drotomir написа:В нашата държавица съм се уверил че когато ти вземат парите всички са любезни правят ти поклон подписват се документи ит.н , но когато дойде време да си поемат обещанията веднага те отсвирват , става въпрос за застрахователите и официалните сервизи.
Колега beboyan , забелязах нещо странно в постовете ти надявам се да е грешка , първо колата ти казваш че си с нея от 2012 началото като била 1.8 тси , после дълго време споменаваш че е 1.4 тси , по нататък пак споменаваш че била 1.8 тси даже питаш един колега как е с 1.4 тси вървенето. Последните ти постове края на 2016 когато възниква проблема казваш че колата е на 2 години и 3 месеца а дефакто тя е на над 4 години.
На кое да вярваме.
В отговор на колегата drotomir - off topic: Да, малко мистерия стана както го пишеш. Юли 2014 един автобус, случаен превоз, тотализира пасата 1.8 тси край Свети Константин и Елена. Там попаднах в една финансова схема, която като си я припомня ми става лошо. Това което пишеш в началото на поста си за "поклоните". Понеже бяхме цялото семейство в колата и в резултат на катастрофата никой от нас не пострада, като изключим колата - тотална щета, решихме пак да си вземем пасат. Към този момент 1.8тси беше спряно от производство и ето го 1.4 тси :-).
За 39 000 км на пасат 1.8 тси му смениха гаранционно: кормилна рейка - пукаше и тракаше, скоростен лост (на 12 000 км се изтри кожата на скоростния лост), задни спирачни апарати (имаше акция за тракащи такива) и резервоар (един възвратен клапан тракаше - и бил капсулован и затова смениха целия резервоар, в резултат на ремонта една седмица по-късно 60 литра бензин ми изтекоха на светофар - като бях обвинен от сервиза, че съм бил налял дизел по погрешка и съм тръгнал сам да източвам дизела и тн фантасмагории, в резултат, на което не стъпвам е дин определен сервиз повече).
С 1.4 тси, до момента нямах никакви забележки - на 19 000 км смениха гаранционно копчето на електрическата спирачка, понеже скърцаше при натискане и дърпане. Сега проблема с тракането на маховика - но за момента не е признато.