със завишение на размера +0,25мм и +0,50мм ???
Тези са ремонтни, за първи и втори ремонт. Въпросът е ако ще ги сменяш на място дали не му е правен ремонт през годините примерно. Трябва да се измери и да се види. Ако не му е правен ремонт ти трябват STD лагери, само че ако е надраскало някоя шийка на вала може и да няма ефект от смяната на лагерите
Пасат Б3 1,8 mi 90кс ABS Двигателно масло
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат Б3 1,8 mi 90кс ABS Двигателно масло
К.Одаджийски написа:със завишение на размера +0,25мм и +0,50мм ???
Тези са ремонтни, за първи и втори ремонт. Въпросът е ако ще ги сменяш на място дали не му е правен ремонт през годините примерно. Трябва да се измери и да се види. Ако не му е правен ремонт ти трябват STD лагери, само че ако е надраскало някоя шийка на вала може и да няма ефект от смяната на лагерите
Благодаря колега. Най вероятно в събота ще сваля картера и ще видя какво е положението. Ще замеря и вала имам шублер даже два аналогов и цифров /за съжаление на микрометъра един приятел му разказа играта/

- К.Одаджийски
- VW експерт
teo_76 написа:Лошо ако има надиране на някоя шийка ---- Как, тогава като компромисен вариант може да се "излезе от положение" ?
Ами зависи от надирането, не съм специалист в обработката и състоянието на коляновите валове, принципно ползваме човек който с това се занимава и да не те подведа, но в разни образователни предавания по дискавъри и НГ съм гледал че полират вал с водна шкурка, но това си е на риск от второ разглобяване
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:teo_76 написа:Лошо ако има надиране на някоя шийка ---- Как, тогава като компромисен вариант може да се "излезе от положение" ?
Ами зависи от надирането, не съм специалист в обработката и състоянието на коляновите валове, принципно ползваме човек който с това се занимава и да не те подведа, но в разни образователни предавания по дискавъри и НГ съм гледал че полират вал с водна шкурка, но това си е на риск от второ разглобяване
Надявам се да няма надиране. И аз ги гледах по Discovery как шлайфат с водна шкурка. E ако се стигне до там колата заминава в някоя авто морга. Колега, случайно да знаеш колко мм трябва да е диаметъра на вала при основните и биелни лагери?
- К.Одаджийски
- VW експерт
Нямам информация за размера на лагерите и диаметрите. Иначе имам цял двигател с код PF подготвен е за скрап, ако твоят е зле за да не си изхвърляш колата ще се разберем за нещо. Главата му е преправена с колектор за моно, така го карах до последно
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Нямам информация за размера на лагерите и диаметрите. Иначе имам цял двигател с код PF подготвен е за скрап, ако твоят е зле за да не си изхвърляш колата ще се разберем за нещо. Главата му е преправена с колектор за моно, така го карах до последно
Благодаря за предложението колега. И аз имам цял друг двигател със същия код като този в колата /ABS/, който го ползвам като донор но и при него лагерите на вала ..... не са в завидно състояние. През уикенда ща сваля картера и ще видя какво е положението може да е само маслена помпа или О-пръстен на маслената помпа дай боже