Задните светлини светят постоянно - Пасат Б5.5
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги ... свалих кората за бушоните и на нея имаше една карта с номера от 1 до 44 и картинки кой бушон за какво е ... е хубаво на картата има номера, но защо на таблото не са номерирани
и така въобще идея си нямам кое за какво е и също така бая бушончета липсват, но да кажем не е проблем да се сложат ( ако знаех дали да са 5-10-15-20-25-30 ) Освен това намерих "бушон" на който цялата пласт маса се беше разтопила и беше останала само металната част ... пак не знам за какво е ... как да разбера кой за какво е ( или поне как са номерирани ) и също така какви амперажи да сложа там където нямам бушон а най-вероятно трябва да имам ? Благодаря ви!

- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev написа:....Пише че е номер 31, 15 А (син), намира се най-отгоре в средата (трите колони предпазители), и захранва още автоматичната скоростна кутия (не си с такава) и круиз-контрола (темпомата, или още автопилот му казват) при механична (мисля че и такова нямаш, ама и да имаш, по-добре без него, отколкото да светят постоянно светлините за заден ход)....
.... е цъкни на второто цък, дето ти е написал gr_kanev и ще стигнеш до ТОВА...
longora написа:...бая бушончета липсват, но да кажем не е проблем да се сложат.....

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И при мен липсват доста, при положение, че съм Хайлайн изпълнение и има доста екстри. Това е нормално - не слагай бушони без да знаеш кой за какво е. А пък решаването кой за какво е, е лесно. Просто трябва мислено да насложиш схемата от капака върху таблото с бушоните, и ще ти стане ясно, няма как да се обърка.
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че това е въпросния датчик и къде стои. Ако греша, казвайте да го махам докато е време....
за longora:.... и колега, понеже имаш една заключена тема в раздела, "Кой беше..", само да те успокоя.., "знаците"
,
не винаги са такива за каквито сме свикнали да ги приемаме да означават...
...ако е човек от форума (ние тук обичаме шегите) и още повече ако те е разпознал, може би е имал в предвид- ТОВА,
в такъв случай, ще трябва да му се извиниш...!!!

не винаги са такива за каквито сме свикнали да ги приемаме да означават...
...ако е човек от форума (ние тук обичаме шегите) и още повече ако те е разпознал, може би е имал в предвид- ТОВА,
в такъв случай, ще трябва да му се извиниш...!!!
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разбрах че разтопения бушон е от халогените. Това не е нормално нали .. какво да ги правя ? Датчика ще се купува нов тези дни, а до тогава съм без крушки на задните светлини. А аз бушоните които ги няма на картинките на картата като гледам повечето са на датчици и си мисля дали да не ги сложа да видим дали няма да светне нещо ... А този със средния пръст ... да се оправя .. никво извинение 

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW_forever този датчик е от горната страна или се бъркам, че на тази картинка нищо не схващам
А за бушоните на картата за бушоните са нарисувани с картинки много работи и има само 1 празно място на което няма картинка ... дали трябва да сложа по картинките бушони защото имам чувството че е за някакви датчици и грешки ... празните места при мен са 15 а както казах трябва да е 1 ...
Другото интересно е че като извадих бушона за задните светлини спря да ми работи турбото и докато разбера че е от бушона щях да се самоубия .... и вътре в колата засмърдя на сяра ... УЖАС .. бушона не важи .. крушки ще се свалят докато се оправи датчика 

- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
longora написа:...този датчик е от горната страна или се бъркам, че на тази картинка нищо не схващам..
Незнам! Караш ме да коментирам неща, които не съм виждал в действителност, какво представляват. Това намерих и това ти пращам, с надежда че ще ти бъде от полза! Затова помолих някой да се включи, дали за това става на въпрос, ако не да трия снимката. Но с риск да греша, това което виждам е скоростната кутия и мястото където стои този датчик. Орентирай се сам, а дали е отгоре или отдолу, пак мое мнение: Ако колата ти е с колелата на земята- би трябвало да се пада отгоре, но ако ти е по- удобно да го търсиш отдолу- нали се сещаш в каква позиция да поставиш колата.

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре ... утре ще му умуваме къде е
Ама това с крушките ме мъчи много .. днеска си ги сложих обратно с 1000 мъки ... не знам защо така е измислено, но първо трябва да се свали крушката за мигача която е отделно от панела с другите крушки .... е тая на мигача ( фасонката ) я свалям и слагам с клещи ... умирам направо. Много трудно не знам защо
При вас колеги с такива пасати лесно ли се сваля фасонката или като при мен трудно ? Друго да питам.... сега като сложа бушон за халогените и ако пак ми направи номера с разтопяването какво да правя ?

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Нямам представа на Б5.5 как е, но на Б5, а и преди на Джета-та беше детска игра свалянето на задната (вътрешната) част на задните стопове, фарове, и т.н.
А за халогените - за да изгори предпазител (е, стопи - почти същото е) значи има някаква нередност - по някаква причина е текъл доста голям ток (дали постоянно или инцидентно - кристалното кълбо ще каже, че баба Ванга се спомина). Затова слагаш предпазител (обаче колкото е предвидено - в никакъв случай по-мощен, но пък не и по-малък !), и наблюдаваш. Ако пак се получи - проследяваш всичко от край до край по веригата.
Всъщност това май е най-добре да се направи първо - ама си иска поне елементарни познмания и опит. Усещам че ти липсват (нищо лично - не искам да те обидя !), затова иди при някой, дето ги усеща нещата. Сещам се за 2-3 поне.
А за халогените - за да изгори предпазител (е, стопи - почти същото е) значи има някаква нередност - по някаква причина е текъл доста голям ток (дали постоянно или инцидентно - кристалното кълбо ще каже, че баба Ванга се спомина). Затова слагаш предпазител (обаче колкото е предвидено - в никакъв случай по-мощен, но пък не и по-малък !), и наблюдаваш. Ако пак се получи - проследяваш всичко от край до край по веригата.