Смяна бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Вто 25 сеп 2007 13:28

Printmaster написа:Лесно ли се вади цялата кошница? На моя пасат не му работи бензиномера .....

1.Да лесно се сваля цялата кошница на бензиновата помпа. По голяма играчка е докато стигнеш до нея. Бръкваш в резервоара, хващаш я отгоре завърташ на ляво и я изваждаш. Хубаво е още докато е в резервоара да я понаклониш във всички посоки (ако можеш и обърнеш) за да се излее бензинеца в резервоара иначе всичкото което е в нея (около 500-700 мл) ще се излее отвън.
2.За да не ти работи бензиномера има няколко причини:
- да са се изпилили контактните повърхности на механизма. Той се състой от подвижна част - рамо което механически и електрически е свързано с поплавъка и неподвижна част (контактна "скала" намират се на външната страна на кошницата). От много лашкане на бензина в резервоара и постоянното "чегъртане" рязката граница между чертичките на скалата се заличава и рамото или прави лош контакт или контакта въобще го няма и съответно няма електрически сигнал до уреда на таблото.
- да е прекъснато кабелчето което предава ел.сигнал в кой диапазон на скалата поплавъка осъществява контакта в момента.
- да е се отчупило парче или разпаднал целият поплавък (това е най-невороятното, но все пак не е невъзможно)
- проблем в таблото.

Успех

Потребителски аватар
Printmaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Printmaster » Вто 25 сеп 2007 14:48

Колега, много благодаря за насоките които ми даде. Един приятел замери нещо с мултицет и каза, че проблема е вътре при поплавъка, защото другото работело. Отивам да свалям да вида как е в кошницата.

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Вто 25 сеп 2007 23:22

georg написа:Абе що не си кипите Дизели и няма да имате проблеми с бензиновите помпи :077:

Прав си, тогава ще имаме проблем с нафтовите помпи.:077:

Сори за спама

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Сря 26 сеп 2007 11:11

Кошницата се вади много лесно. Като отвориш капака на резервоара (с три винтчета) се развива една голяма пластмасова гайка и се вади капака , от който предварително сваляш двата маркуча за бензин, които е добре да маркираш, за да не им объркаш след това местата.Под капака лесно достигаш до кошницата и я откачаш чрез въртене в посока обратна на часовниковата стрелка .

Един въпрос към знаещите - При монтиране на помпата в кошницата, пластмасовия и кожух се надява на три пръта. Дали на тях не трябва да има някакви гумени тампони или нещо подобно под помпата?

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Сря 26 сеп 2007 13:16

ARusev написа:.... При монтиране на помпата в кошницата, пластмасовия и кожух се надява на три пръта. Дали на тях не трябва да има някакви гумени тампони или нещо подобно под помпата?

Имало е едно време до преди да се рападнат от реакцията между тях и бензина. :wink: .
Обади се в Автотрейд за повече информация относно цената :shock на комплекта.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 04 окт 2008 17:31

Значи там където влизат тези прътове е имало тампони? Или на самите прътове е имало? Ако правилно съм разбрал става въпрос за това:
ИзображениеИзображениеИзображение
Каква е функцията на тези тампони и пречи ли ако ги няма. Накой може ли да покаже как изглеждат?
Какви маркучи може да се сложат между помпата и капака за да издържат на бензиновите пари?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Съб 04 окт 2008 18:27

Winner25 написа:Значи там където влизат тези прътове е имало тампони? Или на самите прътове е имало? Ако правилно съм разбрал става въпрос за това:
...
Каква е функцията на тези тампони и пречи ли ако ги няма. Накой може ли да покаже как изглеждат?
Какви маркучи може да се сложат между помпата и капака за да издържат на бензиновите пари?

Брат, кошницата от снимките според мен не е от 1.8 Ми. Имам такава някъде разглобена, но в нея освен опръстените(3 бр. по спомен)на тялото на ел. мотора(самата помпа) други гуми няма.

Маркучите свързващи помпата и капака трябва да са бензино устойчиви. Някъде имам такива излишни, но се опасявам, че при демонтажа единия беше наранен малко в единия край, къдети го захваща скобата.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Съб 04 окт 2008 18:47

Колега тази кошница е на пасата на баща ми който е B3 1.8 Mi RP 89 год.Днес свалих целия резервоар понеже се чува че помпата върти а няма дебит за да видя какво е положението вътре.Преди 7 месеца е сменяна самата помпа и са пригаждали нещо но не знам какво.Цедката ми беше задръстена,а маркучите за 7 месеца бяха без външна изолация и по този който отива горивото напред беше спукан.Имаше вътре парченца маркуч нанизан със едни шайби който са замествали този тампон или каквото е там.Колегата Winner25 също я гледа и за това питаме какви са тези тампони и може ли да не се слагат защото не мога да разбера каква работа вършат.На самата помпа има само един опръстен който е 44X3 който също е за смяна понеже се скъса.Купих си маркуч който е специално за бензин но не знам какво ще стане със външната му изолация когато се потопи в резервоара.Някой който го е сменял да даде съвет.Благодаря ви.

Върни се в “Passat”