Пасат Б5 избор на предни спирачни дискове

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Re: Избор на предни спирачни дискове

Мнениеот vinixxx » Чет 09 апр 2015 9:48

Препоръчвам ти да си продадеш колата и да си ходиш пеш,хора които си купуват дискове втора ръка,не трябва да им се позволява да притежават личен автомобил.

Mufkata86
Автомобил: PASSAT B5 1.9
Двигател: 98 AFN

Мнениеот Mufkata86 » Чет 09 апр 2015 13:02

vinixxx написа:Препоръчвам ти да си продадеш колата и да си ходиш пеш,хора които си купуват дискове втора ръка,не трябва да им се позволява да притежават личен автомобил.

Ами...... ти верно ли имаш мозък и можеш да четеш?
Ако можеш да четеш-земи прочети всичко :deal
А и да те попитам: По рождение ли си ***** или като порасна се обърка?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 09 апр 2015 13:09

vinixxx написа:Препоръчвам ти да си продадеш колата и да си ходиш пеш...

Значи човекът е казал, че е мислил за втора ръка дискове, но се е отказал, понеже цената била сходна на нови такива. Също така човекът казва, че дисковете, с които е била колата му и вече са се ронели от старост и износване не са били криви, а новите му дискове се оказват такива. От там човекът пита от къде и каква марка да закупи, за да не бъде прецакан.
Другото е, че дисковете са парче желязо. Ако не са износени и не са били прегрявани, не знам какъв проблем може да има фатален. Със сигурност е по-добре, отколкото да караш с дискове, които имат дълбоки бразди, ръбове и вече не е останал в тях метал. Аз на теб ти препоръчвам подобни умнотии да си ги спестяваш. Друг да си видял да хока по темите?

Последна промяна от инжектопляктор на Чет 09 апр 2015 13:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 09 апр 2015 13:15

Mufkata86 написа:
vinixxx написа:Препоръчвам ти да си продадеш колата и да си ходиш пеш,хора които си купуват дискове втора ръка,не трябва да им се позволява да притежават личен автомобил.

Ами...... ти верно ли имаш мозък и можеш да четеш?
Ако можеш да четеш-земи прочети всичко :deal
А и да те попитам: По рождение ли си ***** или като порасна се обърка?

Не, така си е. :th_up

Диска си има допуск на износване. Ако има 20мм дебелина при 280х22мм вариантите, няма проблем да се кара. Някой коли се оказват много чувствителни към дискове и това е добро решение. Друга практика, която помага при смяна е да се почистят главините с шкурка и да се сложи малко смазка под диска. Идеята е да легнат перфектно за да се избегне изкривяване. :th_up

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 10 апр 2015 7:30

ATE и TRW от онлайн магазина на клуба могат да се закупят с гаранция, че не са ментета, защото са доставени отофициалния вносител ТЕХ-КО

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 10 апр 2015 17:50

Моят избор винаги и бил АТЕ!
За TRW напоследък започнаха да се пишат недобри отзиви особено за носачите им. :confused
АТЕ имат още няколко официални вносителя - Манимпекс, Аутохелп, Аутокели и може би още 1-2.
Ауто+ също предлагат марката, но това или е стока на Манимпекс или ги дърпат от друг вносител.

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Пет 10 апр 2015 21:03

Всички тези марки като афтермаркет на свободния пазар се произвеждат в Китай и е въпрос на късмет да е читав.
Това което се продава като резервни части от вносителите на автомобила се прави най често в Полша или Чехия. Брембо имат огромен завод в Полша и продават само като резервни части на марките коли.Това поне съм го видял с очите си.
Отделно за конвеира примерно на фиатите сглобявани в Полша, дисковете се произвеждат в Полша.Фирмата е Ауто Юнион.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 10 апр 2015 21:15

Въпрос на късмет е при китайските марки. Реномираните производители на авточасти не разчитат на късмет, независимо в кой от заводите по света се произвежда дадена част.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 10 апр 2015 23:30

fly_free написа:тези марки като афтермаркет на свободния пазар се произвеждат в Китай

Това, не е вярно и ако купиш дисковете от ТЕХ-КО(форума), Манимпекс, Аутохелп си пише къде се произведени!!
Качеството е гарантирано!!! :th_up

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Съб 11 апр 2015 7:57

Колега нямам нищо против частите продавани от форума ,освен некоректността на фирмата вносител ,но това е друга тема.Всеки има право сам да си развива бизнеса, но в света си има понятието добра търговска практика.
Не съм купувал дискове от тях и не съм ги слагал на своя кола за да мога да преценя качеството им ,което не оспорвам.
Моят опит е повече със частите за двигател.А за дисковете съм пообиколил малко заводи където произвеждат дискове и други части, та имам представа къде какво се произвежда.На частите продавани в белите държави си има баркод ,който дава доста информация.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 11 апр 2015 11:34

Наистина има определени модели дискове АТЕ, които са произведени в Китай, но пак подчертавам, че това е написано на опаковката и качеството е гарантирано.
Разбира се, че съм съгласен за възможен недобросъвестен вносител, който предлага преопаковани фалшификати, но досега не съм се сблъсквал с подобно нещо.
Тампоните за предни носачи на Пасат след 2005г марка Лемфьордер също са произведени в Китай.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 11 апр 2015 12:33

radi_nrj написа:
На старите коли правих комбинация Zimmerman дискове + TRW накладки. Също много доволен!

Купих си нови цимерман 280 мм и нови накладки трв, брутално спиране от 20+ годишния ми пасат, като свършиха трв-то сложих ебц или подобна нискобюджетна накладка и взеха да свирят, моменталически ги смених с брембо накладките, меки също невероятно спиране, обаче изкараха само 20 хиляди км прем Петрохан и отново си взех трв, еми сигурно съм попаднал на менте деа, не спират но пък свирят за тая сметка. Сега не знам какви да взема но най вероятно ще е брембото, та за толкова накладки дисковете имат още мм за износване, а са сигурно на почти 100 хиляди, та са си хубави според мен

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 11 апр 2015 13:19

Аз имах подобни изживявания с накладки Textar. Първи комплект спират на поразия и не се чуват, изтърках ги и взех 2-ри от същото място - свирят на поразия и не спират :biggrin

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 11 апр 2015 18:36

С оглед на написаното от Калин и Ради се убеждавам за пореден път,че в България цената не е определяща за качеството на продукта.
:thumb_down

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 11 апр 2015 19:37

Чета и се бия по главата :mhihi
Смених предни дискове понеже бяха паднали под минимума посочен от VW. Свалих от колата дискове и накладки TRW, спираха много добре но ми правеше впечатление че много прах от феродото имаше по джантите. Колата беше от около 35хил.км в ръцете ми/намалям предимно на скорост.../.
Сложих някакви от Косер, най-доброто което можеха да предложат с примамлива отстъпка. Последваха определени километри на сработване, след това 5-6хил. км без проблеми. И след това изведнъж леко криви :gruebel Натискам силно да спирам и няма тресене, съвсем леко обирам с педала и ми играе волана... Ще ги махна, но като гледам мненията, до тук две еднакви мнения не видях за марка, дет някой да каже че е добра.
Бях чел за "криви главини" при това поколение VW. Някакви характерни симптоми да знаете?

Върни се в “Passat”