Здравейте фенове колеги! Колата ми е готова вече.

Смениха ми главата на мотора със всичките му там "салтанати" (шлайфане, напасване към блока, гарнитура..). Значи, според масторът, нещо е сипвано в маслото или в охлаждането, което се е пресекло и е запушило некакви канали и разпределителният вал му се е е.... мамата

Затова е изхвърляло маслото. Добре че имах късмет и намерих читава глава, втора ръка за моят змей. Колеги, обаче да ви питам нещо друго? Като опитвам да запаля сутрин, ми се губят тоците. Смених акумулатора с друг, проверих стартера и всички връзки по веригата, всичко е ОК. Но пак го прави ефекта, чак на 5-тия/6-тия път запалва! Обаче, забелязах като накарах друг да опитва да запали, а аз гледах по мотора като "теле" к'во става, че при опит за запалване, мотора има едно "камшично" завъртане на обратно

(все едно, че се опитва да завърти на обратна посока и тока се вдига в стартера/тормози се и спира) Ако имате някаква идея, моля ви споделете!

Понеже, майстора отиде до Италия и не знам, да не би при смяната на главата, нещо не са зацепили както трябва.
Константин (^_^)