Пасат Б4 Комби - пълмим се с вода, но може би вече не !

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 02 юни 2007 15:40

С хлороформа се лепи като с каноколит, само че малко по-пестеливо. Днес говорих - ставало идеално, не си личало къде е пукнатото. Ама чичо ми ми каза, че не май зависело и от пластмасата. Абе пробвай, може и да стане.

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Съб 02 юни 2007 22:23

А като издърпаш предпазния колан мокър ли е? При мен е така и си мисля че просмуква между двете врати през декоративната колонка близо до тавана.

koce-boce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koce-boce » Нед 03 юни 2007 8:16

За колегата с вода в купето - дано вече си открил теча, но ето още една причина - провери уплътнението на жилото за предния капак - при мен алармаджията не беше го поставил и водата стигна до прага, тече отпред, но се забелязва първо зад шофиорскота седалка (купето има наклон предполагам) . Уплътнението се намира под предния капак в ляво под стъклото.
Късмет!

koce-boce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koce-boce » Нед 03 юни 2007 8:17

За колегата с вода в купето - дано вече си открил теча, но ето още една причина - провери уплътнението на жилото за предния капак - при мен алармаджията не беше го поставил и водата стигна до прага, тече отпред, но се забелязва първо зад шофиорскота седалка (купето има наклон предполагам) . Уплътнението се намира под предния капак в ляво под стъклото.
Късмет!

Потребителски аватар
meltin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meltin » Нед 03 юни 2007 10:38

Намерих си 1 хубаво лепило на Бизон за пластмаса от съквартиранта. Нещата се залепиха доста добре теча имам чуството че е от уплътнението на вратата и цялото това разглобяване е излишно, ама сега почти приключих с него и подсуших вчера добре, така че ще пробвам да поливам яко с вода.

Потребителски аватар
meltin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meltin » Пон 04 юни 2007 9:11

Вчера почнах да разглобявам:
изкарах седалките, мокетите и дунапрените отдолу.
След като бях изхвърлил всичко взе нещо да се заоблачава и аз татъпках седалките обратно в купето качих мокетите и дунапрените вкъщи и седнах да обядвам. И точно в тоя момент почна да вали. Слизам долу и гледам една тънка струйка отпред и от ляво.
Кофтито е че след като разглобих всичко видях че и от дясно е мокро. И сега се чудя дали да свалям таблото да гледам какво става под него. Или да блея някъде отпред да търся теча.
Днеска погледнах жилото за отваряне на предния капак наистина се беше разместило леко, обаче все още ме притеснява влагата отдясно.

Интересното е че има едни такива сиви гумени дето са пълни с пясък и незнам за какво служат отделно под шофьорската седалка има някви изрязани кабели, както и под пазажерската, които също са ми интересни каква им е функцията.

Потребителски аватар
meltin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meltin » Вто 12 юни 2007 22:29

Течовете са следните :
1. Кутията дето е в нея филтъра на купето. Уплътнението е сдало багажа и просто не уплътнява като хората.
2. Жилото за отваряне на предния капак. Макар че изглеждаше супер плътно самото уплътнение просто около него някак тече :-(

И двете ги уплътних яко със черен силикон и сега чакам да завали.
Незнам защо си мислех че има вероятност да е от предното стъкло и сега ще се видя в чудо докато си събера колата, понеже махнах таблото да видя какво става отдолу.

Върни се в “Passat”