90 PR бензин газ пасат
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
radotom написа:ivo123 написа: ако влиза антифриз в някой цилиндър свеща ще е с наклеп и ръждив цвят.
Ами при мен имаше пробив към първи цилиндър и свеща беше много качествено измита, да ти кажа. Съвсем светло сиво...![]()
А иначе основния проблем, според мен е, че на скъсаното място продължават процесите> изяждат се главата и блока.
Тъй като аз се забавих с ремонта доста, сега блока ми е челосан с 2 десетиБегачка, бате! Вдигната компресия!
И как разбра, по химичния състав на охладителната течност ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега за да върти сутрин толкова бързо значи си прав за проблема си - в повдигачите е.
80% съм сигурен, защото примерно ако махнеш разпределителния вал и го сложиш отново и веднага решиш да палиш - двигателя се върти все едно в без свещи - няма компресия.
Като изчакаш 20-на мин и се оправя.
Получава се понеже повдигачите се отварят доста като се махне вала, после /понеже дейстават директно върху клапана/ клапаните остават отворени и двигателя няма компресия в този момент.
ремонта на гарнитура на главата е мисля /не съм сигурен/ около 50лв труд и части 40-50. В общия случай до 100 лв се вместваш.
Но ако няма последствия по свещите и знаеш откъде намаля антифриза няма от какво да се притесняваш.
80% съм сигурен, защото примерно ако махнеш разпределителния вал и го сложиш отново и веднага решиш да палиш - двигателя се върти все едно в без свещи - няма компресия.
Като изчакаш 20-на мин и се оправя.
Получава се понеже повдигачите се отварят доста като се махне вала, после /понеже дейстават директно върху клапана/ клапаните остават отворени и двигателя няма компресия в този момент.
ремонта на гарнитура на главата е мисля /не съм сигурен/ около 50лв труд и части 40-50. В общия случай до 100 лв се вместваш.
Но ако няма последствия по свещите и знаеш откъде намаля антифриза няма от какво да се притесняваш.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
ivo123 написа:
ремонта на гарнитура на главата е мисля /не съм сигурен/ около 50лв труд и части 40-50. В общия случай до 100 лв се вместваш....

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
mafiota написа:И как разбра, по химичния състав на охладителната течност ли?
Почти!

Един приятел има сервиз. Има си и едно.... абе като спринцовка, да го кажем, където се сипва реактив.
Взех да забравям какъв цвят е реактива в началото и какъв става, но идеята е, че при наличие на СО в парите на охладителната течност над разширителния съд, цвета на реактива се променя.
Просто се засмуква въздух над казанчето. Като си развил капачката предварително, разбира се!
Мисля, че беше син и минава в зелен, ако има беля.
Моя взе да бие на жълто, чак!

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
димитър написа:от къде мога да се снабдя с такъв реактив
Честито за готовия аУтомобил!
Повече в сервиз да не стъпва!
А относно това от къде можеш да се снабдиш... тук знам, че го има в един магазин за доста качествени инструменти, ама ако ти кажа порядъка на цената и ще се откажеш да търсиш

С две '0' е, ама първата цифра не е едно

Предполага се, че в по-добре обзаведените сервизи ще да го имат.