не ми върви пасата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 03 ное 2007 22:04

Winner25 написа:Аз съм вдигал 185 по лек баир на бензин, и може да вдигне още, но ми свърши правата отсечка, а пък и след 160-170 ускорява много бавно. По същия път само че в обратна посока доста по бързо вдигам 180 на газ.

ше дигнеш на лек баир 190 на варба в петак...абс на равно гасне на 180...90коня толкоз...сега то километравите ви може 250 да показват ама това може да значи единствено че мангалите като са ви превартали километражите са осрали работата....сега очаквам някой с 90 конните бегачки да изкара протокол за верен километраж.... :D

Потребителски аватар
zdravko_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1986 » Нед 04 ное 2007 11:05

веднага колега , давам достоверна информация- 1.8 90кс рп - 150 съм вдигал аз лично. По каталози и давот 173-175. Е това е самата истина , а тия дето ги разправят тия врели некипели да идат да си купат опел.( Пасата не е състезателна кола. Но по добро от нея нема :twisted:

Потребителски аватар
val-kat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот val-kat » Нед 04 ное 2007 14:08

Абе хора вие наистина си нямате други проблеми,всичко си е до автомобила,двигателя и задкормилното устройство!
Пък и наистина няма да са състезаваме!

ШОФИРАЙ РАЗУМНО!
СПАСИ ЖИВОТ!
:patriot

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Нед 04 ное 2007 15:00

silent написа:
Winner25 написа:Аз съм вдигал 185 по лек баир на бензин, и може да вдигне още, но ми свърши правата отсечка, а пък и след 160-170 ускорява много бавно. По същия път само че в обратна посока доста по бързо вдигам 180 на газ.
...абс на равно гасне на 180...90коня толкоз...

На газ толкова - 180/185, а на бензин 190, зависи от бензина и дали съм сам в колата и дали е равен пътя :wink:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 04 ное 2007 15:19

Huse написа:Има да, намира се под педала на газта - шестограм

след тая операция най-много да скъсаш жилото на педала за газта, нищо повече.

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Нед 04 ное 2007 16:02

ами да ви светна тогава че авера ми си взе пасат сащо б5 -97 год. Само че дизел 1.9тди-110 коня и аз съм го карал с 220 (около 5-10 минути) с 5 човека, понеже и аз не му вярвах. Така че недейте да говорите празни приказки че пасатите не вървяли и такива глупости. АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КАДЕ Е ТОЯ ОГРАНИЧИТЕЛ ДА СПОДЕЛИ, А АКО НЕ НЯМА НУЖДА ОТ ФОЛОСОФСКИ (безпочвени) ОТГОВОРИ. благодаря

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Нед 04 ное 2007 17:43

Май темата се превърна в "Кой колко вдига" а няма актуална помощ за човека.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 04 ное 2007 18:15

Добре, де, rum6, какво точно е осещането?
При мен, когато стигна ограничител, се чувства много ясно как прекъсва (буквално изгасва), след това, като паднат оборотите, пак засилва и така. С каква динамика достигаш последните няколко километра? Ако си ускорява добре, а в последния момент забива, значи наистина си говорим за ограничител. Надявам се, че ще може да се премахне с VAG-COM, но трябва да е от човек, който разбира какво прави. Ако искаш, пиши на колегата Rumen
При положение, че последните 10-15 км/ч ги развиваш едвам-едвам, то сигурно има някакъв друг проблвм.
Всъщност, пак колегата Румен може да ти помогне. Или vaskoto1

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Нед 04 ное 2007 18:19

rum6 написа:ами да ви светна тогава че авера ми си взе пасат сащо б5 -97 год. Само че дизел 1.9тди-110 коня и аз съм го карал с 220 (около 5-10 минути) с 5 човека, понеже и аз не му вярвах.

