пасат б5 1.8T AEB трудно пали сутрин
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Re: пасат б5 1.8T AEB трудно пали сутрин
То няма 1.8т аеб-бо подобно без проблеми с палене топла/студена. Фейсовите са по-лесни за диагностика. Аз имам на топла кола седи ли повечко от 10ина мин понякога върти бая докато запали и особено като топло времето ама освен с околната температура друга зависимост не виждам за 2г. При мен остава само бензиновата помпа да замеря тея седмици. При мен не е адаптации грешки или датчици, дюзи и въздуси всичко е проверено само помпата остава да мерна.
- GeorgiDonchev
- Автомобил:
- Двигател:
Моята е 1.8 и имам същия проблем от над 2 год.водих я къде ли не , временно се оправи за месец и после пак така.Миналата есен ходих до Турция и сложих бензин от там.Колата стана като часовник пали от раз.цяла зима изкарах така.Свърши турския бензин и на второто или третото зареждане от тука проблема пак се появи
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
И моя проблем още не съм го решил,какво ли не смених...!
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Сега тези дни смених буталцата и пружинките на газовите инжектори,въпреки че ремонтния комплект е за тази рейка /бляк боди райл/ имах малко несъответствия,тъй като на едното буталце отвора където влиза пружинката беше малко по-дълбок с 2мм. и се наложи да режа от старата пружинка началото за да напасна липсващите мм в повече.Забелязах че новите пружинки естествено са по-твърди от старите като се има предвид износването с годините работа към 8г. на самата уредба и на рейката.Както и да е сега няколко сутрини паля без проблем,ще видя за напред как ще е...!Явно като са омекнали пружинките може би са изпускали газ при по-голям престой в цилиндрите и когато запаля се смесва с бензина и се бърка сместа и се дави.Държа да отбележа,че също върнах стария оригинален регулатор за налягането на бензиновата рейка на него пише 4 бара,докато на новия нищо не пишеше и не се знае дали поддържа 4 бара или по-малко и това пак да оказва влияние на първоначалното запалване и работата на бензиновите инжектори.Когато дадеш на контакт бензиновата помпа нагнетява и той поддържа 4 бара налягане в рейката,ако е по-малко ще е проблем за запалването...че така,ще видим след няколко сутрини как ще е работата!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемите са изцияло от газовата уредба.Играх я и аз тази песен. Моята я взех без газова. Два месеца карах на бг бензин и никакъв проблем (чат бръм). Монтират ми газовата и на втория ден сутринта пали на три цилиндара. Компютрите са адаптивни и се приспособяват към работата на газ. Ако на празен ход отива повече газ , компа намалиява инжикторните времена за да не се дави . В последствие при палене сутрин пуска по малко бензин защото помни че вчера се е давила. На никои не му се дават 20лв за бензин да я покара два дена на бензин за да разберат каде е проблема, а купуват регулатори , сонди, бензинови помпи като че ри са по евтини.
- quattro^^
За сутрешно палене си прав, аз примерно при по-ниски температури нямам проблем с паленето. Моето сутрин е 10 когато ходя на работа и лятото ми ги прави тея въртели да върти повече. Но факт от септември насам като се позахлади пали екстра, ся чат пат иска повечко въртене ама по-рядко от лятото. Аз примерно правих проби лятото само на бензин никаква разлика няма и газта тамън беше свършила хем и с нулиране на тримовете. Настройката на газта е перфектна. За мен смяна на проба грешка е пари на вятъра, не е москвич има и компир има чисто механични неща за диагностика.Единствено е кофти ако не е спорадичен проблема както при мен.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Твоя проблем я ясен, мръсни дюзи.
- quattro^^
Не са вадих да видя как пръскат..мислих и аз че няма да стават ама пръскат си мъгла правят фуния. Помпата остава да премеря ама сигурно ще е др година сега много рядко го прави.
-
- VW експерт
Пръскат,но колко като количество?
Имам същия проблем.
След една добавка нещата значително се подобриха.
Имам същия проблем.
След една добавка нещата значително се подобриха.
- quattro^^
Е дебит не съм мерил и няма и да тръгна, може и да ги почистя профилактично. Днес моя човек купил доста дюзи за проекти има и такива за мойта кочина да и свалим времената на бензин с по-големи дюзи ама се въздържам за сега. Добавка аз няма да взема ако чистя свалям и с спрей за карбуратори и ще я захраня да прекъсва дюзата.
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Никакви дюзи не са, проверети си помпите и регулаторите за наляхането!
-
- VW експерт
А как тогава ще обясниш перфектен първи старт при Т на околната среда около 12-15°С?
Със същите помпа и регулатор?
Със същите помпа и регулатор?
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Играл съм я и аз тази игра, знаеш, писал съм. Абсолютно същите симптоми, като паднеха малко температурити и палеше, след това паадат до минус 5-10 и пак не пали. Обяснението ми е че при по ниски температури - малко над нулата компа убогадява сместа за запалване и тогава някакси успява да запали. Пак ще кажа, мерете и налягане и дебит, моята си правеше налягане, но дебит не.
-
- VW експерт
Паднат ли температурите под 15°С проблем с първо палене нямам. Ако ще и -15°С да е. Хубав, енергичен старт,със стабилна обороти на празен ход. Към 1100,и плавно сваля след около 2 минути.
- quattro^^
И аз съм към на КВК мнението, остава тая помпа да проверя само.Регулатор сменях като я взех че течеше.