Т.е. ти като човек от бранша не можа да намериш ЛФ с лого “Сова”.
Друга алтернатива освен оригинални дали има? Тези турците Асметал?
То е ясно, че Лемито го пропускаме. Няма как да занимавам доставчика на части с такива капризи.
Тропане в ходовата част Passat B8
- vasko_bulgaria
- Автомобил: VW Passat B8 Variant_Polo 6R
- Двигател:
Re: Тропане в ходовата част Passat B8
radotom написа:vasko_bulgaria написа:Тампоните на носачите са сменени преди 10000км с Lemforder.
Васко, с това да беше почнал!![]()
Сменяй!
Лемфьордер не могат да изкарат и 1000 км...
Видимо тампоните нямат напуквания/закъсване, но това обяснява до известна степен различното тропане при студено-топло. На Б7-цата ги сменях с такива преди доста време и вече са на 50000км няма тропане или паразитни звуци. Препоръчайте тампони за Б8, които да са по издържливи

- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: 1800 -20V -AGN -1999
Гледам ,че им полиуретанови но цената им е солена -35 евро за брой ,и не се знае дали няма и те квичат след време .
Аз лично нямам оплаквания от китайския Лемфьордер ,тампоните на на стаб щангата ги сменях са такива за по 3 лева преди 2 години,досадното скърцане го няма .
Аз лично нямам оплаквания от китайския Лемфьордер ,тампоните на на стаб щангата ги сменях са такива за по 3 лева преди 2 години,досадното скърцане го няма .
alpinab написа:Т.е. ти като човек от бранша не можа да намериш ЛФ с лого “Сова”.
Друга алтернатива освен оригинални дали има? Тези турците Асметал?
То е ясно, че Лемито го пропускаме. Няма как да занимавам доставчика на части с такива капризи.
Честно казано след 3-тата доставка ей така да видя какво ще дойде реших, че не ми се занимава повече да разкарвам доставчиците им да ми носят и само да връщам.
Иначе и аз сложих на B7 лемфьордър за задни тампони на предните носачи преди 4 години и 40 Хил км и още са в топ форма, но тогава не знам какви са били ..
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
номерът от снимката е за тампон двигател на Мерцедес?
Да това писах в предното мнение , тампони двг за Мерцедес ц класа 203 компресор, в Мерцедес форума са стигнали до извода, че лемфьордър с емблема L не струват.
radotom написа:vasko_bulgaria написа:Тампоните на носачите са сменени преди 10000км с Lemforder.
Васко, с това да беше почнал!![]()
Сменяй!
Лемфьордер не могат да изкарат и 1000 км...
Не съм напълно съгласен , че не могат и 1000 км да изкарат зависи на какво попаднеш. Мойте предните тампони на носачите имат "совата" пък са Китайчета. Със символа "L" мисля че идват от Турция. Шарнирите и външите накрайници тези които са от Бразилия са качествени. Парт номерата специално на лемфьордер завършват на 01 или 02. 02-то са по-качествени.
- vasko_bulgaria
- Двигател:
След пореден оглед в City Garage все още няма ясна насока на 100% от какво е тропането. Констатираха следното:
- лек луфт в рейката в ляво (натегнаха я съвсем малко)
- посмачкани тампони на стабилизираща щанга
- ляв амортисьор, защото се чува тропането основно в ляво
Съветът, който получих е каране докато не се разбие до положение да се разбере причинителя, за да не се прави по метода проба-грешка.
Мистерията остава пълна, ако някой може да помогне съм отворен към всякакви предложения.
- лек луфт в рейката в ляво (натегнаха я съвсем малко)
- посмачкани тампони на стабилизираща щанга
- ляв амортисьор, защото се чува тропането основно в ляво
Съветът, който получих е каране докато не се разбие до положение да се разбере причинителя, за да не се прави по метода проба-грешка.
Мистерията остава пълна, ако някой може да помогне съм отворен към всякакви предложения.
Последна промяна от vasko_bulgaria на Чет 13 апр 2023 13:45, променено общо 1 път.
тия пари дето ги даваш в поредния сервиз да ги беше дал за два тампона отдавна щеше да си приключил сагата
- vasko_bulgaria
- Двигател:
DoH_KuXoT написа:тия пари дето ги даваш в поредния сервиз да ги беше дал за два тампона отдавна щеше да си приключил сагата
Не разбирам защо си толкова сигурен, че не може проблема да идва от друга част по окачването.
- Ивайло Димов
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: 1800 -20V -AGN -1999
Защо виждам кутийката през тампона 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
А как да е? Това не е плътен модел тампон, направено е за комфорт, леко да 'мърда" дето се казва.
Мерси за инфото, не го знаех това до днес , ще сравня и аз нещо при мен...
DoH_KuXoT написа:Да това писах в предното мнение , тампони двг за Мерцедес ц класа 203 компресор, в Мерцедес форума са стигнали до извода, че лемфьордър с емблема L не струват.
Мерси за инфото, не го знаех това до днес , ще сравня и аз нещо при мен...
vasko_bulgaria написа:DoH_KuXoT написа:тия пари дето ги даваш в поредния сервиз да ги беше дал за два тампона отдавна щеше да си приключил сагата
Не разбирам защо си толкова сигурен, че не може проблема да идва от друга част по окачването.
Аз сигурен не мога да съм, просто тия тампони са консуматив още от първия Пасат, въртят сучат на В7 направиха различни и пак не ги направиха, на В8 върнаха старата позната схема на тампоните още от В3, В4 и проблемите са еднакви. Ти считаш , че щом са сменени преди 10 Хил не са те , аз съм видял много скъсани лемфьордър на никакви километри , знам колко трудно се хващат с щангата на висящи колела и затова мисля че най-разумно би било да ги смениш , сменят се за 1 час двата и са евтини, ако плащаш всеки оглед на ходова част по 40-60лв колкото е нормално да струва тази операция , си дал доста пари, не знам колко сервиза вече си обиколил но не са 1 и 2.
Аз за себе си бих си ги сменил , това с рейката не бих го правил тропала от ляво те я били натегнали малко ... Предполагам знаеш колко струва тази рейка...
Даже за проба бих сменил само левия откъдето се чува тропането. Ако спре ще си сменя и другия.
- vasko_bulgaria
- Двигател:
Ивайло Димов написа:Защо виждам кутийката през тампона
На снимката е стария оригинален тампон.