Гарнитура на главата помощ

Техническа и сервизна информация за Passat
psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 15 окт 2007 15:23

Абе не е разумно да отваряш ДВГ-то без да си сигурен че се налага.
Да не се окаже накрая че е текло от някое пършиво маркуче, и ремонта е могъл да се размине с нова скоба за левче. :-)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 15 окт 2007 22:16

Аз май го намерих откъде тече - днес направо се изля около литър.Някъде около термостата е (има много неща и не се вижда с точност).Тече само на загряло и то от време на време.Явно през другото време тече ама по малко и се изпарява и затова няма следи от теч а реално си тече.
Тези дни ще я оставя в сервиз да я чоплят да видят откъде тече точно и ше драсна какво са открили.
Това с надуването с компресор в цилиндрите ми се вижда много груба интервенция.При загрял или при студен двигател го правят?

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Вто 16 окт 2007 22:01

няма значение при какъв дали е загрял или не ако има пробив в гарнитурата не е груба интервенцията на мястото на всяка свещ се завива накрайника на компресора и така на всеки... :wink:

б-ИВАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот б-ИВАН » Сря 17 окт 2007 5:47

Преди време при мен,също губеше антифриз като се кара.На място няма течове,няма бял пушек от ауспуха,не се пресича маслото.Оказа се корозирала тапа на главата.Като загрее има и налягане,дупчицата е нищожна и каквото изтича се изпарява веднага,докато един ден се разшири и почна да църка с тънка струйка.Всичко това се случи на предната ми кола - форд.Знам подобни случки и с лада,но там тапа на блока.

Върни се в “Passat”