Колко е здраво окачването на B5?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 22 дек 2007 19:52

Абе ние нарочно говорим така, че да не ги изкупите всичките пасати Б5 и да има и за нас ;) Щом толкова петички се карат напоследък, значи може и да излезе сполучливо ;)

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Съб 22 дек 2007 22:55

Cherepaha написа:
gr_kanev написа: и по-комфортен отколкото Ауди А4 (Б5).

по-НЕкомфортен искаш да кажеш

Със сигурност е по-комфортен и по-широк Пасата от А4.
Не питай от каде знам,можеби ги имам и двете :wink:

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Съб 22 дек 2007 22:58

А относно окачването,почти 60к км. съм направил от както съм го купил,демек за година и половина,досега нищо не е мръднало.
На А4-ката,дядото рециклира само един носач за почти 3 години.
Така че приказките за окачването на Б5,спрямо мен са мит.

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Нед 23 дек 2007 3:06

Имам някакво чувство че Пасатака макар и със същото окачване е направено по-сполучливо. :?

А за А4-ките.. който колкото да ми говори, ама са ебана работа!! Може би реално проблема е не толкова в самата издръжливост колкото в това че трябва да дадеш 7890456 лв. за нова* предница (която все пак е не особено издръжлива :lol: ).

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Вто 25 дек 2007 19:41

оффф всички мноу разбираме...
Аз имам 35000 км в БГ от като съм я купил и преди месец смених всички носачи + двете карета + 4 спирачни диска + накладки.
Всичките части ми стъпиха на 900лв.
Не мисля че чак толкова скъпо при положение че ги даваш на няколко години.
Само за инфо комплект 8 носача + кормилни накраиници + биалети(не знам така ли се пише) е 650лв с отстъпката в Евро07 АД. Комплекта е много добър.

Така че всеки сам си прави сметката, ама при положение че един смотан датчик струва 200лв, едва ли 700лв за цялата предница са много.

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Вто 25 дек 2007 20:02

650 лв. на коя марка са тези носачи.нищо чудно след 3-4-5-6 месеца да ги сменяш отново.дано да не сьм прав.при положение че от Елиткар ги взех за 1030лв пак с отстьпка/иначе1250/ и са на лемфьордер.

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Вто 25 дек 2007 20:17

Не са Лемфьордер.
Нещо с М*** но не се сещам името в момента. Утре ще погледна че кутията заедно със старите ми е в багажника.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 25 дек 2007 20:19

raziel написа:
Така че всеки сам си прави сметката, ама при положение че един смотан датчик струва 200лв, едва ли 700лв за цялата предница са много.

Kолега след 5-6 месеца ще си на изходна позиция. Носачите изкарват пряко сили 19 000км, еле пък от "Евро 07" много повече. Лятото имах случай с датчик включвател на радиатора - супер надежден .Изкара цял половин ден :shock :shock :shock

М*** дали не е "Moog" ??? Да ама вече не са с това име :wink: , а са "Federal Mogul" все същото менте :twisted:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 26 дек 2007 0:31

Коя е най-добрата марка за носачи на тез коли?

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Сря 26 дек 2007 11:27

kris11 написа:
raziel написа:

Kолега след 5-6 месеца ще си на изходна позиция. Носачите изкарват пряко сили 19 000км, еле пък от "Евро 07" много повече. Лятото имах случай с датчик включвател на радиатора - супер надежден .Изкара цял половин ден :shock :shock :shock

М*** дали не е "Moog" ??? Да ама вече не са с това име :wink: , а са "Federal Mogul" все същото менте :twisted:

Здрасти,
Това ми е много много многооо ясно.
Само за справка работих в Евро07 АД 3 години като Senior Sys Admin и съм пределно наясно със всички плюсове и минуси.. И понеже съм бил в кухнята знам какво се внася и от кой завод в Бразилия точно идва:)
Но е ясно че има части които са за служители и които са ОК и части които никога не бих си купил от там.
Успеха на тази може би най голяма компания за внос на авточасти се дължи че продава много евтини неща а българина като нема пари купува от там.
За лошото впечатление от Евро, като знам компанията е нормално да имаш лошо впе4атление:) Но нали знаеш че 80% от частите в софия са купени от Евро07 и са със сменени етикети:)

За носачите май наистина са Федерал Могул, една "немска" фирма, но си направих сметката че ако рециклирам ще ми доиде 400лв а така нови за 600лв все ще изкарат повече от рециклажа..
Впрочем в момента си намерих Мейле с подобрени шарнири за 400евро но е късно ве4е:)

Като цяло всеки сам си прави сметката и аз купувам от Стиви Ауто разни нещица и с 30% отстъпка който имам там съм много доволен но дори с 30% Лемфьордер ми идваше над 1000лв комлекта.

@longora: Оригиналните са Лемфьордер. Но в Интернет има доста подобрени на които казват че са изчистени недостатъците в шарнирите.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 26 дек 2007 11:58

Аз бях чувал някога че се продават някакви които са стоманени и били много здрави пак от нета, но до сега не съм попадал на тях. А какво имаш впредвид под подобрени и къде в нета ... в e-bay ли ? Честита коледа ! :)

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Сря 26 дек 2007 12:10

Честита Коледа.

Проблема не е в сплавта. Носачите са дурал - много яки и леки.
Аз съм имал удар в стълб които удари директно носача и носача остана здрав... така че не там е проблема. А в гумените и пластмасови съедидения на края на носача - шарнири и прочие.
Има една немска фирме Мейле която произвежда доста неща:

http://www.wulfgaertner.com/html/techti ... php?lang=2

Ето го комплекта:

http://www.wulfgaertner.com/html/upload ... .04_EN.pdf

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 26 дек 2007 13:51

Значи ако си сменям всичко навреме няма да имам проблеми :)

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Сря 26 дек 2007 16:08

ВЕСЕЛА КОЛЕДА
Значи ако си сменям всичко навреме няма да имам проблеми

Да това значи.Всяко разбито нещо,неоправено навреме ,разбива други здрави неща :idea:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 26 дек 2007 16:59

След празниците отивам на оглед някъде да видим дали има нещо. А има едно странно изпукване в купето при тръгване .. това дали е свързано нещо с носачи ?

Върни се в “Passat”