Passat b3 1.8T G60 Махане кантар

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pushkata11
Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]

Re: Passat b3 1.8T G60 Махане кантар

Мнениеот pushkata11 » Нед 18 окт 2015 20:32

Браво колега ! Абсолютно си прав за G60то има си рестриктор още в началото на тръбата (даже е хванат за самият ABS) И аз мисля като теб, че без кантар няма да има проблем ! Предните спирачки са големи, колата е тежка, с твърдо окачване е и за 250 - 300кила товар в багажника кляка към 2пръста задницата такаче няма голяма разлика (за кантара)с товар или без ! Задните спирачки едвали в каквато и да е ситуация ще изпреварят предните (а и ако стане нали има ABS)! А в момента съм по-зле, защото спира само с предните и почти при всяко по рязко спиране предните гуми се блокират и се налага да се намеси АБС-а ! А като тествам и искам да спра много бързо и натисна рязко спирачката и дръпна яко ръчната и заковава на място !
Такаче ще махам кантара и ще ги вържа с едно T разклонение тръбите (утре ще го купя) ! Към края на седмицата ще пиша какво е станало !

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 18 окт 2015 20:42

Проблема на кантара основно е в неправилния реглаж и в това, че се задръства с мизерия с времето и през него минава много малко течност. Реално ако махнеш кантара, ефект ще има, но ако сложиш нов и го регулираш добре, ще е почти същото, но и да го махнеш, няма да е проблем. Принципно този ABS не е най-съвършеното нещо на света и затова всички тези Пасат-и имат драма със спирането при сработване на ABS-a. Просто е неефективен и увеличава много спирачния път.

Потребителски аватар
pushkata11
Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]

Мнениеот pushkata11 » Пон 19 окт 2015 7:13

Благодаря колега ! А има ли възможност като го сваля да го изчистя или нещо такова ?
:Mr Green Fun

Върни се в “Passat”