Не ми работи зумера за забравени светлини Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Вто 18 дек 2007 9:31

nikm написа:Аз пък имам Б5.5 и откакто съм го купил преди 3г. нямам такава сигнализация и си мислех, че е допълнителна екстра :). Та като прочетох темата и се замислих дали просто въпросното устроиство не ми работи :D . Как мога да проверя дали имам въпросната сигнализация.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИМАШ прочети темата и действай.

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Re: Не ми работи зумера за забравени светлини

Мнениеот Mish87 » Нед 05 фев 2012 13:39

Малко е дърта темичката но ще пиша за да не цапам форума, и с надежда някой да го види :lol: Сутринта излизах в големия студ, и по невнимание чукнах лоста за чистачките. Та може би сами се сещате какво става, когато чистачките са замръзнали за стъклото. Изгоря бушона - смених го и се оправиха. Следващия проблем които забелязах е че не ми работи зумера за забравени светлини. Питането ми е има ли връзка с тая история, и дали може и той да е дал фира, от белята с чистачките. Прочетох някоя друга тема тук, и реших че може да е замръзнало бутончето на вратата и затова да си мисли че вратата е затворена, и затова да не писука. Не се сетих да го погледна одеве. Другия ми леко "кух" въпрос е - всички Б4 - ки ли имат зумери за маслото. Този на баща ми има, но има и някакво като говорителче на таблото зад лоста за чистачките, което ме кара да си мисля че пищи оттам, а аз нямам такова. (Ще си правя експеримет като сменям маслото, след като го източа да дам контакт да видиме дали ще "врещи") Говориме за Пасат Б4 1.8 Mi ABS.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 05 фев 2012 13:59

"Говорителчето" в таблото зад лоста за чистачките, не е никакво говорителче, а е капачка пластмасова под която има букса за диагностика. Сега дали е за ваг-ком или за АБС системата не знам, но е една трапецовидна букса.

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Нед 05 фев 2012 14:09

К.Одаджийски написа:"Говорителчето" в таблото зад лоста за чистачките, не е никакво говорителче, а е капачка пластмасова под която има букса за диагностика. Сега дали е за ваг-ком или за АБС системата не знам, но е една трапецовидна букса.

Ами колега не съм го барал, понеже си е на бащицата колата и не искам да му я барам. При мен го няма но на мястото на което е неговото, при мен го няма но зад него има букса :)

П.С. как е снежеца из северозападния край :roll: Берковица е готино местенце - като малък много се кефех като ни хванеше прелеза, и чаках да видя влака :lol:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Сря 08 фев 2012 16:22

Mish87 написа:
К.Одаджийски написа:"Говорителчето" в таблото зад лоста за чистачките, не е никакво говорителче, а е капачка пластмасова под която има букса за диагностика. Сега дали е за ваг-ком или за АБС системата не знам, но е една трапецовидна букса.

Ами колега не съм го барал, понеже си е на бащицата колата и не искам да му я барам. При мен го няма но на мястото на което е неговото, при мен го няма но зад него има букса :)

П.С. как е снежеца из северозападния край :roll: Берковица е готино местенце - като малък много се кефех като ни хванеше прелеза, и чаках да видя влака :lol:

Това е направено, като решетчица, защото там има датчик за мерене на вътрешната температура - при коли с климатроник. Иначе и зад двата вида капачета (плътния и с решетчицата) си има букса за диагностика точно за ВАГ КОМ - през него се диагностицира АБС-а и всичко, което може да се диагностицира на Б4. И все пак може да е сменяно капачето по някакъв повод, ако колата на баща ти няма климатроник и сега да кажеш: "Ама той няма климатроник" mhihi

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: Не ми работи зумера за забравени светлини Б4

Мнениеот Гергин » Сря 08 фев 2012 17:51

Когато е изваден ключа и отвориш врата..Фаровете, почват да пищят

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
Двигател: AUY 2001
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Сря 08 фев 2012 19:19

Гергин

По скоро зумерът ще писне отколкото фаровете. :P

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 09 фев 2012 20:22

ZEDYCUS написа:
Гергин

По скоро зумерът ще писне отколкото фаровете. :P

Благодаря, че ме поправи.

Потребителски аватар
sladura2206
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sladura2206 » Нед 12 фев 2012 10:31

Колега и при мен не работеше но смених бутона ва шофьорската врата и всичко е ОК сега кото отворя вратата и зумера пищи дано съм помогнал

vitko
Автомобил: VW PASAT 1993
Двигател: ABS 1.8

Мнениеот vitko » Пет 25 май 2012 20:09

При мен зумера също не работи, при отворена шоф. врата ми свети плафона.От ключа за плафона ли взема сигнал зумера?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 26 май 2012 8:17

Зумера всъщност е в релето за предупреждение при Б4.При мен е реле с номер 36,намира се непосредствено до това за чистачките,позиция 7.Това е единствената му функция до колкото знам.
Има да с продават и отделно зумерчета,в сайта има и тема как се връзват,понеже Б3 нямат оригинално такъв зумер.

Станимир 45
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станимир 45 » Съб 26 май 2012 10:24

А за Б5 има ли някъде схема ,че и моя не работи ?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 26 май 2012 23:00

Не знам за Б5,няма отделно реле,значи може да е в релето за самите фарове/ако има такова де/.
Колега Vitko,ако искаш да получаваш ЛС си виж настройките,нещо не мога да ти пиша

Върни се в “Passat”