проблем с АБСа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 07 юли 2007 10:17

orgasmatron написа: от Ауто + ( но в софия) датчика АТЕ за 56 лева,

Онзи ден реших да питам информативно колко е такъв датчик в Пловдивския Ауто+.
Цената беше 175 лв :(
nikolai_ignatov написа:.Като го проверяваме със мултиметър и стисна кабела там където е запоен се променят показанията.Колкото по силно стискам кабела те се повишават.

На съпротивление ли го мерите или напрежението, което дава, като се върти колелото?
Съпротивлението на датчика трябва да е от порядъка на 1150 до 1300 ома
За да се повишава... да не би да не е добре изолиран единия от другия кабел?
А датчици за ABS втора ръка наистина много трудно се намират :(
Практически невъзможно е да ги измъкнеш здрави от главината :( Така зверски са клеасали, чеееее.... на микро парченца излизат само!
Малко са хората, които биха се навили да вадят датчик, за да ти го продадат, защото шанса да оцелее е не повече от 25% според мен

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

проблем с АБСа

Мнениеот nikolai_ignatov » Съб 07 юли 2007 13:21

На съпротивление го мерим и започва от 1150 до 5000/6000 може и повече но не сам сигурен.

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

проблем с АБСа

Мнениеот nikolai_ignatov » Съб 07 юли 2007 19:22

Днес както си карах във града натискам спирачката и педала започна да ми вибрира така няколко пати.Колата спираше много яко,чукваш педала и направо залепваш на предното стъкло.Натиснах го няколко пати и се оправи(стана си както преди)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: проблем с АБСа

Мнениеот radotom » Съб 07 юли 2007 23:12

nikolai_ignatov написа:.. педала започна да ми вибрира така няколко пати.Колата спираше много яко,чукваш педала и направо залепваш на предното стъкло.

Амммм... задръж!
Това, че ти е вибрирал педала е признак, че ти е сработвал ABS-а.
Друг е въпроса, че не е нормално на нашите коли да е толкова остър педала. Това е характерно за новите автомобили с брейк-асистент. (аз така щях да префасонирам шефа си, като го возех в новата му Мазда6 mhihi )
Частично този ефект се проявява, когато предварително си 'напомпил' педала на спирачките ;) Описвано е от няколко колеги в темичка и наистина скъсява силно спирачния път, защото намалява времето за реакция на системата. И аз съм го експериментирал ;)

Относно промяната на съпротивлението на датчика при стискане :gruebel на лошо запоена оплетка на кабела ми намирисва, ама преди да се види...

Върни се в “Passat”