juve написа:по темата : мисля , че няма значение кое какво , производителя е указал на какъв интервал да се сменя ....не мисля , че има какво да се коментира даже ...
а къде са тия указания, че изчетох какво ли не но не можах да намеря такива
а къде са тия указания, че изчетох какво ли не но не можах да намеря такива
juve написа:Минах 12 хиляди километра и като го източвахме беше в същия вид като го наливах преди 12к километра. Да сменяш синтетично масло на 8000 км според мен е пресилена обич към колата.
а какво точно имаш в предвид колега с тези думи ? че беше толкова като количество , или толкова бистро ? Защото вярно е , че колата ти не е дизел , ама масло , което хич не се цапа не значи ли че грам не мие двигателя.... което до колкото знам би трябвало да прави поне малко![]()
по темата : мисля , че няма значение кое какво , производителя е указал на какъв интервал да се сменя ....не мисля , че има какво да се коментира даже ...
-ване със 200 км. по магистралата.По-вредно за него е карането на къси разстояния ,тъй като при не добре загрелия двигател се получава конденз от разликата в температурите (топло-студено) и влагата от този конденз се поема от маслото(колкото и незначителна да е тя) + саждите от преобогатената горивна смес които също се отмиват от маслото ,като прибавим към това и окисляването му което става независимо от това ,дали двигателя се експлоатира или автомобила си стои на паркинг .Та хората затова не препоръчват да се кара с същото масло след 1 година експлоатация (било то и на 1000 км.).Дано съм ви бил полезен.изпистя
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 79 госта