Съвет за амортисьоритте на задният капак на багажника

Техническа и сервизна информация за Passat
batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Вто 15 яну 2008 16:13

al_lukanov написа:Не съм пробвал дали стават но в магазините за мебелен обков са по 8-10 лв. разли4ни размери.

Добре де колко ще се спести ако се купят точните амортисьори за вашия модел с точните Nm усилие, дължина и закрепване. Цените им варират от 20-25 лв/бр. Виждал съм задни капаци трудно прилягащи при затворено положение закривени от усилието да сгънеш два пъти по яки амортесьори /или газови пружини/ монтирани преди това от някакви незнайни коли.
А ето къде можете да ги намерите http://www.euro07.bg/index.php

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 15 яну 2008 16:14

Dan4o написа:А има ли значение как са монтирани амортисьорите - с буталото нагоре или с буталото надолу? :roll: Че моите старите бяха с буталото нагоре и преди време като ги сменях, така сложих и новите. Напоследък обаче се заглеждам по другите коли и виждам, че всички са с буталото надолу.
Като са с буталото нагоре има ли по-голяма вероятност да се намокрят с вода, която влиза отстрани на капака в затворено положение и при отварянето му? :roll:

P.S. В Юнитрейд преди 2 години бяха към 60 лв./бройката.

Ми щом виждаш, че по другите са сложени с буталото надолу (така е фабрично) значи и при теб трябва да е така. Логиката е, че при затворен капак, вероятността от замърсяване на буталото е по-малка като е отдолу отколкото ако е обратно. При предните капаци е същото. Дано съм бил полезен!

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Чет 17 яну 2008 15:23

Аз също имам проблем когато е студено....Трябва няколко пъти да бутна капака в горно положение за да зацепи и да не пада...Така е само зимата, през другите сезони са си О.К. :roll:

Върни се в “Passat”