Регулиране на фаровете,каква марка крушки 90/100W?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 24 юни 2007 22:46

Теодор написа:
zfa159 написа:По принцип моите са си оригиналните и светят на около 3 метра пред колата и настрани.Общо взето съм доста доволен от тях :)
По повод реглажа на фаровете нещо май не е съвсем както трябва.Ако се подчиня на тези 1.2% се получава нещо много странно :
Височината на фар-а ми от земята е 66.5см което ще рече,че фокуса на светлината (светещата линия) ще се долепи до земята на около 55м и 40см което ми се вижда страшно много за къси светлини.
    Я не се занимавай с проценти и сантиметри :twisted: спри някъде на тъмна улица и си ги регулирай така че на тебе да ти харесва :wink: а ако после ти присветкват сваляш ги леко надолу и си готов :idea: Няма смисъл да се занимаваш със сервизи и дебели книги за реглаж :wink:

Склонен съм да се съглася ама исках да ги направя по научно му :)
Явно ще използвам техниката за реглаж само за да ги наглася да светчт пред колата а не кой накъдето види както в момента (десния свети вляво а левия още по-вляво).
Благодаря!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 25 юни 2007 21:01

След последните ми интервенции фаровете станаха мноого куци.Като за начало в момента имам чуството,че десния свети много вдясно а левия много вляво и все нямам време да седна да ги регулирам.Също така макар че съм с релета и хубави крушки Osram Silverstar 50%+ не светят достатъчно добре и събирам всички дупки по пътя особено ако има и улично осветление.
Та след кратка калкулация сметнах че ако приема че за 2 години съсипя фаровете с крушки 90/100W (макар че много се съмнявам че ще потъмнеят рефлекторите) пак ми излиза много по-изгодно (два фар-а по 50лв. = 100лв) отколкото да маам през всички дупки и да потрошвам предницата,която ще си иде за доста по-малко от две години и е доста по-скъпа.
А да не говорим за хора/животни на пътя които няма и да видя достатъчно навреме.
По повод заслепяването на колите отсреща не би трябвало да има проблем ако са регулирани добре пък и джиповете с ксенонови фарове заслепяват много повече отколкото бих заслепил аз.
Така и така съм с релета на фаровете и е претеглян нов допълнителен кабел 4мм2 нищо не ми пречи да си взема едни яки крушки 90/100W да видя какво ще постигна.
Само се чудя каква марка да са (искам някакви обиконвенни а не сини и незнам си какви) на нормална цена.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 26 юни 2007 13:55

Каквито и крушки да сложиш ,няма да стане кой знае колко по-добро положението,самата схема е тъпанарски направена без релета,каквито има при повечето автомобили.Тука из форума,мисля,че в направи си сам раздела имаше доста писано за свързване на релета в схемата на фаровете и само тогава се оправя работата и със стандартните 55/60 си свети добре според опиталите.С тези по-мощните крушки най-много да ти нагори ключа.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 26 юни 2007 15:07

[quote="zfa159"]
Така и така съм с релета на фаровете и е претеглян нов допълнителен кабел 4мм2
    vw16v ти четеш ли целите постове или пишеш колкото да мине времето :twisted:
    zfa159 щом рефлекторите не са регулирани да светят пред колата както трябва каквито и крушки да сложиш ефект няма да има.
    А за 90/100W аз съм с такива от 3г някакви тайвански дето пише ксенон на кутията 8) и си ми светят идеално без да имам релета и допълнително теглени кабели :wink: с оригиналната инсталация съм и нищо не е изгоряло или потъмняло/визирам рефлекторите с второто/

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Вто 26 юни 2007 15:29

zfa159 написа:По принцип моите са си оригиналните и светят на около 3 метра пред колата и настрани.Общо взето съм доста доволен от тях :)
По повод реглажа на фаровете нещо май не е съвсем както трябва.Ако се подчиня на тези 1.2% се получава нещо много странно :
Височината на фар-а ми от земята е 66.5см което ще рече,че фокуса на светлината (светещата линия) ще се долепи до земята на около 55м и 40см което ми се вижда страшно много за къси светлини.

Абе не е толкова много. При 72км/ч се движиш изминаваш 20м за 1 секунда. Т.е. тези 55м ще ги изминеш за по-малко от 3 секунди.
Ханс го е сметнал - довери му се :)

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Вто 26 юни 2007 15:37

zdr_spasov написа:

Абе не е толкова много. При 72км/ч се движиш изминаваш 20м за 1 секунда. Т.е. тези 55м ще ги изминеш за по-малко от 3 секунди.

А Ханс сметнал ли е, че за тези 2 секунди ти трябва да изчислиш в коя от 5-те дупки на пътя да влезеш, за да имаш най-малко поражения. mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 26 юни 2007 21:14

mishu написа:
zdr_spasov написа:

А Ханс сметнал ли е, че за тези 2 секунди ти трябва да изчислиш в коя от 5-те дупки на пътя да влезеш, за да имаш най-малко поражения. mhihi mhihi mhihi

Надали ;)
Иначе сега си поиграх да се муча да регулирам фаровете и общо взето - провал в гората какро се казва.Левия има някакъв проблем вече се убедих и свети на майната си независимо какво регулираш и какво въртиш и гласиш.....измества се ама самата му светлина не е регулирана.
Иначе за 90/100W си мисля само защото на градско при улично осветление нищо не вижда.
Като сменя левия фар с друг и купя по-чки крушки ще видя как да ги наглася (дали на 1.2% или на около 25м пред колата).
Благодаря!

Върни се в “Passat”