Passat B3 1992 г. ABS - проблем с гуми/джанти
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Passat B3 1992 г. ABS - проблем с гуми/джанти
Имаше тема,но не помня-май беше за голф,където колегата беше установил,че хидравликата на рейката му правеше проблем -дърпаше му наляво.Спомням си ,че беше вдигнал предницата и беше запалил двигателя и останови ,че без да бута волана колата си завиваше сама леко наляво.Някакъв клапан се беше оказал.
- Omilron
- Автомобил: Skoda Octavia MK2
- Двигател: 2007 BKD
Точно това беше първото, което момчето от реглажа провери - дали рейката не дърпа нанякъде и каза че всичко е наред.
Препоръчайте добър гумаджия в София разполагащ с техника, при който мога да отида да провери гумите и джантите.
Препоръчайте добър гумаджия в София разполагащ с техника, при който мога да отида да провери гумите и джантите.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Аз също си я спомням темата с рейката, но тук поне на пасата няма такъв клапан, освен ако нещо вътре в самата рейка е сдало багажа. Тя моята като разклатя волана на място чука вътре в гребена като на разбит накрайник. Уговорил съм се да ми я "натегнат" малко от голямата гайка отзад на рейката, та ще видя дали ще има ефект от това нещо
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Тоя филм с голямата гайка съм го играл едно време с опела ама не се получи-по средата зъбите са износени и след като натегнахме чукането спря,обаче взе да затяга като правех завои.Оправих се с друга рейка.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
На Пасат-а,който карах рейката дърпаше надясно,но никога не ми е създавал такива проблеми.
Надали е рейка.
Надали е рейка.
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
Здравейте ! Ако е от крив борд на гумата като вдигнете скорост над 140-150км/ч колата започва да скача като луда или ще се лашка наляво-надясно
При крива джанта случаят е почти подобен. Може да има дефект във грайфера на гумата(на едната гума да е различен от на другата)
При стари гуми, може да са износени неравномерно, заради не направен на време реглаж
Съмнявам се да е от корм.рейка, може да се разбере лесно: взимате от приятел гумите му+джантите (хубави) и тествате
А при спиране как стоят нещата ? Да речем със скорост 80-90км/ч да спрете без да държите волана ?

- Omilron
Здравей, колега! При 140-150км/ч колата си върви перфектно (като изключим разбира се лекото дърпане вдясно). Волана не трепти и не мърда въобще. Същото е и при спиране, няма мърдане.
Сега сутринта идвайки на работа ми се случи нещо странно. Карайки чух едно стържене все едно съм спукал гума. Слизам - гумите здрави няма проблем. Карах още 1-2 км обаче стърженето продължава. Под капака всичко ОК. Не знам защо реших да проверя болтовете на гумите и се оказа, че предна лява е пред падане. Всички болтове се бяха развили (вкл. секретния) - направо на ръка можех да ги отвия. При другите гуми нямаше проблем. Добре че не ми се случи на околовръстното да ме изпревари тая гума
Идеи от какво може да се е случило? На реглажа момчето каза че не са стегнати хубаво и ги натегна с пистолета. Възможно ли е да е защото са боядисани джантите и пласта боя е хлъзгав? Почвам да се отчайвам вече с тая кола.
Сега сутринта идвайки на работа ми се случи нещо странно. Карайки чух едно стържене все едно съм спукал гума. Слизам - гумите здрави няма проблем. Карах още 1-2 км обаче стърженето продължава. Под капака всичко ОК. Не знам защо реших да проверя болтовете на гумите и се оказа, че предна лява е пред падане. Всички болтове се бяха развили (вкл. секретния) - направо на ръка можех да ги отвия. При другите гуми нямаше проблем. Добре че не ми се случи на околовръстното да ме изпревари тая гума

Идеи от какво може да се е случило? На реглажа момчето каза че не са стегнати хубаво и ги натегна с пистолета. Възможно ли е да е защото са боядисани джантите и пласта боя е хлъзгав? Почвам да се отчайвам вече с тая кола.
