Проблем с работата на бензин.

Техническа и сервизна информация за Passat
emilvlg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emilvlg » Нед 21 окт 2007 22:33

na re6etkata pod raditora e dat4ika za temperatura

Ivandp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivandp » Пон 22 окт 2007 21:51

silent написа:Твоя, моя е се тоя :D .... бе и аз се позачудих ама викам да питам ...може нещо да изпускам....та да видим някой друг колега с мнение по въпроса.... има или нема АБС моторетката датчик за температурата на въздуха...

Има, на капачката на дюзата е .

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... ht=#666104

Последна промяна от Ivandp на Пон 22 окт 2007 21:55, променено общо 1 път.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пон 22 окт 2007 21:54

колеги датчика за температурата на засмуквания въздух е на самата дюза - капачката черната на дюзата завършва встрани с датчик.
Според температурата на засмуквания въздух компа увеличава импулса на дюзата и така при студено време се отваря дюзата за повече време т.е.повече гориво.
Руснаците пишат че този датчик работи до +20 градуса и оттам нататък не влияе на мотора.
Има и снимки в които приспособяват обикновен датчик за температура на водата, на мястото на този, понеже е доста по-скъп.
Стойностите на този датчик са еднакви с датчика за температурата на антифриза /този който подава инфо на компа/.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 22 окт 2007 21:57

Ivandp написа:
silent написа:Твоя, моя е се тоя :D .... бе и аз се позачудих ама викам да питам ...може нещо да изпускам....та да видим някой друг колега с мнение по въпроса.... има или нема АБС моторетката датчик за температурата на въздуха...

:shock :shock :shock :shock :shock Я обясни по подробно ако може и снимка на тва животно :roll:

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Вто 23 окт 2007 18:55

Колега "Сайлънт" , защо не пробваш една добавчица за почистване първо - най евтино е , а и да не помогне, поне няма да навреди :lol:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 23 окт 2007 19:48

Оформят се три възможни причини....датчик вода, датчик въздух , подпушена дюза и евентуално калпав бензин... но послдните две са под въпрос...проблема е само при студено време...

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 24 окт 2007 6:53

Теодор написа:
Ivandp написа:

:shock :shock :shock :shock :shock Я обясни по подробно ако може и снимка на тва животно :roll:

Разбира се , че има такъв датчик!
Както казва колегата ivo123, стойностите на полупроводника (темп. характеристика) му са същите както на синия температурен датчик.
При мен този датчик е повреден, и постоянно даваше инфо на компа, че температурата на въздуха е около -10С' :roll: , и колата гореше бензин като за световно. От както съм заместил датчика с постоянен резистор - проблеми никакви :lol: - и винаги си мисли че му влиза въздух с темп около 20С'.
Освен че влияе на разхода на гориво, при мономотроника в зависимост от показанията на този датчик , ECU-то "бута" и центровката.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 24 окт 2007 6:56

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 27 окт 2007 18:19

Така да развием темата....
Работи нестабилно и с прекъсване само като е студна и само като е студено навън примерно както е в момента и само на бензин. Рестарта на компютъра не решава проблема. Като позагрее няма поблем. Паленето не е проблем. Оборотите след като загрее стабилни 1000 об.
Тъй като проблема е само на бенин изключвам запалителната уредба.
Все пак свещи нови....профилактика за зачистване на капачка и лули е направена. Ламбда сондата е мерена профилактично с мултицет-жива е показанията и се менят постоянно в диапазона 0.05-0.85волта, но я изключвам не играе в началото.
Досега е проверено и е в норма.
1.ТПС - единствено между 1и 5 крак има малко по голямо съпротивлевние от нормата но не мисля че това е проблем.
2.Стъпков мотор в кондиция.
3.Датчик за въздуха в норма с леки но недоказани съмнения за недобър контакт.
4. Датчик за водата в норма.
5. Тампон на моното-ок.
6. Профилактика на моноинж...почистване смяна на някои гарнитури.
7.Почистване на всички букси от окиси.
Не сам проверявал едиствено таралежа...
И проблема не е решен.
Остава като вариант подпушен инжекцион и калпав бензин...и това което се сетите да предложите...
Ами очаквам предложения...

mitaka72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitaka72 » Нед 28 окт 2007 21:33

При мен на газ работи безупречно, но на бензин не. Достига максимум 2000 оборота и гасне. Няма никакво значение дали е топла или студена. Предполагам че проблемът е в дюзата, но не знам дали е 'подпушена' или проблемът е в управлението.
ако някой има идея как да го проверя, да пише!

Върни се в “Passat”