rum6 написа:ами да ви светна тогава че авера ми си взе пасат сащо б5 -97 год. Само че дизел 1.9тди-110 коня и аз съм го карал с 220 (около 5-10 минути) с 5 човека, понеже и аз не му вярвах.
... еми, ако може и аз да те светна малко, дано да не са празни приказки за теб....
Пасата ми е Б3, 2-ка 115к.с.
По каталог мисля и дават 205 км/ч.
Вдигал съм малко над 210, с
6 човека и пълен багажник, веднъж на магистрала "Хемус"... поне това видях на километража.
Случая беше такъв:
Връщахме се от Търговище, карах си с около 120- 130, пуших си спокойно цигарка на леко отворен прозорец... и в един момент едно БМВ ....фиууу покрай мен.
И мен тогава ме биеше хормона, газта до дупка, завладян от единствената мисъл да си му го върна....
В този момент въобще не мислих, гледах в стоповете на БМВ- то, как постепенно се приближаваха....
Скоростта в този момент не я и усещах каква е, гледах в БМВ- то, но в един момент от полуотворения прозорец, въздухът такъв зловещ звук започна да издава, че ми стана страшно...
Погледнах километража- минаваше 210
погледнах при ключа за вкл. на фаровете- имаше една лепенка на гума "Континентал", с надпис- макс. 190 км.ч.
... Та първата мисъл, която ми мина през главата, беше: При тази скорост и ако гръмне гума..., до София няма да могат да ни изстържат от асфалта.... и сме в новините...
Махнах си крака от газта и оставих БМВ- то да се отдалечава, мисля че и това беше най- разумното....
От тогава не съм и се опитвал да видя колко макс, ще вдигна..., не че не си правя с някой колега закачки по пътищата, но обикновенно на по голям наклон при изкачване, а тогава скоростта е значително по малка от реалната за равен път. Ако мога изпреварвам и на равното, ако видя че го е взел много на сериозно му давам десен мигач и го оставям да се радва на живота...
... Не знам защо, ама любимата марка са ми опелите...
... Та дано съм те светнал, за "ползата" от тези високи скоростти, защото ако продължават такива глупости да те вълнуват, е въпрос на време да се "светнеш" самичък ....
Не го пожелавам на никой, особено на теб, затова замисли се докато е време струва ли си всичко това
Не го приемай всичко това, като философски (безпочвен) отговор, както си го написал,... просто приятелски съвет
Благодаря!