ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИМАШ прочети темата и действай.nikm написа:Аз пък имам Б5.5 и откакто съм го купил преди 3г. нямам такава сигнализация и си мислех, че е допълнителна екстра. Та като прочетох темата и се замислих дали просто въпросното устроиство не ми работи
. Как мога да проверя дали имам въпросната сигнализация.
Не ми работи зумера за забравени светлини Б4
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
Re: Не ми работи зумера за забравени светлини
Малко е дърта темичката но ще пиша за да не цапам форума, и с надежда някой да го види
Сутринта излизах в големия студ, и по невнимание чукнах лоста за чистачките. Та може би сами се сещате какво става, когато чистачките са замръзнали за стъклото. Изгоря бушона - смених го и се оправиха. Следващия проблем които забелязах е че не ми работи зумера за забравени светлини. Питането ми е има ли връзка с тая история, и дали може и той да е дал фира, от белята с чистачките. Прочетох някоя друга тема тук, и реших че може да е замръзнало бутончето на вратата и затова да си мисли че вратата е затворена, и затова да не писука. Не се сетих да го погледна одеве. Другия ми леко "кух" въпрос е - всички Б4 - ки ли имат зумери за маслото. Този на баща ми има, но има и някакво като говорителче на таблото зад лоста за чистачките, което ме кара да си мисля че пищи оттам, а аз нямам такова. (Ще си правя експеримет като сменям маслото, след като го източа да дам контакт да видиме дали ще "врещи") Говориме за Пасат Б4 1.8 Mi ABS.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
"Говорителчето" в таблото зад лоста за чистачките, не е никакво говорителче, а е капачка пластмасова под която има букса за диагностика. Сега дали е за ваг-ком или за АБС системата не знам, но е една трапецовидна букса.
-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
К.Одаджийски написа:"Говорителчето" в таблото зад лоста за чистачките, не е никакво говорителче, а е капачка пластмасова под която има букса за диагностика. Сега дали е за ваг-ком или за АБС системата не знам, но е една трапецовидна букса.
Ами колега не съм го барал, понеже си е на бащицата колата и не искам да му я барам. При мен го няма но на мястото на което е неговото, при мен го няма но зад него има букса

П.С. как е снежеца из северозападния край

- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Mish87 написа:К.Одаджийски написа:"Говорителчето" в таблото зад лоста за чистачките, не е никакво говорителче, а е капачка пластмасова под която има букса за диагностика. Сега дали е за ваг-ком или за АБС системата не знам, но е една трапецовидна букса.
Ами колега не съм го барал, понеже си е на бащицата колата и не искам да му я барам. При мен го няма но на мястото на което е неговото, при мен го няма но зад него има букса
П.С. как е снежеца из северозападния крайБерковица е готино местенце - като малък много се кефех като ни хванеше прелеза, и чаках да видя влака
Това е направено, като решетчица, защото там има датчик за мерене на вътрешната температура - при коли с климатроник. Иначе и зад двата вида капачета (плътния и с решетчицата) си има букса за диагностика точно за ВАГ КОМ - през него се диагностицира АБС-а и всичко, което може да се диагностицира на Б4. И все пак може да е сменяно капачето по някакъв повод, ако колата на баща ти няма климатроник и сега да кажеш: "Ама той няма климатроник"

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Re: Не ми работи зумера за забравени светлини Б4
Когато е изваден ключа и отвориш врата..Фаровете, почват да пищят
- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
Гергин
По скоро зумерът ще писне отколкото фаровете.

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
ZEDYCUS написа:Гергин
По скоро зумерът ще писне отколкото фаровете.
Благодаря, че ме поправи.
- sladura2206
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и при мен не работеше но смених бутона ва шофьорската врата и всичко е ОК сега кото отворя вратата и зумера пищи дано съм помогнал
-
- Автомобил: VW PASAT 1993
- Двигател: ABS 1.8
При мен зумера също не работи, при отворена шоф. врата ми свети плафона.От ключа за плафона ли взема сигнал зумера?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Зумера всъщност е в релето за предупреждение при Б4.При мен е реле с номер 36,намира се непосредствено до това за чистачките,позиция 7.Това е единствената му функция до колкото знам.
Има да с продават и отделно зумерчета,в сайта има и тема как се връзват,понеже Б3 нямат оригинално такъв зумер.
Има да с продават и отделно зумерчета,в сайта има и тема как се връзват,понеже Б3 нямат оригинално такъв зумер.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А за Б5 има ли някъде схема ,че и моя не работи ?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Не знам за Б5,няма отделно реле,значи може да е в релето за самите фарове/ако има такова де/.
Колега Vitko,ако искаш да получаваш ЛС си виж настройките,нещо не мога да ти пиша
Колега Vitko,ако искаш да получаваш ЛС си виж настройките,нещо не мога да ти пиша