Копие на оригинален ключ на B4

Техническа и сервизна информация за Passat
radionov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radionov » Нед 24 фев 2008 7:40

Namesata написа:
Aus8 написа:Здравейте и от мен! От известно време съм регистриран но досега доста четох из темите и доста неща открих при решаване на някои дребни проблеми с моя Б4 в този чудесен форум :D Дано мога да бъда полезен в този случай - не е необходимо да се вади резервен ключ, ако не е наложащо. Но може да се направи копие на кода на чипа и да се запази като bin файл - излиза доста евтино и при евентуална загуба на ключа новият се програмира лесно. Поздрави!

Хитро :lol: а дали и б3 имат такъв чип :roll:

По хубаво е че Б3 нямат фабричен имобилаизер.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 24 фев 2008 18:15

radionov написа:По хубаво е че Б3 нямат фабричен имобилаизер.

не всички б4-ки имат. Примерно аз нямам. А за тези които имат, не емного трудно да си го махнат, ако искат.

radionov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radionov » Вто 26 фев 2008 8:38

Winner25 написа:
radionov написа:По хубаво е че Б3 нямат фабричен имобилаизер.

не всички б4-ки имат. Примерно аз нямам. А за тези които имат, не емного трудно да си го махнат, ако искат.

Би ли обяснил как става че където и да питам в Русе искат да ми отрежат Главата ама през коленете.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 26 фев 2008 9:46

Най-лесното за което се сещам е: Чипа от ключа да го сложиш някъде близо до другата част на имобилайзера. Така ще можеш да палиш със всякакъв ключ. Сигурно може да се махне напълно, но не знам как точно става.

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Вто 29 апр 2008 18:37

Здравейте колеги. Отдавна не съм писал по темата но искам да попитам някои които е имал опит с махането на имобилаизера. Да обясни как става на кратко при евентуален такав проблев да мога да отриагирам. И има ли някои добър ключар в Стара Загора които може да ми свали само данните от чипа и да си ги запиша на диск при евентуална загуба на ключа да може да се направи нов.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Вто 29 апр 2008 19:58

:arrow:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Вто 29 апр 2008 21:33

stereofonix написа:...

Може и без да се записва каквото и да е при изгубен ключ да се направи нов.А да се премахне според мен е безсмислено защото ще ти струва повече от направата на резервен ключ и ще те лиши от сериозна защита.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Вто 29 апр 2008 21:35

apostol написа:...Всеки нов ключ(максимално 4 бр.)...

Максимално може да са 8бр. ключовете :wink:

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пон 05 май 2008 21:46

Здравейте!

И аз днес се сблъсках с гореописания "проблем". Ходих на няколко места в Бургас и цената си е 80 лв. Обаче не направих друг ключ все пак. Това с .bin файла ми хареса и мисля да го опитам, макар че не е много добро решение като се замисля.
Днес единия от ключарите ми демонстрира един тестер как прочита кода на чипа и ми обясни, че ако липсва ключ с такъв програмиран за съответния автомобил чип, се налага да се търсят услугите на няколко фирми в България, които работят с по-големи числа - 1500 лв. Оказа се, че нося половината автомобил в джоба си :)
Аз обаче си мисля, че ако тази бобина не препредава кода в пакет от чипа, а само подава 5 или 12 V към определени изводи на компютъра, значи нещата не са толкова сложни.
Някой мислил ли е по този въпрос?
Ако някой разполага с ел.схема на комп.блок, моля да се свържи за да проверим нещата и да спестим главоболията :)

Пазете си ключовете!!!

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 05 май 2008 21:56

Не е толкова просто това дето си го замисли с 12в и 5в(да не кажа че нема нищо верно в това :wink: )но не се плаши това за 1500лв е лудост за толко пари ще обзаведем половин Бургас с резервни ключове,та даже и 80лв е множко.И дори да се изгубят всички ключове за колата работата е елементарна и е за 10-15мин. :wink:

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пон 05 май 2008 23:18

Е, то е ясно, че човека искаше да ми вземе 80 лв и ме натовари с този филм. От друга страна съм сигурен, че си прав. Само че не сещам какво точно имаш впредвид...

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Вто 06 май 2008 9:43

И все пак никои ли не си е правил копие на ключа да каже къде може да се направи наи евтнико ... не съм за 80 лева но при полойение че може да се мине и по леко .. защо трябва да им пълнем гушките на ключарите. От друга страна като погледна 4е при евентуална загуба на ключа недаи си боже ще трябва да се разделя минимум с 300 лв и 2 седмици ходене по мъките от тук и от там да търся изход от ситуациата вече съм на полусъединител да дам 80лв :)

radionov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radionov » Вто 06 май 2008 9:54

На мене ми вземаха 60лв. за ключ.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Ключ....

Мнениеот nepreklonniq » Сря 07 май 2008 6:39

Здравей колега!Аз като си купих колата бях само с един ключ и реших като теб да си извадя втори - така за резерва.Обаче като отидох при един приятел ключар,той провери ключа и ми каза че е с микрочип и цената му е 80 лв.Много се замислих дали да ги дам и реших да си направя дубликат,които не може да запали мотора,но пък отключва всички налични ключалки.Иначе си има централно.Моят личен опит е следният:отиваш при ключар и той ти маха фабричния имобилайзер и го замества с таен бутон,който само ти си знаеш и готово-палиш си с дубликата за 7 лв.Самата процедура на служебния ми камион струваше само 10 лв.Успех!

Върни се в “Passat”