам нищо свястно с бели мигачи и климатик в това мобиле.бг и цените надути по 4-5000лв за кола 91-2 година... Много ми се виждат.. и незнам от къде в България може да се намери свестен пасат :roll: както казва колегата vw16v че го кара 5-та година и нищо му няма.. Късметлий ;)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 17 апр 2007 15:26

TuRBo_sHArK написа:Ми аз не намирам нищо свястно с бели мигачи и климатик в това мобиле.бг и цените надути по 4-5000лв за кола 91-2 година... Много ми се виждат.. и незнам от къде в България може да се намери свестен пасат :roll: както казва колегата vw16v че го кара 5-та година и нищо му няма.. Късметлий ;)

Има колега има ама си трябва бая обикаляне и гледане плюс пазарлък :idea: И моя 4-ри год. не ми е давал ядове но съм обикалял 1мес. по автокъщи и обяви докато си го харесам, а това че е от Италия няма никакво значение важното е как е поддържан.Успех, ако си достатъчно упорит да търсиш точно Пасат няма начин да не намериш нещо свястно :wink:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 18 апр 2007 10:41

Така е, просто трябва много обикаляне. Моя е италиански, и също съм много доволен. От 2001-ва го търкалям. Без съществени проблеми, като първите 3 години откакто го взех изобщо не съм сменял *нищо*, като изключим "дежурните" след покупка неща - ремък/ролка/акумулатор/гуми, консумативите и АГУто. :-)
Обаче тогава обиколих кажи речи всички автокъщи в Сф и си загубих безумно много време. И не гледах най-евтините - дадох 6000лв, което дори за тогава не беше малко за GL комби 1.8 моно без климатик. Не се и лакомих по екстрите - целенасочено избягвах по-ячките двигатели, климатици, АБС-ове и т.н. изгъзици. :-)
Тогава един съсед взе голф "супер запазен", "всички екстри" и "супер евтин" и даже ми се подиграваше че съм се преебал. Обаче в рамките на първата година смени скоростна кутия, всички амортисьори, карета, и изобщо половината окачване + основен ремонт на двигателя + нова глава. Излезе му златен. Та така става...

Zhiv

Мнениеот Zhiv » Сря 18 апр 2007 11:59

Като гледам пасата на снимката е едно към едно с моя, включително цвят и тапицерия.С тази разлика че няма климатик и касетофон и е 92 г.Внос от Италия.Взех го преди месец и половина за 3000 лв.Още около 800 лв отидоха за регистрация,консумативи плюс акумулатор и сд.Като ремонти - смених тампони на макферсона и лява кормилна рейка с маншона , датчик на вентилатора и термодатчик.Очарован съм от возията , а за вървенето въобще нямам думи.От Шумен до Варна си държи 160 км/ч и пее.Отзивите от сервизите са че колата е в много добро състояние за годините си.ръжда по долната часта на двигателя няма , но се появи омасляване от капака.Но от форума стана ясно , че разход от около стотина грама масло на пет хил. км си е нормално.Жалко че няма разходомер , но по мои сметки за км и налят бензин е ок.А останалото си е жив късмет , имам приятели с пасати вдигащи рамене при въпрос за подходящ сервиз , както и такива които при споменаването на vw ги втриса.Желая ти сполука с избора.

TuRBo_sHArK
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TuRBo_sHArK » Чет 19 апр 2007 0:48

Само дето в Плевен почти ги няма в автокъщите.. :) само тоя видях :?

Потребителски аватар
slavias
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavias » Пет 20 апр 2007 22:45

Ето един с бяли мигачи на аватара ми :D Внос от Италиа, от 3 г го карам и съм сменял бобина и накладки.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Съб 21 апр 2007 7:13

И моят блок е ръждясал от вън. Е може да те дразни естетическият му вид, но това не е болка за умиране.Важното е от вътре да е добре. Предишният ми отвън беше като нов, а отвътре оле-мале.
Успех

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Съб 21 апр 2007 17:10

Колега,разбрах,че ако блока на мотора е ръждясал , значи е истински и е работил добре . Имам такъв 1,8 моно на моя пасат и един капут ,голем разбирач почна да припада като го видя колко ръжда имаше - да съм го бил върнал вика.После измих мотора и намазах блока с масло и сега сички отворковци са спокойни ,като го видят. А ти , ако някой може да ти докаже че километрите са реални - взимай колата .Случват се коли и на малко км.

Потребителски аватар
passatdriver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatdriver » Съб 21 апр 2007 17:54

TuRBo_sHArK написа:Ми аз не намирам нищо свястно с бели мигачи и климатик в това мобиле.бг и цените надути по 4-5000лв за кола 91-2 година... Много ми се виждат.. и незнам от къде в България може да се намери свестен пасат :roll: както казва колегата vw16v че го кара 5-та година и нищо му няма.. Късметлий ;)

за 4000 имам за продан пасат дизел ако искаш виж го в раздел продава 4500 за бензин са безумно много

Върни се в “Passat”