Показание на борд. компютър на моментен разход - Б5
- _Technics
- Автомобил: VW Passat 2002
- Двигател: AKN V6 350HP
- Контакти:
Чип съм слагал да но и преди чипа и след нямаше разлика ( 0.7~0.8 )/h. Доколкото съм запознат чипа променя работата на двигателя като изтормозва турбината т.е. извлича се по голямо налягане заедно с което електрониката трябва да впръска малко повече гориво и .. като резултат по висока мощност, но на празен ход едва ли ще има разлика в работата на двигателя т.е. разхода трябва да е съшия. Колеги казвайте и вашите дюзопомпи колко разход дават на празен ход да си правим изводите взаимно - Благодаря!
-
orlean
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Показание на борд. компютър на моментен разход - Б5
Здравейте,
За да не пускам нова тема - тук:
Карам B5, дизел, PD 115 коня.
На борд компютъра от няколко месеца наблюдавам повишен разход - 8/100, комибинирано, но предимно извънградско.
Засякох два пъти разхода от пълен резервоар и изчислявам нормалните 5,4 до 5,6.
Може ли да се "калибрира" борд компютъра, какво може да му е повлияло така да ме шашка?
Не съм сменял размера на гумите, 195х65 си е...
За да не пускам нова тема - тук:
Карам B5, дизел, PD 115 коня.
На борд компютъра от няколко месеца наблюдавам повишен разход - 8/100, комибинирано, но предимно извънградско.
Засякох два пъти разхода от пълен резервоар и изчислявам нормалните 5,4 до 5,6.
Може ли да се "калибрира" борд компютъра, какво може да му е повлияло така да ме шашка?
Не съм сменял размера на гумите, 195х65 си е...
- vurgala
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
Rosenirs написа:Този разход го показва ако имаш бордови компютър.На B5 това е на мястото на часовника където е оборотомера,а на B 5,5 е на средния дисплей.На дясното перо за чистачките трябва да имаш бутон ако си със борд компютър.
привет.относно горе написаното; забелязах в една обява на колега че на мястото на часовника на пасат б5 1.9 тди 110 коня 98 година какъвто е и моя че е изписано разхода,а аз не го бях срещал на моя и търсех тема тук за да се информирам.На дясното перо за чистачките нямам бутон демек от щеката при часовника няма да покаже тази информация и няма комбинаций както при нулирането при смяната на маслото.благодаря предварително и се извинявам ако питането ми ще разсмее някого,но не съм компетентен,а просто наблюдателен:)
-
mihni1
- Автомобил: Pasat B5 4motion
- Двигател: ATJ 2000
Един се хвали друг се оплаква а аз не знам какво да кажа.Моя пасатор с 116 кончета и 1 магаре ПД мотор ми показва последното подаване на газ.Може да е 5 може и 10л но никога да речем0.8л.А и сутрин преди да запаля ми показва и температурата при която сьм го изгасил ,ислед като запаля започва да ми показва реялната вьншна температура.Проверявах на ВАГ автомобила за друго но не ми эдава никакви грешки.
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Колега vurgala, явно нямаш MFA, което да показва тези стойности. Само да питам на снимката на аватара ти е гложенския манастир нали или греша?!?