100 октана - дали ще са проблем?
- malcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не съм запознат с действащото законодателство в Австрия, но и там цената на дребно се формира от акцизи, такси и ДДС, които от своя страна стигат 60-70% от цената. Щом го вкарват в България трябва да платят акциз и ДДС. Според двустраните спогодби за избягване на двойно данъчно облагане, следва там да не ги плащат. Това са само разсъждения.
malcho написа: ......дребно се формира от акцизи, такси и ДДС, които от своя страна стигат 60-70% от цената. Щом го вкарват в България трябва да платят акциз и ДДС. Според двустраните спогодби за избягване на двойно данъчно облагане, следва там да не ги плащат.
То това ясно, маха се австрийския акзиз и ддс и се начисляват нашите, но има и транспортни разходи и т.н., аз също говоря супер теоритично защото незнам нито точно колко е акциза и ддс в австрия, факт е че има някаква далавера щом го правят, то е ясно че няма да го продават на загуба. Странното е че този бензин струва толкова откакто са го пуснали цената е 1,99 и не мърда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля че няма значение от кое OMV зареждаш,защото цистерните идват пломбирани и няма как да са правили далавери преди това.А що се отнася до конкретната бензиностанция,тя също не може да разрежда защото постоянно има хора там,а и от централата пускат ненадейни проверки за качеството на горивата.Не вярвам някой да прави далавери,по скоро зависи от самия автомобил.
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Jovany написа:Кажете кой е най - добрия бензин...
Най-добрият е ... пропан-бутана

Аз бях привържаник на бензина, но издържах до 1.68 лв/литър А95 и сложих газовата.
А по темата доколкото знам октановото число на газта е над 100 и щом няма проблем за изп.клапани и колекторите с нея, значи 100 октановия бензин ще го гълта като топъл хляб и ще мърка

бензин
Със сигурност 100 октана бензин не се произвежда в Лукойл.
Има една бензиностанция на Военна рампа в "Универсал комерс",последната спирка на автобус №79.Продават много хубав и евтин бензин 95.Абе въобще страшен е.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Малко информация за тези които не знаят
Октановото число се отнася за бензина и представлява процентното съдържание на изооктан в еталонна смес от изооктан и нормален хептан.
Цетановото число се отнася за дизеловото гориво.Така че не преписвайте на газта цетаново число
Но в крайна сметка е важна калоричността на горивото (енергията която отделя при изгаряне),а пропан-бутана има висока калоричност - 56-104 MJ/m3.За сравнение калоричността на бензина е около 44 MJ/m3.

Октановото число се отнася за бензина и представлява процентното съдържание на изооктан в еталонна смес от изооктан и нормален хептан.
Цетановото число се отнася за дизеловото гориво.Така че не преписвайте на газта цетаново число

Но в крайна сметка е важна калоричността на горивото (енергията която отделя при изгаряне),а пропан-бутана има висока калоричност - 56-104 MJ/m3.За сравнение калоричността на бензина е около 44 MJ/m3.