Аз бих направил следното: и аз карам доста нощно време и последните години започнах много да се изморявам, както си написал главоболие, замайване.
Отидох на очен лекар и се оказа, че вече имам астигматизъм и съвсем лек диоптър.
Направиха ми очила и ми казаха да карам с тях и да ги нося докато гледам тв или работя на PC.
От тогава пак си карам почти по цяла нощ, както преди.
Иди и си попрегледай очите.
Passat B8 - LED фарове - регулиране?
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B8 - LED фарове - регулиране?
astragt написа:... При всички интервенции с реглажа на фаровете с VCDS първо се вкарват в режим на настройка, след това се запаметяват новото положение.
Много обнадеждаващо, благодаря!
А къде се намира опцията за реглаж във VCDS? Как става активиране на режима на настройка и как запаметявам след това?
Шестограмът женски или мъжки накрайник?
Настройката на фаровете за височина и хоризонтала как я направи? В смисъл от 5 м отстояние колко метра най-високо трябва да светят и настрани странично отстояние как се определя?
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
beboyan написа:А къде се намира опцията за реглаж във VCDS? Как става активиране на режима на настройка и как запаметявам след това?
Шестограмът женски или мъжки накрайник?
Настройката на фаровете за височина и хоризонтала как я направи? В смисъл от 5 м отстояние колко метра най-високо трябва да светят и настрани странично отстояние как се определя?
Това е иснтуркцията с VCDS http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/VW_MQB_Headlight_Regulation
Шестограмите са мъжки и са два размера. Мисля, че за регулиране на целия фар по хоризонтала и вертикала беше 8-ца. А за регулиране на вътрешната лупа е 6ца.
Относно вътрешната секция/лупа: на стена много ясно си личи ако двете лупи не светят правилно в една линия, просто се получават две добре разграничени линии една под друга. Само в такъв случай прибягвай до регурлиране на вътрешната секция/лупа. Гледай от предишното клипче как се настройват "съосието" на двете лупи. Ако ще бъркаш да регулираш вътрешната лупа задължително с хубав магнитен удължител, че ако падне шестограма вътре, ще е голямо разглобяване. И това хич не е изключено, защото е доста тесничко и е навътре регулиращата глава (вероятн е 7-10см. навътре от отвора). Това с 5те метра до стената е валидно тук, за реглажа на "съосието" между двете лупи - на 5м. трябва лъча на вътрешната лупа да се вижда 10,5мм. под този на външната. Така на 10м. вече двата лъча се застъпват. Гледай клипчето със звук и виж тези 10,5мм. толкоз ли бяха. Принципно ако двата лъча светят в линия, въобще не се занимавай да пипаш, че е голяма играчка напасването.
Относно реглажът на целия фар: Има две регулиращи врътки (бели са): едната е отгоре на фара и тя регулира височината, другата е отзад зад фара ниско долу, на нещо като шина, тя регулира ляво/дясно. Тук вече не знам да има формула, работата е на проба-грешка. Маркираш с нещо за ориентир и почваш да въртиш с по 1/4 оборот или макс 1/2 оборот (при височината четвърт оборот оказва голямо влияние). После пробваш как светят на по-голяма площ. Имай предвид, че ако ги вдигнеш една идея повече, ще заслепяват яко. Ляво/дясно не вярвам да имат нужда от реглаж.
И все пак, съветът ми е да ползваш услугите на фирмените сервизи, там имат нужното оборудване и инструкции, ще си спестиш доста нерви и ще си спокоен, че няма да пречиш на другите участници в движенеито.
Аз прибегнах до това да търся как се регулира вътрешната сексция, просто защото при мен нещо не можаха да я регулират добре и светеше прекалено ниско тя. А пък доста пътувам нощем и това светло петно пред колата ми избождаше очите. (Само нея вдигнах по инструкциите от клипа)
Предполагам знаеш, че динамик фаровете при лед2 сами регулират височината си според скоростта. Мисля са на 1-2 степени преди 100ина км./ч и след 100ина км/ч се вдигат доста (магистрална светлина).
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Покрай други неща, имам записан час в Порше Изток за 26ти този месец и ще видим как ще ги регулират.
Иначе цената по оферта е 21.75лв без ДДС, но е възможно тази цена да е за фар, защото пише 'фар регулиране'
Иначе цената по оферта е 21.75лв без ДДС, но е възможно тази цена да е за фар, защото пише 'фар регулиране'

- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
group® написа:Покрай други неща, имам записан час в Порше Изток за 26ти този месец и ще видим как ще ги регулират.
И в двата случая е добра цената. Един небеизвестен тук сервиз с противоречиво мнение за него даваше цени от сорта на 120-150лв.
- group®
- Темерут
Регулираха ги и има чувствителна разлика.
Били са много ниско.
Но ми се струва още по-голяма разликата между долната и горната черта __/`````__/````
Все пак не е тази гадна дупка, както преди.
Били са много ниско.
Но ми се струва още по-голяма разликата между долната и горната черта __/`````__/````
Все пак не е тази гадна дупка, както преди.
- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Колко се оказа цената, за фар или за двата?
Моите също ми се виждат, че са ниско (по стария метод срещу стена на 10м. трябваше да са около метър май), но са от обикновените LED, незавиващи.
Моите също ми се виждат, че са ниско (по стария метод срещу стена на 10м. трябваше да са около метър май), но са от обикновените LED, незавиващи.
- group®
- Темерут
Общо за двата.
