Passat B3 1.8 RP - счупена полуоска..смяна..шум..

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B3 1.8 RP - счупена полуоска..смяна..шум..

Мнениеот инжектопляктор » Съб 04 мар 2017 21:39

Iezekil написа:Принципно лагера вие или бучи,а карето чатка.Не съм там да го чуя...

Със сигурност нищо не чатка. Звукът е нещо като бучене/стържене в завой. И то само надясно. Не и чаткане, пукане, тракане.
Имал съм проблем с каре на друга кола, там в завой си чаткаше и заяждаше.

Потребителски аватар
Voluminer
Автомобил: Vw Passat B3
Двигател: 2e

Мнениеот Voluminer » Съб 04 мар 2017 21:42

Моя преден ляв лагер ,,тупаше'' като вдигнех повече от 60 :screwy Първо мислех че е вътрешно каре,но уви.

Потребителски аватар
Voluminer

Мнениеот Voluminer » Съб 04 мар 2017 21:42

инжектопляктор написа:
Iezekil написа:Принципно лагера вие или бучи,а карето чатка.Не съм там да го чуя...

Със сигурност нищо не чатка. Звукът е нещо като бучене/стържене в завой. И то само надясно. Не и чаткане, пукане, тракане.
Имал съм проблем с каре на друга кола, там в завой си чаткаше и заяждаше.

Лагер :c020

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 04 мар 2017 21:47

Ще вземем стотинките,залагай.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 04 мар 2017 21:47

Voluminer написа:Лагер :c020

Значи дори и да е имало нещо, чупенето на полуоската е довършило лагера? :gruebel
Да знам да си имам идея, като отида в сервиз какво да им кажа да погледнат.
За жалост аз преса за набиване на лагери нямам.

Потребителски аватар
Voluminer

Мнениеот Voluminer » Съб 04 мар 2017 21:51

Може да му е дошло просто :confused Моят си беше наред ама след едно ходене до София и обратно (около 320-330км)Виеше зверски.Щом стърже или бучи на завой 99% е лагер.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 04 мар 2017 21:56

Ми да бях им казал на момчетата..така и така разглобяват..да сложат и нов лагер...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 05 мар 2017 5:30

инжектопляктор написа:За жалост аз преса за набиване на лагери нямам.

Преса не е нужна. Лагерът се сменя най-лесно на място. Трябват клещи за зегерки, шпилка, гайки и няколко якички шайби. Шайбите могат да се направят от подходяща шина с дрелка и ъглошлайф. Трябват и няколко капки масло по резбата на шпилката. Ъглошлайф ще трябва и за махане на едната вътрешна гривна от главината.
Лагерът трябва да струва около 50лв.
Важно е при монтажа шайбите да опират само на набиваната гривна, така че сачмите да не носят никакъв товар :exclaim
ПП Аз все още залагам на новото каре.
ПП2 Като се махне полуоската можеш да сложиш старото счупено каре и да стегнеш гайката му. После да развъртиш колелото с гайковерт, после махаш гайковерта и колелото ще се върти по инерция без полуоска. Ако шумът все още го има значи е от лагера. Завъртането на колелото без спирачен диск също ще ти помогне да го изключиш като вероятна причина.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 05 мар 2017 12:10

ktamen написа:...ПП Аз все още залагам на новото каре?
ПП2 Като се махне полуоската можеш да сложиш старото счупено каре и да стегнеш гайката му. После да развъртиш колелото с гайковерт...

Аз само не виждам ти от къде си сигурен, че чисто ново каре е заминало за под 100км.
Не виждам и от къде ги вадиш тия огромни цени?
Ето лагер ЦЪК
A ето каре ЦЪК
Как познаваш, че съм дал 130лв и са ми сложили най-евтиното каре, като на цена около 50лв има свестни марки? Заедно с полуоска втора ръка за 30лв с карето станаха 80лв. И 50лв за "работа"?
Защо си мислиш, че старото счупено каре ще мога да го сложа у нас, като новото сигурно е навито с гайковерта? И защо си мислиш, че аз въобще съм го взел старото каре? Видях го, че се е разпаднало на съставни части и им го оставих за сувенир, защото за друго, освен за старо желязо не става. И не тежи толкова много да си оправдая цапането.
Също така, нали лагера е на главината, защо да бучи от карето, като то е само една чупка и като изключим това, нищо в него не се върти при движение?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 05 мар 2017 13:22

