Passat B3, 1.8 RP- какво радиаторче за парно? Решено - с АЕГ,оригинално.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Passat B3, 1.8 RP- какво радиаторче за парно?

Мнениеот Bai Sando » Сря 06 апр 2016 19:26

Новите тип 20-30 лв не греят,вътре няма никой.Аз бих избрал втора ръка оригинално валео.
Само провери дали е карано с антифриз.Като погледнеш в тръбите трябва да са чисти,а не ръждиви.
Също можеш да провериш с уста дали не е запушено или както каза колегата на чешмата.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 07 апр 2016 0:08

Аз моето на пасата като го свалях, тръбите останаха в маркуча....та малко тъпо ми се вижда да правя едно упражнение два пъти и да се набивам с едни 30лев...щото нещата са леко 50/50.. Ако извади късмет да не потроши входната или изходната тръбичка, то ще се моли да не протече след 1-2-3-4-5 месеца. Всичко е до късмет с тия неща втора ръка, ама не бих заложил на такъв детайл от купето, като знам, че ще свалям пак всичко. Има хубави радиатори за 50-60-70лева и поне знам на 100%,че няма да пипам минимум две години. На голфа на познат смених пак с Мейле и за година не мръдна парното, после го продаде. Просто не ми се вижда логично точно в тая част да се слага нещо с много неизвестни фактори, особено състоянието му след 20години... Това все едно да сложа глава втора употреба без да я шлайфам и да и барам клапани и гумички... Да не говорим, че в повечето случаи протичат точно през пластмасата, а тая на 20години си представям колко е яка вече. Както и да е, всеки си преценява какво и къде да слага по колата си, но аз никога не бих дал тези грешни пари, особено ако трябва да давам и на майстор едни 80-120лв за труд...и то два пъти в лошия случай....

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 07 апр 2016 1:15

vucata написа:Има хубави радиатори за 50-60-70лева и поне знам на 100%,че няма да пипам минимум две години.

От тези 100% трябва да извадиш моето радиаторче нисенс за 60лв, което не протече, но не топлеше изобщо. Ама наистина грам не топлеше, водата си влиза и излиза без да обикаля по тръбичките. 10 пъти разглобявах, ама като го гледах какво е лъскаво, много трудно се реших да го махна и да сложа старо радиаторче на негово място.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 07 апр 2016 5:02

Ползвам марки като нрф, последното е на феби. Цената е 20-30лв. И ги слагам на различни марки коли, не говоря само за б3. Никакви зебележки. 100лв-300лв,втора ръка... нормални ли сте :icon_lol

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 07 апр 2016 13:17

Хубаво де, аз казвам марка на радиаторчето. Цената е от 40 до 70лева, според зависи кой с каква отстъпка и от къде ще го набара. Дадох и пример, сега се сетих, че съм слагал и на голф две. В нито един от трите модела фауве не е имало течове или загуба на топло. Като задължително съм правел и клапи. Нало за това е форума да споделяме 100% достоверно инфо. Аз споделих, доволен съм от резултата, и вече всеки сам преценява кое и как, лошо няма .

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 07 апр 2016 20:02

Дам,аз купих на шурека от морга за 12лв,понеже той си беше взел чисто ново и не топлеше.После ми подариха от бракуван Пасат друго,пак оригинално и дърто.Него го харизах и монтирах на авер с голф2.И двамата се радват на парно.Само аз будалата разглобих моето,понеже се запушиха половината тръбички,извадих му спиралите,сглобих го и го карам.Не ме кефи парното,но в никой случай не е протекло/както се опасявах/,нито са се чупили тръби ни при мен,ни при тях.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 07 апр 2016 20:48

Същата история с голф 2.Сменихме едно от 25 или 30 лв беше...не грее ама хич,оказа се че въобще не върти водата през цялото радиаторче,а ние се чудим цял ден какво става.Смениха ни го с друго,то пък наполовина правеше топло на оригиналното.
Накрая хайде в моргата,извадихме едно оригинално от току що дошла за части 3-ка.Валео,беше в перфектно състояние за 15 лв.
Топлото дойде и дядката с 2-ката още си го кара.Явно всичко е до късмет,понеже чета и от други места,че и евтините греели без проблем.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 07 апр 2016 21:33

