Скоростомера отчита 20км повече.....
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Аз пък мисля че са му натегнати лагерчетата в които лагерува оста. Щом изостава с 20 км нагоре и почти толкова надолу. Преди време си играх с един километраж и се получи точно това. Малко е часовникарска работа ама ако има винтче за регулиране на луфта на осичката най-вероятно като се охлаби малко ще се оправи.
- PASSAT
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN 1996
Има два вида червяк.Сложили са ти неподходящия.На баща ми е така. Карай си и си свиркай!Нема пробуем! Wink
И Аз мисля, че е от тук проблема т.к. като купувах колата старият собственик ми каза, че след като е закарал в сервиз за смяна на жилото на километража се е появила и разлика в показанието му с +20-тина километра. Преди около месец проверявах и мисля, че въпросният червяк струва около 10...15лв. Още не съм го сменял да видя как е, защото не знам как се вади

P.S.

gogo_666 написа:Скоростта по задните колелета ли се отчита или по предните?
Скоростомера (в уреда на таблото) е свързан чрез жилото с една ос завършваща със зъбчатка (червяк) вътре в скоростната кутия.Този механизъм лесно може да се извади (без да се разглобява скоростната кутия) и да се провери за някакви повреди. Необходимо е първо да развиеш жилото от скоростната кутия и после с ключ 17 или 19 (не си спомням вече) ще развиеш въпросния червяк. Изважда се с издърпване нагоре.
Скоростната кутия от своя страна "върти" чрез полуоските предните колелета.
Успех