климатрoник на PASSAT B3-ръководство за употреба

Техническа и сервизна информация за Passat
kokopasat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokopasat » Пет 04 юли 2008 17:04

Да не ставаме банални но и на мен ако може kokopasat@abv.bg

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 06 юли 2008 10:49

Проблема не е задължително да ти е в самия мотор, а може да е по блока за управление. Например изгорял някакъв транзистор имаше при мен и не управляваше изобщо клапата за посока.
По това което видях при ремонта, сваля се жабката и барчето и получаваш достъп до голяма част от системата. После почваш да мериш с мултицета дали се подава напрежение към моторчетата и си правиш извода къде е проблема - това супер общо казано. Провери си също и вакумите - напукани/извадени маркучета.

Успех.

Потребителски аватар
popas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popas » Пон 07 юли 2008 19:33

Благодаря за саветите. А някой можели да ми каже какви напрежения трябва да имам по различните изводи зада мога да меря с мултицета?

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 08 юли 2008 23:33

ако може и една инструкция и на мен (къде ли съм го чел),
velinrivanov@abv.bg

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 08 юли 2008 23:38

Предстои ми да разчастя целия климатроник.....ще сменям радиаторче за парното и ще ремонтирам клапите.....доколкото съм разглеждал като се свали жабката има достъп до ел. мотора,до единия мотор-позиционер и май до едни датчик (тогава гледах друго и не съм обръщал много внимание).Иначе ако се разглоби барчето под радиото май се стига до другите джаджи.Основния контролер май е една платка зад панела за управление.От него тръгва едно кабелче и заминава отзад зад панела и там мернах нещо като голяма платка......като тръгна да разглобявам то ше си покаже ;)

Потребителски аватар
kiiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiiko » Чет 10 юли 2008 21:08

ако може и на мен едно ръководство kiiko@abv.bg
за да не пускам нова тема (да ме извини колегата :beer ( напълних си климатроника и сега след като го пусна работи малко след това спира след малко пак се пуска и така проверих идва ток до компресора масата си я пуснах аэ че нещо се базикаше забелязах че докато работи перката работи и тои

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 10 юли 2008 21:20

При мен се появи следния проблем - от време на време си спира сам вентилатора за въздуха в купето.Пише грешка 4124 - мотор на вентилатора.Вероятно става дума за спукана спойка или хлабава връзка някъде - ще се види като разглобявам за радиаторчето на парното за какво иде реч.
Ако някой има идея да сподели - ще се радвам :)

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Чет 10 юли 2008 21:49

zfa159 написа:При мен се появи следния проблем - от време на време си спира сам вентилатора за въздуха в купето.

Може и да е съвсем проста причина - ниско напрежение на акумулатора.
Провери дали генератра зарежда акумулатора- при включени всички консуматори - фарове, климатроник, подгряване на задното стъкло, стопове и ако се досетиш още нещо, напрежението на клемите на акумулатора (при рабитещ двигател) не трябва да е под 13,1V.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 10 юли 2008 23:08

ARusev написа:
zfa159 написа:При мен се появи следния проблем - от време на време си спира сам вентилатора за въздуха в купето.

Може и да е съвсем проста причина - ниско напрежение на акумулатора.
Провери дали генератра зарежда акумулатора- при включени всички консуматори - фарове, климатроник, подгряване на задното стъкло, стопове и ако се досетиш още нещо, напрежението на клемите на акумулатора (при рабитещ двигател) не трябва да е под 13,1V.

Наред е ;) Някоя връзка е понеже при дупка изгасва а на следващата тръгва ;) Или е спойка или някое кабелче.

bobu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobu » Нед 13 юли 2008 8:59

Ще съм ви благодарен ако ми пусне някой и на мен това ръководство.При мен централната конзола спря да духа-нито в краката нито в лицето.Останаха само на прозореца и двете врати. bobu@abv.bg

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пон 14 юли 2008 21:25

Здравейте, колеги !

Благодаря на всички, включили се в темата. Бяха разменени много мисли и материали.
Трябва да отбележа, обаче, че всъщност истинското ръководство за ползване на климатроника на B3-B4 не беше открито. Поне аз не достигнах до него. А става въпрос за доста обемист документ, съдържащ поне 80 страници - информацията ми е от преглед на чужди форуми с доста стара дата, поради което не ми беше удобно да опитвам да се включвам в тях.
Все пак тази тема върви вече доста време и аз оставам с надеждата, че търсеното ръководство ще се появи

IvanZag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IvanZag » Вто 15 юли 2008 7:48

Колеги, това което пуснах на някой са материали за принципа устройството и работата на климатика. Повечето материали са събрани от форума. Ръководство специално за В3 и В4 нямам. Според мен дали ще е за В3, В4, В5 е все едно, но това си е мое мнение. :wink:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 16 юли 2008 0:30

Колега Петър Петров (имаше един такъв сайт с тия имена на VW, ако не се лъжа), а и не само той ако някой иа нещо такова ще съм му благодарен да изпрати иструкцията на velinrivanov@abv.bg.

но ми се струва добра идея да го акчиш в някой сайт и да дадеш линка, че станахме мноо маймуни на клона.

Потребителски аватар
lacinko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacinko » Вто 07 окт 2008 20:03

Прати и на мене lacinko@abv.bg :P

nanev_n
Автомобил:
Двигател:

климатроника ми се повреди

Мнениеот nanev_n » Чет 09 окт 2008 17:47

колеги от известно време климатроника ми придоби собствен характер отначало отказа едно копче,после друго,сега отказа да духа топло,а радиатора на парното е топъл.според мен има проблем някаде в таблото за управление но.....

Върни се в “Passat”