Здравей,
и аз имам подобни питания в съседната тема за Б5 1.8Т и с контролните лампи. Смените ще си ги правя в Германия и като се консултирах с тея дето ще сменят ми казаха - агренажен ремък, ролка и демпфер някакъв - предполагам това е дето му викаш хидравличен обтегач. Той стъпвал в същност доста пари. За водната помпа нямало смисал щото била на отделен ремък и щало да се чуе ако почнела да се сдухва тогава да съм я сменял.
Та и на мен ми казаха че нямало смисал да сменям нещо ако не е почнало да се обажда. Естествено ремъци, филтри, масла и т.н. са си консумативи и те се сменят.
За маслата, тука от форума изрових тоя линк:
http://www.passat-b5.ru/index.php?option=content&task=view&id=84&Itemid=27
Облсужване на ПАСАТ Б5 1.8т
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rk написа:жоро от суходол или мишо от горубляне ... самата операция не е от най ефтините щот се разкачва предна броня
Не се залъгвайте, че свалянето на бронята е много трудо и време емко! Става лесно и бързо! Ако някой "майстор" ви каже, че е трудничко и затова ще ви вземе доста мангизи не му вярвайте - имаме си клубни майстори (нищо, че никога не съм ги посещавал)!

100-ина лева при един приятел, които се оказа, че освен шофер4е е и механик и работи в сервиз при негови авери. Каза, 4е процедурата е проста ама трябва да се внимава с радиатора на климатроника като се изкривява на страни или да се точи климатика, ама ставало и по първия начин. Аз мувярвам, щото го е правил на няколко Пасатки вкл. и на служебния им. Ако ти трябва тел, да ти дам?
drakano написа:Stax приателю кажи къде ще сменяш ангренажа, че аз съм в някав ужас търся сервизи като луд и все различни отзиви за тях, искам да стане както трябва защото двигателя ми е 20V и ако се прецака ангренажа не ми се мисли.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
kirhadj написа:пичове а някой да знае сервиз около подуяне
Сервиз "Радиал" http://radial.911.bg/ като в този, който е под моста Чавдар(бул. "Ген. Николаев") знам, че сменят масла, а на ул "Париж"(тел. 983 2202 или 983 3680) и ремъци и др. Имам впечатления, че не са скъпчии, имат добра апаратура, но все пак е добре да си там когато ти ремонтират нещо.
Успех.
trunner написа:Не се залъгвайте, че свалянето на бронята е много трудо и време емко! Става лесно и бързо! Ако някой "майстор" ви каже, че е трудничко и затова ще ви вземе доста мангизи не му вярвайте -
бронята се сваля за 10 мин. петнайсетина болта и две щипки но е хубаво човек да ги гледа че при слагането могат да не ти я напаснат хубаво и да седи с луфтове ...