... еми, ако може и аз да те светна малко, дано да не са празни приказки за теб....
Пасата ми е Б3, 2-ка 115к.с.
По каталог мисля и дават 205 км/ч.
Вдигал съм малко над 210, с 6 човека и пълен багажник, веднъж на магистрала "Хемус"... поне това видях на километража.
Случая беше такъв:
Връщахме се от Търговище, карах си с около 120- 130, пуших си спокойно цигарка на леко отворен прозорец... и в един момент едно БМВ ....фиууу покрай мен. :shock
И мен тогава ме биеше хормона, газта до дупка, завладян от единствената мисъл да си му го върна....
В този момент въобще не мислих, гледах в стоповете на БМВ- то, как постепенно се приближаваха....
Скоростта в този момент не я и усещах каква е, гледах в БМВ- то, но в един момент от полуотворения прозорец, въздухът такъв зловещ звук започна да издава, че ми стана страшно...
Погледнах километража- минаваше 210
погледнах при ключа за вкл. на фаровете- имаше една лепенка на гума "Континентал", с надпис- макс. 190 км.ч.
... Та първата мисъл, която ми мина през главата, беше: При тази скорост и ако гръмне гума..., до София няма да могат да ни изстържат от асфалта.... и сме в новините...
Махнах си крака от газта и оставих БМВ- то да се отдалечава, мисля че и това беше най- разумното....
От тогава не съм и се опитвал да видя колко макс, ще вдигна..., не че не си правя с някой колега закачки по пътищата, но обикновенно на по голям наклон при изкачване, а тогава скоростта е значително по малка от реалната за равен път. Ако мога изпреварвам и на равното, ако видя че го е взел много на сериозно му давам десен мигач и го оставям да се радва на живота... :wink:
... Не знам защо, ама любимата марка са ми опелите... :wink:
... Та дано съм те светнал, за "ползата" от тези високи скоростти, защото ако продължават такива глупости да те вълнуват, е въпрос на време да се "светнеш" самичък ....
Не го пожелавам на никой, особено на теб, затова замисли се докато е време струва ли си всичко това :?:
Не го приемай всичко това, като философски (безпочвен) отговор, както си го написал,... просто приятелски съвет :D
Благодаря!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 05 ное 2007 21:43

С тези смешни 125 к.с и тежко купе колко искаш да вдигнеш и за колко време?? Тука играе голяма роля и аеродинамичното съпротивление . Я сега да видим от любителите на Пасат колко е то ???

@rum6 не говори смешки .Ти знаеш ли колко е 220 км/ч за 110 к.с? и сравнително лоша аеродинамика ??? Километража на този Пасат лъже.
И за колко време ги набира тези уж220км/ ч от 185 нагоре - ще ти стигнат ли от Варна до Невша ??да ги достигнеш.
А какво става през лятото при уж такава скорост дълго време - бум бял пушек :)
Пасата е държеливо товарно магаре или кон, но не е бърза и спортна кола.за мен прилично и красиво здраво комби , но не и бърза кола.

Опъни през август този Пасат от изхода на Шумен/ говоря от КАТ/ преди магистралата до Варна и вземи разстоянието за 28 мин с включен климатроник на 18 градуса и фарове и ми се обади тогава.
Повече от 225км /ч не мога да вдигна :? , но девненският баир го изкарвам с 200-210 км/ч.
Може Санто да подобри времето. :wink:

Потребителски аватар
zdravko_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1986 » Пон 05 ное 2007 21:50

Абе ние го разчекнахме пича бе, колеги :twisted: Ава така им се пада на такива фуклйовци, където карат като ненормални, и заради тех умират неминни хора. Всеки които на обикновен път вдига повече от 120-130 е тъп ненормалник. Ама всеки си преценява сам, но лошото е че като умират взимат и невинни хора със себе си мама :twisted: им дева

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Пон 05 ное 2007 22:58

Добре казано!
... и напълно вярно :!:

Потребителски аватар
rum6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rum6 » Пет 09 ное 2007 12:22

оххх писнами от професори-дървари дето само си чешат езиците. аз кво питам- и кви отговори само. ужжжжжжжжжжжжж тука си помагаме пък те тръгнали да ми развиват теорий как да карам и дали може или неможе повече от 200км. аз им казвам че до 195км вдига задоволително бързо и изведанж умира. а ТТТТЕЕЕЕЕЕ само глупости, един през друг. я се вземете в ръце че вече ставате за смяххххххх

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 09 ное 2007 12:40

Eй няма да е зле да го даваш малко по спокойно колега. :twisted: Ка то не ти харесва в тоя форум изчезвай- дреме ме на кобуро. А и някои от колегите са дали задоволителни отговори :evil:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 09 ное 2007 12:41

Човече много си нахален и нагъл :twisted:

Върни се в “Passat”