Работата става, ала сам да си го правиш, ако можеш. Никой няма да си губи времето с подобни главоболни занимания.
Ти няма да можеш...

пасат б3 9а АГУ
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: АГУ на пасат б3 9а
Авторът чертае нова епоха в газовите - хем да е с дюзи, хем да е обикновено газово... Май не е много наясно какво точно иска от колата си. Единственото, което е ясно, че колата ще върви само на газ.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: АГУ на пасат б3 9а
Първо мога да му предложа да си купи един учебник по ДВГ и да научи принципа на работа на карбураторен двигател,на такъв с механична инжекция,с ел.инжекция и т.н.
Едва тогава ще му стане ясно кое,как управлява коя дюза кога да впръска горивото и дали ще стане това което е замислил.
Сега ще каже,аз ги питах ония от форума и те веднага ми наскачаха
Понякога когато питаш,трябва и да се вслушваш какво ти отговарят.Не става с рогата на пред
Едва тогава ще му стане ясно кое,как управлява коя дюза кога да впръска горивото и дали ще стане това което е замислил.
Сега ще каже,аз ги питах ония от форума и те веднага ми наскачаха

Понякога когато питаш,трябва и да се вслушваш какво ти отговарят.Не става с рогата на пред

Re: пасат б3 9а АГУ
Вижте сега, искам да му сложа обикновенно газово, но ме е страх от гърмежите в колектора. Да не се разфъля леша, филтъри дебитомер и пр. Като цяло по ел. Системата съм сменил кабели, свещи, капачка и палец. Не искам да има гърмежи с обикновенно газово, че ще возя децата и жена и искам да не се притесняват, защото са против монтирането на агу.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Гърмежите са следствие на лоша горивна смес, неподходящо предварение, неизправна запалителна система. Като може да произтичат от едното или комбинация от две или три. Може да има и други, но за тези се сещам в момента. В твоя вариант предварението е от ЕКУ, което е нагласено за работа на бензин. Не мисля, че всеки нормален газаджия би ти дал гаранция, че няма да гръмне.
Ето заради това мнение пуснах тази тема
Титла: Re: От м.инжекция към карбуратор
Публикувано от: kunev в Ноември 24, 2015, 10:43:30
Помисли си за газов инжекцион.
Това е може би най-безболезнения за финансите вариант.
Преди почти 15 години "изкормих" инжекционната система на колата която тогава карах /БМВ с мотор М10В18/ и "лепнах" един газов инжекцион /от първите/ Колата все още се кара и не прави никакви проблеми. Зимата пали "на четвърт" колкото и да е студено. Само че там подходих по радикално и монтирах инжекторите на мястото на дюзите, както и промених малко и газоразпределението, и искроподаването за да не "бумка" Имай предвид че това е много шантав мотор, защото почти цялата горивна система е с главата надолу - буквално.
Сега ако карах "бензинка" която да ми върти кушии, пак така бих подходил. Плюс това инжекционите са вече много по-евтини, а и вече по лесно се намират и качествени услуги за металообработката. /има много работа по колектора и се прави ново зъбно колело на разпределителния вал защото корекцията идва в "междузъбие" , но има и бърз вариант ако си със шпонка/
Титла: Re: От м.инжекция към карбуратор
Публикувано от: kunev в Ноември 24, 2015, 10:43:30
Помисли си за газов инжекцион.
Това е може би най-безболезнения за финансите вариант.
Преди почти 15 години "изкормих" инжекционната система на колата която тогава карах /БМВ с мотор М10В18/ и "лепнах" един газов инжекцион /от първите/ Колата все още се кара и не прави никакви проблеми. Зимата пали "на четвърт" колкото и да е студено. Само че там подходих по радикално и монтирах инжекторите на мястото на дюзите, както и промених малко и газоразпределението, и искроподаването за да не "бумка" Имай предвид че това е много шантав мотор, защото почти цялата горивна система е с главата надолу - буквално.
Сега ако карах "бензинка" която да ми върти кушии, пак така бих подходил. Плюс това инжекционите са вече много по-евтини, а и вече по лесно се намират и качествени услуги за металообработката. /има много работа по колектора и се прави ново зъбно колело на разпределителния вал защото корекцията идва в "междузъбие" , но има и бърз вариант ако си със шпонка/
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето едно полезно четиво за автора: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1 ... 0%B5%D1%80
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не разбираш, защото се отнася за теб.
Дали тази критика към мен е като в филма "Красив ум" и аз да съм лудия и да отричам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вярвам, че не си луд. 

Някой беше питал как ще се управляват дюзите ето тука има малко информация:
Оборотите при тези автомобили се измерват директно от датчика на Хол, който подава сигнал синхронно с искрата (брой сигнали = брой искри). При липса на такъв датчик, сигналът за обороти се снема директно от клемата с импулс на запалителната бобина. Газовият компютър изработва виртуални бензинови времена в зависимост от натоварването на двигателя (вакуумът в смукателния колектор) и по този начин контролерът може да се използва в пълната си функционалност.
Режимът за механична инжекция е приложим и с двата нови модела газови инжекциони - BLUE TRONIC 4.4LC и BLUE TRONIC 4.6.
BLUE TRONIC 4-то поколение
Оборотите при тези автомобили се измерват директно от датчика на Хол, който подава сигнал синхронно с искрата (брой сигнали = брой искри). При липса на такъв датчик, сигналът за обороти се снема директно от клемата с импулс на запалителната бобина. Газовият компютър изработва виртуални бензинови времена в зависимост от натоварването на двигателя (вакуумът в смукателния колектор) и по този начин контролерът може да се използва в пълната си функционалност.
Режимът за механична инжекция е приложим и с двата нови модела газови инжекциони - BLUE TRONIC 4.4LC и BLUE TRONIC 4.6.
BLUE TRONIC 4-то поколение
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ами купуваш,монтираш и се возиш на 80 ст.литъра
След като си намерил достатъчно информация за поставянето на газ на механична инжекция,защо не я слагаш?

След като си намерил достатъчно информация за поставянето на газ на механична инжекция,защо не я слагаш?
Здравейте отново питах няколко сервиза за монтиране на газова уредба на колата ми и се отказаха казаха ми че има газови уредби за механична инжекция те били някакви polski но няма ли голям стаж с тях и не искаха да ми монтират чудя се няколко дни какво да правя чудя се да е направя само на газ и да махна инжекцията на кой ще ми каже как ще стане работата като пиша с гласово въвеждане и не е поставило точки запетайки и препинателни знаци за което се извинявам
- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
Сервизите с това си изкарват хляба.Никой няма да се заеме със задача,която няма решение!
От толкова писане в темата не разбра ли,че няма да стане това дето го мислиш?
От толкова писане в темата не разбра ли,че няма да стане това дето го мислиш?