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Колега те джантите освен да ги бият с чука на око, правиха ли им баланс след като сложиха гумите на стенд, че не можах да разбера? Трябваше още в Даяна да ти ги монтират и балансират според мен, и ако имаше крива и дефектна гума щяха да забележат. Ако имаш карта за отстъпки (безплатна е) в Даяна излиза като в квартална гумаджииница тази процедура.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
лята предна лява джанта има склоннсот към разхлабване.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Със сигурност има нещо криво,щом и болтовете се разхлабват.
- Omilron
90hp написа:Колега те джантите освен да ги бият с чука на око, правиха ли им баланс след като сложиха гумите на стенд, че не можах да разбера?
Балансирани са гумите да. Гумите ги поръчах онлайн за това не са монтирани в Диана.
kris11 написа:лята предна лява джанта има склоннсот към разхлабване.
Железарки са.
Iezekil написа:Със сигурност има нещо криво,щом и болтовете се разхлабват.
Което не е хванато в сервиза и на реглажа?
Освен в Порше да я закарам да ми кажат, че нищо й няма и да им дам един куп пари...
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
По пътя на изключването - щом не е от окачване, джанти, болтове - значи просто гумата е крива, може и да не изглежда външно, но при каране да се деформира нещо. Според мен ако можеш вземи една нова гума и я смени само нея.
- Omilron
Не съм сигурен, че не е от джанти/болтове. Уикенда ще сложа гумите с джантите от един приятел с б4-ка да видя какво ще стане и ще пиша.
Поздрави!
Поздрави!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Ако решиш върни се там, където са правили монтажа и баланса на гумите. Така или иначе си платил, а нещо не е наред. Нека пак да ги качат и като ги завърти машината гледайте внимателно за странични и/или вертикални отклонения. Възможно е показанията на машината да не отчете, защото сложените тежести са компенсирали, а всъщност да има деформации видими с око.
Преди време имах нужда от машинно изправяне на метална джанта и съм доволен от свършеното в сервиз, намиращ се по ул. Шипченкси проход, близо след втората спирка на трамвай N 20 от завоя след Румънското посолство в посока кв. Дружба.
Преди време имах нужда от машинно изправяне на метална джанта и съм доволен от свършеното в сервиз, намиращ се по ул. Шипченкси проход, близо след втората спирка на трамвай N 20 от завоя след Румънското посолство в посока кв. Дружба.
- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
Ако имаш дори и малка разлика в налагането на лявата и дясната гума и веднага се усеща - тегли в едната или в другата посока. Ако ползваш манометрите по бензиностанциите голяма част от тях не мерят вярно. Ако не си проверил налагането сам със здрав и вярно отчитащ манометър(на празен автомобил), няма как да не тегли в едната посока.
Това при положение,че са еднакви марката и модела на лявата и дясната гума и тяхното износване. Имат ли разлика - пак тегли.
Ако имаш несиметрично натоварен товар: газова бутилка в багажника, куфар с инструменти или друг тежък товар и не е в средата, а отляво или дясно се увеличава сцеплението(съпротивлението) от същата страна и също тегли на страни. За това товара в колата трябва да е симетрично разпределен(за предпочитане) или по диагонал - включително и пътниците.
Ако не са забравили да ти стегнат болтовете на джантата си провери леглото на болта към джантата - случайно да не са разменени.
Това при положение,че са еднакви марката и модела на лявата и дясната гума и тяхното износване. Имат ли разлика - пак тегли.
Ако имаш несиметрично натоварен товар: газова бутилка в багажника, куфар с инструменти или друг тежък товар и не е в средата, а отляво или дясно се увеличава сцеплението(съпротивлението) от същата страна и също тегли на страни. За това товара в колата трябва да е симетрично разпределен(за предпочитане) или по диагонал - включително и пътниците.
Ако не са забравили да ти стегнат болтовете на джантата си провери леглото на болта към джантата - случайно да не са разменени.
- Прикачени файлове
-
- Болтове за джанти.
- djanta-bolt.jpg (15.11 KиБ) Видяна 950 пъти