Зависи какво купе греят,на Пасат комби или Голфче.И зависи колко време си си карал колата за да правиш разлика.Аз помня как грееше 10 годишна,сега е към 22;Или съм одъртял и станал зиморничав;

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 07 апр 2016 21:49

Пешка, разбира се си прав, че чарковете втора употреба са рискови, ама това важи и за неоригиналните части по магазините. Това е мое мнение от тази тема viewtopic.php?f=5&t=229594&hilit=%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE&start=30 Писано преди 6 години.
ktamen написа:Иначе колата е грозна, вози малко по-добре от москвич, имам символично парно и като екстри ... няма такива подробности.

Писано е преди 6 години, аз сериозно си мислех, че в голфовете е нормално да се съжителства с бели мечки, но веднага ми се нахвърлиха, че и в голф може да е жега. Чак тогава реших да пробвам със старо, но оригинално и се убедих, че и в голфа може да е Африка.
Поне според моя опит 100% от новите радиаторчета са пълни боклуци и 100% от старите са перфектни. Вярно е, че опита ми се базира на общо 2 радиаторчета, едно старо и едно ново, ама 100% пак са си 100% :Mr Green Fun
Спиралите не трябва да се махат от тръбичките. Основното количество вода тече през централната част на тръбичката, а покрай стените има почти неподвижен слой. В резултат въпреки горещата вода тръбичката си остава значително по-хладна. Спиралите многократно подобряват топлообмена между течността и тръбичката. Ама от друга страна спомагат и за лесното и задръстване, пълно щастие няма.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 07 апр 2016 21:58

Има си параметри-каква Т да вади на духалките.
Не работя с произволни марки-ползвам на първо място NRF, после NISSENS и FEBI.
Винаги, когато смяням изпарител на климатика, сменям и радиатора на парното и ревизирам клапите.
И без да меря Т, мога да преценя състоянието на парното.
15 годишно радиаторче, дето всеки ден работа му е подарен, да не го сменя е грехота като се има в предвид колко работа има по смяната му

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 07 апр 2016 22:28

Ами явно още не си изтеглил късата клечка. Аз мръзнах цяла зима точно заради Нисенс.
А 15 годишното радиаторче, вече е на 21 години. И по всичко личи, че ще надживее колата.
Прикачени файлове
радиаторче.jpg
радиаторче.jpg (20.23 KиБ) Видяна 1220 пъти

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 08 апр 2016 6:40

И в тая тема,колкото хора,толкова и мнения.
По принцип в спора се ражда истината,но специално за тази част никога не бих сложил втора ръка.
Моят опит се базира на 4 автомобила,Ауди 80,Голф 2,Пасат В4 и настоящия.
П.П.Ебаси каръка,и на 4-те да сменям тази част...
:mhihi

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 08 апр 2016 18:51

Е,аз пък за тези примерно 40лв ще си купя на пазарлък 4 радиаторчета от морга,все ще случа викам.

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Re: Passat B3, 1.8 RP- какво радиаторче за парно? Проблемът е решен!

Мнениеот Ivaile » Пет 08 апр 2016 21:09

Преди всичко искам да изкажа сърдечната си благодарност на Dany_boy - oтдели ми целия си свободен ден и ремонтира парното ми! :bowdown :bowdown :bowdown
Сега ( т.е.- преди 5 дни), когато монтира радиаторчето, духа не топло, а направо горещо!

Благодаря и на вас,колеги, за желанието да помогнете, за проявеното взаимоуважение, за добрия тон на разговора по темата! :love.vwclub

(П. П. Да си призная, в началото очаквах иронични забележки от рода на ,,не знаеш ли че има търсачка.." и т. н. т. )

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B3, 1.8 RP- какво радиаторче за парно? Решено - с АЕГ,оригинално.

Мнениеот Megasquirt » Съб 09 апр 2016 22:37

А от други модели радиаторчето същото ли е? Например Г2, Г3, ауди 80, а3, пасат б3,б4,б5, толедо мк1?

Върни се в “Passat”