VW Passat 1.9TDI AVF Неразрешим проблем със спирачките

Техническа и сервизна информация за Passat
tisho_70
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat 1.9TDI AVF Неразрешим проблем със спирачките

Мнениеот tisho_70 » Вто 27 окт 2015 22:41

Туй чудо може ли да се свали и промие под налягане?

cokov79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cokov79 » Сря 28 окт 2015 18:47

Вакум помпата работи идеално както и сервото знам ли аз вече само този хидро блок остана........

cokov79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cokov79 » Пет 30 окт 2015 18:19

Имам питане!!!Намерих хидро блок номерата са същите като на моя но е със различна буква накрая моя е 4B0 614 517G а на другия 4B0 614 517F,та мисълта ми е ако ползвам моята електроника на този хидро блок със различната буква дали ще има някакъв проблем :gruebel

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 31 окт 2015 17:17

За това не мога да кажа, не съм запознат буквата какво променя, ама може и да имаш проблем.
За другото - при 4 задържащи колела, проблема едва ли ти е в хидроблока. Заради него може да задържа предно ляво, дето казваш, че задържа много, ама да задържат и другите 3 по малко, вече е съмнително да е само от блока.
до тук добре, развил си пробката на предното ляво и отпусна, ама развива ли нагоре по веригата до самия хидроблок, да видиш какво става, както ти казах да направиш? Ако си развил само долу, си една крачка по-напред в решаването на проблема, ама още си далеч от хидроблока.
:beer

cokov79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cokov79 » Нед 01 ное 2015 13:37

Така днеска сутринта развих и от към страната на маркучите и пак предно ляво колело беше задържало здраво другите си се въртяха свободно,накладките не задържат във супортите какво остана да проверя за да стигна до този хидро блок :gruebel

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 01 ное 2015 13:41

Както ти казах - когато предното колело задържа, да развиеш тръбата на изхода на хидро блока и да видиш дали ще отпусне. Ако отпусне, след това трябва да го накараш да задържи пак и да развиеш тръбите между спир. помпа и хидроблока (т.е. входа на блока). Ако и от там отпусне, проблема не е в блока, а ако отпусне, проблема е в блока.
:beer

Потребителски аватар
Atreyu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Atreyu » Пон 14 мар 2016 15:42

Малко да съживя темата, че имам същия проблем с Passat B5.5 1.9tdi 4motion
До сега съм сменил почти всичко (обезвъздушаване и спирачна течност - няколко пъти) и проблемите продължават. Последно смених спирачната помпа, но след това отново ми задържа на път - предно дясно колело. Прави го много рядко и забелязвам че винаги се получава след рязко спиране, при което се включва АБС-а. Странното е че се е случвало с 3 от 4-те колела.

Някакви идеи?
@zfa159: Колега, четейки мненията ти, ми е ясно че разбираш перфектно от тези неща. Кажи ми че имаш сервиз, за да дойда да оставя колата да я видиш? :)
Благодаря!

Върни се в “Passat”