Гарнитурата на главата издуха Б3
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Re: а
ами ако е права защо пък не... да дава пари наляво и надясно и ти как мислиш кой шлайф е по-качествен нашия направен незнайно къде или този от завода във Волксбург.dlug написа:valioboy написа:По какво съдиш,че ти е издухана гарнитурата,че чак до шлаиф се стига,пасатора трудно се налага да се шлаифа,ако не си я прегирал многократно
![]()
![]()
Ти направо ме разби...Как няма да шлайфа? Искаш да кажеш че ще си свалиш главата и после ще я качиш без шлайф???

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
jagler написа:ами ако е права защо пък не... да дава пари наляво и надясно и ти как мислиш кой шлайф е по-качествен нашия направен незнайно къде или този от завода във Волксбург.dlug написа:valioboy написа:По какво съдиш,че ти е издухана гарнитурата,че чак до шлаиф се стига,пасатора трудно се налага да се шлаифа,ако не си я прегирал многократно
![]()
![]()
Ти направо ме разби...Как няма да шлайфа? Искаш да кажеш че ще си свалиш главата и после ще я качиш без шлайф???
Всеки си има право на мнение. Само ми е чудно колко мислиш че се сваля от главата, че чак да се размества центровката от това и да се намали обема на камерата?...Както и да е, всеки си знае. Само да не излезе така, че да спестиш от шлайф, а после да разглобиш отново (виждал съм не един и два такива случаи)
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
За колегата Dlug
Аз лично си свалих главата и си смених гарнитурата без да шлайфам глава,първо защото си има начин да провериш дали има нужда от шлаиф,второ центровката "така и така мърда" не мърда ако не шлаифаш и трето 20-30 лв са си 20-30 лв защо да ги даваш на вятъра и да си смаляваш горивната камера макар и с малко.Аз не съм пипал центровката след смяната на гарнитурата и колата си ми дава перфектен разход 11.5 градско/7.5-8извън града на газ.
А относно за абс двигателя просто не ми е известно как се притяга затова не давам гаранция за него как е ,но предполагам че е по същия начин стягането.
А относно за абс двигателя просто не ми е известно как се притяга затова не давам гаранция за него как е ,но предполагам че е по същия начин стягането.
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
А колкото се отнася, как разбрах че гарнитурата е издухала. Първо колата почна да загрява а пък вода имаше, второ като отворя капачката на казанчето водата не циркулираше ами направо се изливаше навънка,и трето от ауспуха си течеше вода като чешма.Отидох при моя майстор и се оказа, че проблема е станал заради малкото маркуче, което е от дебелия маркуч с датчиците до казанчето, въпросното маркуче се е запушило и не е могло да изкарва въздуха и в последствие в блока се образувала вуздушна възглавница и оттам е станала белята, отпушихме маркуча и водаси си циркулираше съвсем нормално,ноооооо вече късно 

- jagler
ами приятелю аз моята я смениха така без шлайф ,защото просто нямаше нужда самата гарнитурка си заминала с времето 15г. все пак..зацепиха ми правилно двигателя и после като тръгнах все едно карах 1000куб. двигател не може да се наеме като удушена беше ,че после от делкото я оправих...сега е ток.dlug написа:jagler написа:ами ако е права защо пък не... да дава пари наляво и надясно и ти как мислиш кой шлайф е по-качествен нашия направен незнайно къде или този от завода във Волксбург.dlug написа:valioboy написа:По какво съдиш,че ти е издухана гарнитурата,че чак до шлаиф се стига,пасатора трудно се налага да се шлаифа,ако не си я прегирал многократно
![]()
![]()
Всеки си има право на мнение. Само ми е чудно колко мислиш че се сваля от главата, че чак да се размества центровката от това и да се намали обема на камерата?...Както и да е, всеки си знае. Само да не излезе така, че да спестиш от шлайф, а после да разглобиш отново (виждал съм не един и два такива случаи)

