VW PASSAT vs AUDI A4 - окачване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bonano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonano » Вто 05 юни 2007 19:41

connor cane написа:Ей, как оспамихме на човека темата :oops:
Аиде да споделя конкретен опит:
Пасат 5 и 5,5 вози маааалко по-твърдо от Ауди А4, което му е еквивалент като година на производство. Обаче отзад е по-широк - А4-ката е малко тесничка за возещите се на задната седалка - не е чак толкова зле де, но Пасатора отзад е по-комфортен.
Окачването на Пасат е малко по-здраво - може би защото е и по-твърдичко. Все пак зависи от състоянието на конкретния автомобил, който купуваш. :arrow: Като цена за поддръжка май са горе долу еквивалентни.
Аз лично бих си взел Пасат :wink:
Friday spam

Потребителски аватар
finchy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот finchy » Вто 05 юни 2007 19:42

В пасата има предостатъчно място отзад и е много удобно - голям плюс.
По мое лично мнение също, така както си излизат серийно колите(без допълнитени тунинги и т.н. тогава е друго) пасата изглежда по-добре.
Честно казано, не бих се чудил особено, най-малкото заради мястото. Бих искал като возя някого, да му е благо :P

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 05 юни 2007 19:54

За мен Аудито е по-красиво (говорим за сток), но пък практичността на Пасата не може да се сравни с тази на Аудито! Точно заради тази причина карам Пасат!

nikm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikm » Сря 06 юни 2007 9:08

connor cane написа:Ей, как оспамихме на човека темата :oops:
Аиде да споделя конкретен опит:
Пасат 5 и 5,5 вози маааалко по-твърдо от Ауди А4, което му е еквивалент като година на производство. Обаче отзад е по-широк - А4-ката е малко тесничка за возещите се на задната седалка - не е чак толкова зле де, но Пасатора отзад е по-комфортен.
Окачването на Пасат е малко по-здраво - може би защото е и по-твърдичко. Все пак зависи от състоянието на конкретния автомобил, който купуваш. :arrow: Като цена за поддръжка май са горе долу еквивалентни.
Аз лично бих си взел Пасат :wink:

Не съм съгласен, че пасата вози по-твърдо от а4. Според мен е точно обратното. Карам пасат 5.5 и съм карал и а4 на мои приятел и мога да кажа, че е точно обратното. А4 вози като вагонетка в сравнение с пасата и се клатушка ужасно по неравностите. Личните ми наблюдения са, че окачването на пасатите е по-здраво от на а4- за 4 години по нашите пътища ми се наложи смяна на един накраиник и това е засега. а4 по-никакъв начин не може да ми хареса повече отвън в сравнение с един пасат с хубави лети джанти и хубав цвят(черен, тъмно син или сребрист металик - това са трите цвята които му отиват най-много).

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 06 юни 2007 11:01

По принцип темата за возията е дълга и широка - много е субективно каква точно кола от двете марки си карал, в какво състояние е била, какъв е бил пътя и тн.
Пасата си вози добре - дума да няма. Щом колегата nikm казва, че за 4 години е сменил само 1 накрайник - само можем да поздравим инженерите на ФВ, които със сигурност не са виждали дупки като нашите :wink:
Сега като си помисля, А4 е леееееко под Пасат - според мен де - като клас автомобил имам предвид. Виж А6 вече е съвсем друга тема :D

nikm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikm » Сря 06 юни 2007 15:27

Само да уточня, че карам много предпазливо и това допринася да не съм имал по-сериозни ремонти, защото имам приятел които минава през лежащите полицаи и дупките все едно ги няма и при такова каране едва ли ще издържи толкова предницата на пасата :)
За А6 съм съгласен, че е вече друг клас, но и поддръжката минава в друг клас :wink: Тя за да върви ако се взема дизел мисля, че мотора трябва да е 2.5 TDI. а отзивите за него не са мн добри. С 1.9 TDIза града става ама извънгадско ще е куцо магаре. Според мен най-удачния вариант от 3-те коли е пасат с по-високо ниво на екстрите 1.9TDI-върви добре, сравнително комфортен е и е икономичен.