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Нa мен вчера ми ги регулираха, в Порше Изток за 71.40лв. От втория път - първо се оказа, че просто са цъкнали настройката за Ляво Движение и колата изписа предупреждение при стартиране, че фаровете са конфигурирани за ляво движение. Върнах се и казах, че не са настроили нещата. След още 30 мин ми я върнаха, без да да казват какво са правили, нито отговориха дали имат уредите за калибриране съгласно филмчето на VW.
Хубавото, е че като прогледнах - няма никакви петна и сенки пред колата на фарове. Снопът стига на далече и е равномерен. За пръв път виждам какъв плюс са тези фарове. Струва ми се, че са ги вдигнали доста спрямо предишното положение. Дано не заслепявам насрещното движение.
Правилната настройка за България e RHT - right hand traffic
Хубавото, е че като прогледнах - няма никакви петна и сенки пред колата на фарове. Снопът стига на далече и е равномерен. За пръв път виждам какъв плюс са тези фарове. Струва ми се, че са ги вдигнали доста спрямо предишното положение. Дано не заслепявам насрещното движение.
Правилната настройка за България e RHT - right hand traffic
Последна промяна от beboyan на Чет 29 окт 2020 0:25, променено общо 1 път.
- group®
- Темерут
Разликата в цената си я обяснявам с 4+?!
Иначе и аз имам чувството, че заслепявам, но явно няма ядове. Сега се прибирах от Враца по тъмно и никой не ми е мигал, не виждам да осветявам и огледалата на тези пред мен.
Иначе и аз имам чувството, че заслепявам, но явно няма ядове. Сега се прибирах от Враца по тъмно и никой не ми е мигал, не виждам да осветявам и огледалата на тези пред мен.
-
- Автомобил: passat b8
- Двигател: 2015
beboyan написа:drv написа:Светлини предни:
Халогенни - стандартно
LED ниво 1 – с доплащане, с рефлекторна технология (без да са завиващи и без пръскалки) – т.е. като халогенки само че с диодни крушки.
LED ниво 2 – с доплащане над ниво 1, с прожекторна технология завиващи и с пръскалки. Тези фарове светят по-силно и имат много красиви дневни светлини с двойно ‘C’ едно в друго.
Бих искал да обърна внимание на тези които ще си купуват кола, ниво 1 и ниво 2 са по различна технология – разликата не е само във завиването и пръскалките.
Аз лично си поръчах ниво 2 и въпреки, че имах притеснения, че ще светят по-слабо от ксенона на стария модел се оказа, че не е така. Светлината е по силна (прави ми впечатление, че винаги светят и 4-те фара-т.е. няма разделение къси / дълги) и по бяла, цветовете са някакси по реални, въпреки, че отстрани изглежда че светят по –синьо. Осветлението в завой при ниска скорост е в пъти по добро отколкото при B7. При стартиране на автомобила на тъмно минава процедура по калибриране (раздвижване) на фаровете – външните се движат във всички посоки а вътрешните само нагоре надолу. Това ме навежда на мисълта че вътрешните се използват като дълги. Моите фарове са в комбинация с "Dynamic Light Assist" (по-просто казано - автоматични дълги) – не знам дали начина на светене е същия и без нея.
Относно светлините, имам Ниво 2 на ЛЕД светлините на пасат б8 2017г. Все закъсняваме и накъдето и да тръгнем все пътуваме нощем. Вече 1г карам колата, обаче съм изключително разочарован от късите на лед фаровете. Не осветявят достатъчно надълго и левият фар прожектира светлинен сноп отрязан на много близко. Огромно напрежение е да карам през нощта така, също и който да се качил да кара от роднините има този проблем.
На това видео https://youtu.be/SdCB2nqdT_Y се вижда точно как левият фар на къси е с недостатъчен сноп лъчи - образът при моите фарове е същия.
Честно казано, карал съм всякакви коли до сега през нощта, но по-лоши къси фарове от тези Лед Ниво 2 на пасат б8 не съм карал досега.
След час каране на тези фарове ме боли главата и ми се вие свят. Голямо взиране пада.
На Пасат Б7 като нов халогенните му фарове ми осигуряваха голям комфорт. Което е абсурдно спрямо цената на ЛЕД ниво 2.
Моля, дайте съвет:
1) регулира ли се осветеността на левия фар специално да ми позволи да виждам по добре или ако го вдигна ще заслепява насрещното движение?
2) дали нещо не се изхабява с времето на тези лед фарове и трябва да се подменя нещо - като баласти или знам ли, нещо друго?
3) някаква настройка в компютъра - сложил съм фаровете да светят в режим дясно движение - RHD (right hand drive), това е правилното нали, не LHD, което е за "Велико"британия?
4) :) да си взема мерцедес е клас и да се вкарам в друго приключение.
смени си нивомера на задния мост!
- beboyan
- Автомобил:
- Двигател:
Да и аз започнах да идвам до това мнение. Задницата ми е правена след сблъсък от първия собственик и са използвали оригинални части, но не са го правили в оригиналния сервиз.
Къде се намира нивомера? Знаеш ли какъв е каталожния номер?
В ебей излизат ляв и десен, това ли е?
https://www.ebay.co.uk/itm/Rear-Left-He ... 890.l49292
Благодаря!
Къде се намира нивомера? Знаеш ли какъв е каталожния номер?
В ебей излизат ляв и десен, това ли е?
https://www.ebay.co.uk/itm/Rear-Left-He ... 890.l49292
Благодаря!