Пасат Б5 избор на предни спирачни дискове
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: Избор на предни спирачни дискове
Препоръчвам ти да си продадеш колата и да си ходиш пеш,хора които си купуват дискове втора ръка,не трябва да им се позволява да притежават личен автомобил.
-
- Автомобил: PASSAT B5 1.9
- Двигател: 98 AFN
vinixxx написа:Препоръчвам ти да си продадеш колата и да си ходиш пеш,хора които си купуват дискове втора ръка,не трябва да им се позволява да притежават личен автомобил.
Ами...... ти верно ли имаш мозък и можеш да четеш?
Ако можеш да четеш-земи прочети всичко

А и да те попитам: По рождение ли си ***** или като порасна се обърка?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
vinixxx написа:Препоръчвам ти да си продадеш колата и да си ходиш пеш...
Значи човекът е казал, че е мислил за втора ръка дискове, но се е отказал, понеже цената била сходна на нови такива. Също така човекът казва, че дисковете, с които е била колата му и вече са се ронели от старост и износване не са били криви, а новите му дискове се оказват такива. От там човекът пита от къде и каква марка да закупи, за да не бъде прецакан.
Другото е, че дисковете са парче желязо. Ако не са износени и не са били прегрявани, не знам какъв проблем може да има фатален. Със сигурност е по-добре, отколкото да караш с дискове, които имат дълбоки бразди, ръбове и вече не е останал в тях метал. Аз на теб ти препоръчвам подобни умнотии да си ги спестяваш. Друг да си видял да хока по темите?
Последна промяна от инжектопляктор на Чет 09 апр 2015 13:26, променено общо 1 път.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Mufkata86 написа:vinixxx написа:Препоръчвам ти да си продадеш колата и да си ходиш пеш,хора които си купуват дискове втора ръка,не трябва да им се позволява да притежават личен автомобил.
Ами...... ти верно ли имаш мозък и можеш да четеш?
Ако можеш да четеш-земи прочети всичко![]()
А и да те попитам: По рождение ли си ***** или като порасна се обърка?
Не, така си е.

Диска си има допуск на износване. Ако има 20мм дебелина при 280х22мм вариантите, няма проблем да се кара. Някой коли се оказват много чувствителни към дискове и това е добро решение. Друга практика, която помага при смяна е да се почистят главините с шкурка и да се сложи малко смазка под диска. Идеята е да легнат перфектно за да се избегне изкривяване.

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
ATE и TRW от онлайн магазина на клуба могат да се закупят с гаранция, че не са ментета, защото са доставени отофициалния вносител ТЕХ-КО
Моят избор винаги и бил АТЕ!
За TRW напоследък започнаха да се пишат недобри отзиви особено за носачите им.
АТЕ имат още няколко официални вносителя - Манимпекс, Аутохелп, Аутокели и може би още 1-2.
Ауто+ също предлагат марката, но това или е стока на Манимпекс или ги дърпат от друг вносител.
За TRW напоследък започнаха да се пишат недобри отзиви особено за носачите им.

АТЕ имат още няколко официални вносителя - Манимпекс, Аутохелп, Аутокели и може би още 1-2.
Ауто+ също предлагат марката, но това или е стока на Манимпекс или ги дърпат от друг вносител.
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Всички тези марки като афтермаркет на свободния пазар се произвеждат в Китай и е въпрос на късмет да е читав.
Това което се продава като резервни части от вносителите на автомобила се прави най често в Полша или Чехия. Брембо имат огромен завод в Полша и продават само като резервни части на марките коли.Това поне съм го видял с очите си.
Отделно за конвеира примерно на фиатите сглобявани в Полша, дисковете се произвеждат в Полша.Фирмата е Ауто Юнион.
Това което се продава като резервни части от вносителите на автомобила се прави най често в Полша или Чехия. Брембо имат огромен завод в Полша и продават само като резервни части на марките коли.Това поне съм го видял с очите си.
Отделно за конвеира примерно на фиатите сглобявани в Полша, дисковете се произвеждат в Полша.Фирмата е Ауто Юнион.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Въпрос на късмет е при китайските марки. Реномираните производители на авточасти не разчитат на късмет, независимо в кой от заводите по света се произвежда дадена част.
fly_free написа:тези марки като афтермаркет на свободния пазар се произвеждат в Китай
Това, не е вярно и ако купиш дисковете от ТЕХ-КО(форума), Манимпекс, Аутохелп си пише къде се произведени!!
Качеството е гарантирано!!!

- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Колега нямам нищо против частите продавани от форума ,освен некоректността на фирмата вносител ,но това е друга тема.Всеки има право сам да си развива бизнеса, но в света си има понятието добра търговска практика.
Не съм купувал дискове от тях и не съм ги слагал на своя кола за да мога да преценя качеството им ,което не оспорвам.
Моят опит е повече със частите за двигател.А за дисковете съм пообиколил малко заводи където произвеждат дискове и други части, та имам представа къде какво се произвежда.На частите продавани в белите държави си има баркод ,който дава доста информация.
Не съм купувал дискове от тях и не съм ги слагал на своя кола за да мога да преценя качеството им ,което не оспорвам.
Моят опит е повече със частите за двигател.А за дисковете съм пообиколил малко заводи където произвеждат дискове и други части, та имам представа къде какво се произвежда.На частите продавани в белите държави си има баркод ,който дава доста информация.
Наистина има определени модели дискове АТЕ, които са произведени в Китай, но пак подчертавам, че това е написано на опаковката и качеството е гарантирано.
Разбира се, че съм съгласен за възможен недобросъвестен вносител, който предлага преопаковани фалшификати, но досега не съм се сблъсквал с подобно нещо.
Тампоните за предни носачи на Пасат след 2005г марка Лемфьордер също са произведени в Китай.
Разбира се, че съм съгласен за възможен недобросъвестен вносител, който предлага преопаковани фалшификати, но досега не съм се сблъсквал с подобно нещо.
Тампоните за предни носачи на Пасат след 2005г марка Лемфьордер също са произведени в Китай.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
radi_nrj написа:
На старите коли правих комбинация Zimmerman дискове + TRW накладки. Също много доволен!
Купих си нови цимерман 280 мм и нови накладки трв, брутално спиране от 20+ годишния ми пасат, като свършиха трв-то сложих ебц или подобна нискобюджетна накладка и взеха да свирят, моменталически ги смених с брембо накладките, меки също невероятно спиране, обаче изкараха само 20 хиляди км прем Петрохан и отново си взех трв, еми сигурно съм попаднал на менте деа, не спират но пък свирят за тая сметка. Сега не знам какви да взема но най вероятно ще е брембото, та за толкова накладки дисковете имат още мм за износване, а са сигурно на почти 100 хиляди, та са си хубави според мен
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз имах подобни изживявания с накладки Textar. Първи комплект спират на поразия и не се чуват, изтърках ги и взех 2-ри от същото място - свирят на поразия и не спират 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
С оглед на написаното от Калин и Ради се убеждавам за пореден път,че в България цената не е определяща за качеството на продукта.

Чета и се бия по главата
Смених предни дискове понеже бяха паднали под минимума посочен от VW. Свалих от колата дискове и накладки TRW, спираха много добре но ми правеше впечатление че много прах от феродото имаше по джантите. Колата беше от около 35хил.км в ръцете ми/намалям предимно на скорост.../.
Сложих някакви от Косер, най-доброто което можеха да предложат с примамлива отстъпка. Последваха определени километри на сработване, след това 5-6хил. км без проблеми. И след това изведнъж леко криви
Натискам силно да спирам и няма тресене, съвсем леко обирам с педала и ми играе волана... Ще ги махна, но като гледам мненията, до тук две еднакви мнения не видях за марка, дет някой да каже че е добра.
Бях чел за "криви главини" при това поколение VW. Някакви характерни симптоми да знаете?

Смених предни дискове понеже бяха паднали под минимума посочен от VW. Свалих от колата дискове и накладки TRW, спираха много добре но ми правеше впечатление че много прах от феродото имаше по джантите. Колата беше от около 35хил.км в ръцете ми/намалям предимно на скорост.../.
Сложих някакви от Косер, най-доброто което можеха да предложат с примамлива отстъпка. Последваха определени километри на сработване, след това 5-6хил. км без проблеми. И след това изведнъж леко криви

Бях чел за "криви главини" при това поколение VW. Някакви характерни симптоми да знаете?