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Сря 06 юни 2007 15:44

spam Оправи си заглавието на темата че ще станем за смях ;)

"WV PASSAT vs AUDI A4 - окачване" mhihi

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 06 юни 2007 18:17

Окачванията са 99% еднакви. Това че са особенно "слаби" са митове и градски легенди. Чупи се точно както на всички други коли след определени километри.

Окачването е много добро от техническа гледна точка, но идва с цената на много отделни носачи (8 на брой) с отделни ябълковидни болтове които не могат да бъдат сменени самостоятелно.

От там идва и по-високата цена за поправка, защото вместо да сменяш само болта сменяш целият носач. И повечето "майстори експерти" като видят дори и само един развален болт казват че всичките са "тръгнали" и те пращат да си търсиш цял нов комплект носачи което наистина не е евтино. Аз лично не съм съгласен с този подход. На моят Пасат смених само един носач до сега заради болта а колата е на близо 146 000 км вече.

Ако все пак смениш целият комплект с качествени нови не съм чул никой до сега да се е оплакал отново.

Това е по темата а това че Пасата е по-голям което колегите са ти писали мисля че вече го знаеш.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 11 юни 2007 15:19

NqKvo_GaDno написа:spam Оправи си заглавието на темата че ще станем за смях ;)

"WV PASSAT vs AUDI A4 - окачване" mhihi

нещо немога да разбера кое точно в заглавието на темата е толкова смешно ?

rk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rk » Пон 11 юни 2007 15:53

човека ти го е маркирал - VW а не WV

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 11 юни 2007 16:37

rk написа:човека ти го е маркирал - VW а не WV

извинявам сe... :oops:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 11 юни 2007 21:26

trunner написа:Може и Лада Калина да вземе mhihi
Стига бе, това коли ли са? Верно ново ама... :shock

Да даже се и движи. даже 1 Логан изкара цяло рали без да закъса, нищо, че я изпревариха само с 2 обиколки :D .Караше я ваша съгражданка.

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Пет 22 юни 2007 8:11

Написал си годината, но не и парите които си приготвил.
Ако искаш Ауди - за 22000 се продава А6 - перфектно според коментарите в Купува/Продава.
Не знам кой определя класовете, но Пасата е по-скоро сравним с А6, а Ауди А4 често го сравняват с Бора. За градско по-малката кола е по-добър вариант, а за дълъг път - колкото повече толкова повече :).
При А4 моделът търпи огромна промяна 1999г. Почти всички възли на колата са променени. НО А4 след фейслифта струва колкото А6 от същата година.
Накрая да обобщя:
ако ще е преди '99 по-добре Пасат
ако ще е '99+ по-добре А6 (най-добре А6 от 2001 както е писал колегата, ама цената :oops: )

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 22 юни 2007 8:25

ttony написа:Ако искаш Ауди - за 22000 се продава А6 - перфектно според коментарите в Купува/Продава.

Ти ли го продаваш? :D

От време на време се замислям (чисто хипотетично) дали да не сменя Пасата с А4 (след '00 г.)... :roll:

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Пет 22 юни 2007 8:38

ChimeyJimmey написа:
ttony написа:Ако искаш Ауди - за 22000 се продава А6 - перфектно според коментарите в Купува/Продава.

Ти ли го продаваш? :D

От време на време се замислям (чисто хипотетично) дали да не сменя Пасата с А4 (след '00 г.)... :roll:

Не, даже съм го виждал само на снимки. Ауди е А6, модел 2001. Повече подробности има в ауди форума.
Сега видях, че си фен на бензина. Вземи си А4 1.8Т 180кс + чип = 220кс. и ще се родиш. :drive

Върни се в “Passat”