Имаш проблем, пускаш тема и ти се обяснява. А ти почваш да спориш.........
Преди десетина години много се изненадах, че стар фар за голф е по-скъп от нов в магазина. Купих си нов. После разбрах, че тази аномалия си има съвсем логично обяснение.
Останал съм с впечатлението, че си на около 40, щом досега не си разбрал, че ако на лагера не пише ФАГ или СКФ значи не е лагер.........
А карето не се е скапало, щото никога не е било годно за употреба, ама......
Колата си е твоя :exclaim
Аз съм от тези, за които писа, че се снабдявали с чаркове от вторични. Ама някакси моята кола върви безпроблемно, а ти, дето си купуваш нови чаркове от магазина си с постоянно строшена кола. За 7 години и след 120 000км съм дал по малко пари за поддръжка отколкото ти си дал само за няколко месеца. Как си я обясняваш тази аномалия :gruebel
Счупеното каре ти трябва само да стегнеш лагера, щом не е при теб значи ти трябва подходящ болт или шпилка и шайби, а можеш да се върнеш в сервиза и да си го вземеш от кофата. Даже е желателно да се върнеш, майсторите могат да ти бъдат полезни с намирането на проблема. Примерно могат да развият гайката, щом ти не можеш.
Разбира се можеш направо да смениш лагера, ама какво правим после, ако шумът си остане :gruebel
Вземи си читав лагер :exclaim

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 05 мар 2017 13:30

ktamen написа:Имаш проблем, пускаш тема и ти се обяснява. А ти почваш да спориш..

Не ви разбирам хора..Единият ме упреква, че не слагам само нови части, другият ме упреква, че не слагам само стари части... Егати и ремонта на окачването - нищо не съм направил и цената му излезе колкото да взема един пасат на части и да си ги сменям 1:1. :screwy
Да, няма как да не взема нови чаркове, като като взема стари ги е карал някой като мен по българските пътища до пълен отказ.
Проблемът е, че освен диска не чувам друг шум. И с 10 карета да сменя, не чувам шум.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 05 мар 2017 13:34

Ами свали диска и пробвай без него, тва поне е лесно.
Не те карам да си вземаш стари части.
Вземай си читави части :exclaim

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 05 мар 2017 13:37

ktamen написа:Ами свали диска и пробвай без него, тва поне е лесно...Вземай си читави части

Аз не мога да изляза на пътя без спирачен диск, да набия надясно волана, за да пробвам дали има шум, като нямам спирачки. :biggrin Относно читавите части - всичко е боклук в България. Няма читави части, както и всичко останало. Онзи ден маркуч FEBI се напука и скъса при един приятел и за малко да му направи пожар.
Иначе, ще пробвам на място - ще сваля диска. Обаче не виждам как ще хвана шума ако не е в движение или на подемник.
За това търсих съвети - как да го изолирам. Просто влязохме в излишни дискусии относно качество на части. Според мен, за 130лв ремонт, не са сложили най-фалшивото каре. Но и ще ги посетя май да се види какво става.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 05 мар 2017 13:57

ФАГ е пълно с ментета,или отдавна не е ФАГ,както Лемфьордер за тампони.Без диск на място ще пробваш...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 05 мар 2017 14:04

ФАГ наистина често има ментета. Ама лагер за 30лв със сигурност е менте. Аз бих купил лагери от голям магазин за лагери, а не от магазин за авточасти. В Ямбол си купувам от Руди, май и в Бургас има такъв магазин.
За диска не написах изрично да се пробва на място, щото ми се струваше очевидно. Най-добре майсторите да я погледнат още веднъж.
Ново каре съм купувал само веднъж, беше 70 - 80лв и не ставаше за нищо.
След като има оригинални карета за 30 - 40 лв, и през ум няма да ми мине да купувам ново.

Върни се в “Passat”