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
jagler написа:Що не си смени и двигатела както го подкарахте...хубава гарнитура на главата е 45-50лв. на клапаните гумена със шпилките е 20лв. да си прави сметката много му иска тоя авер...така мисля аз.
замълчи, замълчи

valioboy написа:гарнитура на главата 26лв- на виктор реинз(хубава)
гарнитура на капака-7 лв виктор реинз(хубава)
Големи разбирачи тука направооо, пичове,като ви се свидят 10 лв за кво сте си купили коли питам аз, да мъчите машинките. Сменял гарнитура на глава в ханбара, не шлайфал главата, топран била хубава гарнитура ... темата я направихте като за fun.
- jagler
виж колата и тогава философствай...dj_tuhla написа:jagler написа:Що не си смени и двигатела както го подкарахте...хубава гарнитура на главата е 45-50лв. на клапаните гумена със шпилките е 20лв. да си прави сметката много му иска тоя авер...така мисля аз.
замълчи, замълчи
Големи разбирачи тука направооо, пичове,като ви се свидят 10 лв за кво сте си купили коли питам аз, да мъчите машинките. Сменял гарнитура на глава в ханбара, не шлайфал главата, топран била хубава гарнитура ... темата я направихте като за fun.

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Филосовствам ли,
сега дочетох темата и гледам си вкарал още нещо весело. Значи според теб центровката се измествала заради шлайфа. А замислял ли си се че може да е от готиния ни бензин дето ни го пробутват тука ?
Само ще ти кажа, че няма ABS двигател дето да върви като хората с центровка на белези, иска си 2-3 градуса предварение, потърси с търсачката има доста теми където е разисквано това. Главата на моя Христо например не е отваряна нито шлайфана, но като му сложа центровката по белези и не му остава душица на горкия. Така че спри се наистина с бисерите ако искаш
Просто можеш да вкараш някой в излишни разходи ако тръгне да ти се води по акъла.
Поздрави и
сега дочетох темата и гледам си вкарал още нещо весело. Значи според теб центровката се измествала заради шлайфа. А замислял ли си се че може да е от готиния ни бензин дето ни го пробутват тука ?
Само ще ти кажа, че няма ABS двигател дето да върви като хората с центровка на белези, иска си 2-3 градуса предварение, потърси с търсачката има доста теми където е разисквано това. Главата на моя Христо например не е отваряна нито шлайфана, но като му сложа центровката по белези и не му остава душица на горкия. Така че спри се наистина с бисерите ако искаш

Поздрави и

- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:jagler написа:Що не си смени и двигатела както го подкарахте...хубава гарнитура на главата е 45-50лв. на клапаните гумена със шпилките е 20лв. да си прави сметката много му иска тоя авер...така мисля аз.
замълчи, замълчи
така е колега в темата има 20 мнения и сичките различни, все пак всеки си има мнение и благодаря на всички надявам се че са искали да ми помогнат. Благодарско
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
вв
Всеки си има глава на раменете да си преценя и да прави каквото иска, а относно цените на гарнитурите точно 26лв е на виктор реинз за главата и 7 лв коркова гарнитура за капака пак на виктор реинз(според мен виктор реинз е добра марка),за центровката вярно тъй си е и за горивната камера,но не е гаранция че се налага шлаиф задължително един човек които разбира винаги може да прецени дали трябва да се шлаифа или не
- jagler
Ами наздраве колега щом казваш,няма лошо не искам никого да вкарвам в излишни разходи естествено повечето майстори се презастраховат като шлайфат,но когато няма нужда трябва ли и всичко което съм писъл не са бисери ,а самата истина с която съм се сблъскал...dj_tuhla написа:Филосовствам ли,
Само ще ти кажа, че няма ABS двигател дето да върви като хората с центровка на белези, иска си 2-3 градуса предварение, потърси с търсачката има доста теми където е разисквано това. Главата на моя Христо например не е отваряна нито шлайфана, но като му сложа центровката по белези и не му остава душица на горкия. Така че спри се наистина с бисерите ако искашПросто можеш да вкараш някой в излишни разходи ако тръгне да ти се води по акъла.
Поздрави и