Пасат Б3, 1991, 2Е, комби... таблото не работи

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Светалце
Автомобил: Passat GL
Двигател: E2 91

Re: Пасат Б3, 1991, 2Е, комби...таблооооо

Мнениеот Светалце » Пон 30 яну 2017 22:26

IMG_20170130_212103 2.jpg
IMG_20170130_212109 2.jpg
това е

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 30 яну 2017 22:40

Светалце написа:Radotom[/color] - защо не мога да кача снимки тук?

Ако си блондинка = много е трудно качването на снимки :Mr Green Fun Същото е като : гумата ти е спаднала . Ама цялата ли ?? Не само отдолу :Mr Green Fun

Отиваш надолу .Има Прикачи файлове с червено. натискаш , отдолу в ляво излиза червен бутон"добави файлове" . После си избираш къде е файла и прикачаш Има ограничение на размера на файла. Много лесно се преработва с Ирфан Вю размера. Успех и налей 1 виртуално питие :beer

Потребителски аватар
Светалце

Мнениеот Светалце » Пон 30 яну 2017 22:53

Ако снимките все още не се виждат /аз поне ги виждам/ значи имам проблем с браузъра... Защото не виждам и всичките си отговори... Сега ще си рестартирам компа... Обаче има по-готини вицове за блондинки... Но в крайна сметка - има ли вероятност освен таблото и нещо друго да е дало фира и затова да не зарежда динамото?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 30 яну 2017 22:58

Светалце написа:Но в крайна сметка - има ли вероятност освен таблото и нещо друго да е дало фира и затова да не зарежда динамото?

Щом като удариш таблото - тръгва..значи динамого е здраво. Но са те изпързаляли яко в сервиза. :icon_sad
А иначе - алтернаторът си е самостоятелен модул. Той има четки и регулатор на напрежение. Но ти казваш, че са го сменили. :death
п.п И аз не знаех, че има проблеми със стабилизатор в таблото с уредите на Пасат Б3. :death

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Пон 30 яну 2017 23:01

Радо говориме на 2 езика с теб,хаха. Чак сега се сетих за кое говориш, малкото черно нещо с 3 крачета, което е над оборотомера в дясно на платката или евентуално часовника.

Потребителски аватар
Светалце

Мнениеот Светалце » Пон 30 яну 2017 23:12

инжектопляктор написа:
Светалце написа: Но са те изпързаляли яко в сервиза. :icon_sad
А иначе - алтернаторът си е самостоятелен модул. Той има четки и регулатор на напрежение. Но ти казваш, че са го сменили. :death
п.п И аз не знаех, че има проблеми със стабилизатор в таблото с уредите на Пасат Б3. :death

По-скоро - не са... Случайно се сетих след 3 часа, когато изказаха предположения за други повреди, какво ми беше казал предишния "майстор". И реших да пробваме - и тръгна да зарежда... Те се опитаха да върнат другото динамо, но онзи от автоморгата не си го искаше. А и на таблото не ми работи бензиномера- отдавна, това за температурата на водата- след предишния ремонт, а и други неща- пак по същото време, явно. Та все си е за смяна! Но трябва да търся при небезивестния, по тези географски ширини, банински... :no

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б3, 1991, 2Е, комби... таблото не работи

Мнениеот инжектопляктор » Вто 31 яну 2017 0:20

Леле, леле. Тая кола е леш. Какви са тия майстори... Ако ще сменяш нещо - почни от майсторите!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 31 яну 2017 0:33

Вече си разбрала, че ако не работи алтернатора, причината не винаги е в повреда в самия алтернатор. Защо мислиш, че като не ти работят стрелките по таблото причината е в самото табло :question
От алтернатора излиза една тънка синя жичка. Тази жичка отива до таблото. Вероятно минава край плюса на акумулатора и точно там има снадка, демек букса. Ако няма снадка я срежи и свържи жичката, идваща от алтернатора през 5 вата лампа към плюса на бобината. И алтернатора ще си заработи нормално. Разбира се е по-добре да си оправиш таблото, ама това явно е прекалено сложно за теб.
На твое място бих се възползвал от предложението на Радотом, прати му таблото. Алтернатора ще работи и без табло, ако му сложиш такава лампа на синята жичка.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 31 яну 2017 10:38

Светалце написа:Обаче има по-готини вицове за блондинки... Но в крайна сметка - има ли вероятност освен таблото и нещо друго да е дало фира и затова да не зарежда динамото?

Ето и нагледно вица :
9b7e79d0c731c7c0169ed2c2aaa9ba0d.jpg

Потребителски аватар
Светалце

Мнениеот Светалце » Вто 31 яну 2017 11:23

Една блондинка отива на пазар с колата си, стига до едно кръстовище, светофарът свети червено и тя спира. Излиза едно момче с гъба и кофа в ръка, почиства предното стъкло на автомобила и тя му дава едно левче, светва зеленият сигнал и тя тръгва.

Не след дълго се озовава на второ кръстовище и е пак на червено, и гледа пак същото момче идва да почисти стъклото. Без много да се замисли вади и му дава пак левче, потегля и пристигайки на следващото кръстовище с изненада вижда пак същото момче и вече ядосана отворила прозореца си и му казала:

- Виж, ще ти дам 10 лева ако ми кажеш как пристигаш преди мен на всяко кръстовище.

А момчето се засмяло и отговорило:

- А, бе я ми дай 20 и аз ще ти кажа как да излезеш от кръговото

Потребителски аватар
Tsankovski
Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive

Мнениеот Tsankovski » Вто 31 яну 2017 12:32

Сменяй си таблото, не се занимавай с глупости

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 31 яну 2017 16:08

Tsankovski написа:Сменяй си таблото, не се занимавай с глупости

Втора младост табло ще и излезе по-скъпо от 1 презапояване по таблото или смяна на стабилизатора.Може с 78 ..серия и кръстосвеане на изводите на стабилизатора. Дори с куриер 4 -5 лв в едната посока като пощенска. А пък няма ли там в далечния северозапад хора да свършат една смяна на стабилизатор ?

Потребителски аватар
Tsankovski
Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive

Мнениеот Tsankovski » Вто 31 яну 2017 16:25

Презапояването е ок, стига да има кой да го направи качествено, жената доста са я натоварили с излишни части. Вчера платих 30лв за презапояване на таблото със монтаж и демонтаж на Б3-та, сигурно и табло като цена по моргите е там някъде за тия старите шлепове но всеки си преценява

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Megasquirt » Вто 31 яну 2017 19:47

Има естествено, който иска само да погледне темата на колегата johnsword, и ще разбере какви златни ръце има момчето. Всякакви спойки за 30 лв. (за толкова хората поят BGA) или нови табла са излишни разходи и само задръстват мазето. Не знам аз такова нещо не бих направил.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 31 яну 2017 19:52

Megasquirt написа:Всякакви спойки за 30 лв. (за толкова хората поят BGA) или нови табла са излишни разходи и само задръстват мазето.

BGA никой не пои за 30лв. SMD може. То и в случая е SMD. Никой няма да работи без пари за оня дето духа. Това е долу-горе нормална цена. BGA е ball grid array, където припоят се намира под чипа, между него и платката. Това се пои с инфрачервена станция, специални маски/шаблони за припоя и специални пасти. Инфрачервената станция струва в хиляди левове. Няко по-малки неща могат да се правят и с топъл въздух.
Знаеш как се сваля и разглобява таблото. Аз съм разглобявал моето. Има много 25 годишни работи за чупене вътре.

Върни се в “Passat”