Passat b5 vs Bora

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kasho » Чет 19 юли 2007 8:26

Добрине, взе ми мислите 1 към 1 :D Колата в 80% от случаите ще я кара баща ми да си върши работа и на него основното притеснение му е с паркирането, сега кара Голф 3 и е свикнал с габаритите му. От останалите 20% време 15% са за мен да си карам гаджето, а другите 5 % като семейна кола - да се грабнем да отидем някъде. :) Дилемата наистина идва от там- седан с 4 врати и достатъчен багажник. Роля играе и возията- досега имахме и едно Рено 19 със спортно окачване което беше абсолютна каруца на возия, да не говорим за технически решения когато аз съм оправял това-онова. Сега искаме кола която да вози добре, да е здрава и със сравнително евтина поддръжка. Всъщност заради здравината пак се ориентирахме към VW.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 19 юли 2007 8:33

Имай предвид тогава, че Пасат е по дълъг от тройката с цели 70 см, което никак не е малко. Бората е една идея по къса, мисля с около 20-на сантиметра. Относно возията, то тя поне при Пасата е на много по-добро ниво, сравнение със спортното окачване на Рено не може и да става...

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 19 юли 2007 10:49

За вас верния избор е Октавия! Аз много мислех когато вземах моята. На 21 години съм, карах преди това голф 2 и си мислех че пасата не е като за мене. И голфчетата не ме остройваха обаче. Мислех (понеже въобще не съм и ходел да гледам ) между Бора Октавия и Пасат. И мене ме плашеха със окачването и така нататъка. Бората не ми допадна като кола, Октавията много си ми харесва обче като се качих в пасата просто си го почувствах като моя кола и без да го карам по майстори го вземах. Въобще не може да се сравнява с нищо друго. Така че според мене не е въпроса да се сравнят двете коли а човек да си направи сметка какви са му възможностите. Защото тука вече цифрите не са като при Голф 3 - най малкото което е помисли за каското, че без него не е много препоръчително. Аз лично на твое място бих се замислил и за октавия, качи се, повози се и ако не ти хареса със сигурност ще си вземеш пасат и няма да съжаляваш.

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Чет 19 юли 2007 15:17

dobrinb написа:Тъй като аз съм бил пред тази дилема, ще обясня - сравнението между Пасат и Бора идва, поне при мен беше така, защото и двата автомобила са седани с 4 врати и сравнително добро място за багаж. От друга страна колебанието по отношение на Пасата идва от притеснението по поддръжката и по-трудното паркиране. В крайна сметка, Бората е предполагам наистина малко по-евтина за поддръжка, ама не е болка за умиране. С паркирането се справям, не е толкова голяма драма. От друга страна пък Пасатът би трябвало като по-скъп и луксозен модел да е по-качествено направен, поне една идея, въпреки че, както знаем, всички VW-та са качествени :wink:

Аз карам Пасат комби и мога да ти кажа че го паркирам по лесно от колкото си паркирам астрата която е на полвината на пасата.
Колкото е по голяма колата е толкова по маневрена.
Относно окачването на 180 000 км съм и сега ще сменям заводските носачи от едната страна.
Карам я вече 25 000км и не съм правил абсолютно нищо по нея.
Сега се каня да правя спирачки и това е.
А като клас комфорт няма сравнение, когато аз купувах преди година пробвах доста Бори и да ти кажа не останах очарован.
Та в пасата можеш да легнеш и да поспиш, толкоз е широко. :)

biz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biz » Съб 11 авг 2007 0:50

borata ima dosta skapa poddrujka az kato ida nqkade v magazin i kaja bora 99-ta i mi odirat glavata osobeno kato chuqt 2.3 V5

ako shte si vzemash bora gledai da ne e nqkoi butikova kato moita che posle shte te boli glava pri remontite

a koito tvardi che originalno borata ne vozi meko i hubavo prosto ne se e vozil ili karal nikoga bora

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 12 авг 2007 0:22

До колкото ми е известно, октавия е на шаси на голф4/бора, така че на практика е същата работа. Возил съм се в продължение на 1 седмица ежедневно в октавия на задната седалка междуградско, и меко казано не съм очарован. Ами тясно и неудобно ми беше.

Успех.

Brunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brunata » Нед 12 авг 2007 22:45

Здравейте,
аз също карам пасат комби и се
присъединявам се към мнението на колегата, че пасата е с класа над бората, като удобство, изпълнение и лукс.

vladi2k
Автомобил:
Двигател:

Пасата е много по-кола, но може ти трябва Бора - преценявай

Мнениеот vladi2k » Вто 14 авг 2007 10:06

Здравейте, аз мисля да подкрепя тези на които германците казват Passatfahrer. Изобщо не могат да бъдат сравнявани двете коли. Те са различен клас. Те са направени в различен клас, а това означава, че няма как да бъдат сравнявани пряко. Може само по разни косвени параметри като цени за поддръжка, застраховка и т.н., но това не засяга самата кола. Не могат да се сравняват като комфорт (повечето Пасати не са луксозни - справка Ауди А6 - същото шаси и окачване). Предполагам и като стабилност, возия, шум... Двигателите са общо взето същите, но това не означава, че при еднакви двигатели Пасата върви по-малко. Особено извънградско Бората няма шанс. Освен това Пасата обикновено има по default повече екстри и системи за безопасност. ESP, и т.н. Не ги сравнявайте.

Върни се в “Passat”