:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Вибрации във волана при скорост 100-120 при пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

УКАЗА СЕ ОТ БАЛАНСА

Мнениеот valioboy » Вто 11 сеп 2007 20:05

:) УКАЗА се от баланса колеги.След 2 опита при втория гумаджия всичко вече беше минало!Успех и на вас.И да спомена гумите ми не са мн нови и предни и задни са различни,а за размера си карам със 14 цола 185/65

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 11 сеп 2007 20:42

Теодор написа:От центъра в Бистрица свиваш по първата пряка вдясно нагоре към вилната зона и после на третата пряка вдясно на 50м вляво е сервиза. Когото и да питаш ще те упъти ако не се оправиш :wink:

О знам го въпросния сервиз - на трафопост-а вдясно и точно на едно баирче :).Сетих се ама не знаех че за него става въпрос :).
Благодаря!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 11 сеп 2007 20:48

zfa159 написа:
Теодор написа:От центъра в Бистрица свиваш по първата пряка вдясно нагоре към вилната зона и после на третата пряка вдясно на 50м вляво е сервиза. Когото и да питаш ще те упъти ако не се оправиш :wink:

О знам го въпросния сервиз - на трафопост-а вдясно и точно на едно баирче :).Сетих се ама не знаех че за него става въпрос :).
Благодаря!
    Точно така правилно се ориентираш :да:

П.С. Ако отидеш там понеже работят и млади момчета искай Васко да ти направи баланса.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 11 сеп 2007 20:51

Теодор написа:
zfa159 написа:

Благодаря!
    Точно така правилно се ориентираш :да:

Минавал съм 100 пъти оттам ама не съм се заглеждал :).Иначе докато се върна до Младост може да съм пак за баланс ама....шанс :)
Едната задна гума ми е много крива - оня ден като закарах колата в Хеед да я лекуват майстора там завъртя гумата да види как е лагера и аз я видях как е крива шарката.....така че като взема нови/други гуми ще ги навестя тея пичове да пипнат малко :).
Благодаря!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 11 сеп 2007 23:03

е с крива гума къв баланс :roll:

а вибрациите при скорост 90-100-110 се появеват точно от крива ЗАДНА гума :idea:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 12 сеп 2007 9:21

batmilko написа:е с крива гума къв баланс :roll:

а вибрациите при скорост 90-100-110 се появеват точно от крива ЗАДНА гума :idea:

Ами интересното е че баланса на кривата задна гума ми го направиха без проблем в гуми център Радиал на Сливница под моста Чавдар и не им мигна окото.....толква са я и балансирали де :roll:
Иначе и аз това казвах че сега и да ида нищо няма да направят понеже гумата е крива и ще ида когато взема други гуми (след някой и друг месец направо зимни).
Благодаря!

Gal

Мнениеот Gal » Сря 12 сеп 2007 9:48

zfa159 написа:
batmilko написа:е с крива гума къв баланс :roll:

Ами интересното е че баланса на кривата задна гума ми го направиха без проблем в гуми център Радиал на Сливница под моста Чавдар и не им мигна окото.....толква са я и балансирали де :roll:
Иначе и аз това казвах че сега и да ида нищо няма да направят понеже гумата е крива и ще ида когато взема други гуми (след някой и друг месец направо зимни).
Благодаря!

Само тъпото е, че вибрациите си ги има и при по-малка скорост,но не ги усещаш... След няма и 10 000км с нови "хубави" гуми сменях окачване... и си седят повече от 2 години рекламация...

Major
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Major » Чет 13 сеп 2007 11:27

преди четох една тема тук и някой беше написал че това тресене го има при всички пасати но при различна скорост. на мен ми е от 120-130 и изчезва

novia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот novia » Чет 13 сеп 2007 11:43

Стига бе имало хора от Бистрица е не съм видял кола с стикери там но за Васко съм съгласен На завоя на Дървеница на гумаджията му викали доктор бил много добар :oops: не съм ходил :oops:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 13 сеп 2007 16:02

Major написа:преди четох една тема тук и някой беше написал че това тресене го има при всички пасати но при различна скорост. на мен ми е от 120-130 и изчезва

е... ами моята не тресе при никаква скорост,на това кво да му викам прецедент ли :lol:

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Чет 13 сеп 2007 17:00

Явно не е прецедент,защото моята също. За 20 години каране за пръв път чувам такъв "бисер", че всички Пасати "тресът" при каране!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 13 сеп 2007 17:19

Dart написа:Явно не е прецедент,защото моята също. За 20 години каране за пръв път чувам такъв "бисер", че всички Пасати "тресът" при каране!

Вашите са дефектни :lol:
Всъщност наистина няма причина всички да тресат.То тресенето се появява от нещо не може просто конструктивно да си тресът.....иначе нямаше да са немско производство 8)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 13 сеп 2007 19:40

novia написа:Стига бе имало хора от Бистрица е не съм видял кола с стикери там но за Васко съм съгласен На завоя на Дървеница на гумаджията му викали доктор бил много добар :oops: не съм ходил :oops:
    Че не си видял не значи че няма :wink: И аз не съм но колата ми седи във двора и няма как да се види :twisted:

Gal

Мнениеот Gal » Пет 14 сеп 2007 7:58

zfa159 написа:
Dart написа:Явно не е прецедент,защото моята също. За 20 години каране за пръв път чувам такъв "бисер", че всички Пасати "тресът" при каране!

Вашите са дефектни :lol:
Всъщност наистина няма причина всички да тресат.То тресенето се появява от нещо не може просто конструктивно да си тресът.....иначе нямаше да са немско производство 8)

Това съм го чела и за други марки... :) Абсурдно е да е конструктивен дефект :)
Тресе или от проблеми по окачването, или от калпави гуми-джанти-баланс по-често.

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Пет 14 сеп 2007 21:11

А мойта се друса при 240 -250

Върни се в “Passat”