Passat B5 - кои са най-качествените носачи?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: B5- кои са най качествените носачи?

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 21 май 2010 9:46

MAKAROW написа:е тогава пазари за 1000 лева коплекта от газария хахахаххахаха

Дали е от гъзария или нещо друго, ще видим...
Парите са си мои и аз решавам на кой за какво да ги дам.
Тъжното за теб е, че няма да влязат в твоя джоб. Ама не ти дреме, нали? Знам, знам... :lol:

Както и да е, рейката я рециклирах преди година и половина, две. Мисля, че са сменени тези вътрешни накрайници.
Но като нищо може да изпращи с това значително по-твърдо окачване, 17-ки и т.н.

А за разликата между Meyle HD носачите и другите - прочетете PDF-a.
Пък да видим. :D

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Пет 21 май 2010 10:34

MAKAROW написа:... качествени носачи -евтино ...

ChimeyJimmey написа:А защо не ги представиш на всички?
P.S. Точно ей така ме отказват разни потребители и никога няма да си купя нищо от тях! :roll:

Напълно подкрепям Chimey :да:
Какви качествени носачи -евтино, какви Meyle HD за 1000 лв :screwy. Колегата трябва да попрочете по-внимателно. По-нагоре в мой пост се вижда че същият комплект ми е излязъл всичко 700 лв. Ако беше попрочел щеше да види че разликата между внесените AL-KO, NK , EUROPARTS, JP, HERZOG и SCT (дето ги правят в Италия по поръчка на дребни немски търговци) и да речем Meyle HD (поръчан директно) е има няма 250 лв. Поне аз не бих се изобщо замислил при такава разлика (цената на един единствен свестен носач в бг) какво да избера.

hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Пет 21 май 2010 17:13

fichtenweg написа:
MAKAROW написа:... качествени носачи -евтино ...

ChimeyJimmey написа:А защо не ги представиш на всички?
P.S. Точно ей така ме отказват разни потребители и никога няма да си купя нищо от тях! :roll:

Напълно подкрепям Chimey :да:
Какви качествени носачи -евтино, какви Meyle HD за 1000 лв :screwy. Колегата трябва да попрочете по-внимателно. По-нагоре в мой пост се вижда че същият комплект ми е излязъл всичко 700 лв. Ако беше попрочел щеше да види че разликата между внесените AL-KO, NK , EUROPARTS, JP, HERZOG и SCT (дето ги правят в Италия по поръчка на дребни немски търговци) и да речем Meyle HD (поръчан директно) е има няма 250 лв. Поне аз не бих се изобщо замислил при такава разлика (цената на един единствен свестен носач в бг) какво да избера.
\

Ма не е точно така.Meyle HD за 400евро=780лв. с доставката (както казва Chimey ) е двойно повече от AL-KO, NK , EUROPARTS, JP, HERZOG и SCT за 370лв.А дълбоко се съмнявам да изкара двоен пробег в България.Разлика може и да има ама да е двойна ....

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Пет 21 май 2010 17:48

Нямам намерение да изпадам в напълно безмислени спорове, за нещо което съм проверявал многократно, но все пак:
Допускам че е Chimey e попаднал е на по-скъп транспорт, а може комплекта Meyle да му е струвал малко повече. Аз все още го намирам за около 335 EUR (някъде и за по-малко). Мнения колко ще издържи комплекта, всеки може да си има. Не приемам мнения за Meyle от наблюдатели, а от хора които са го пробвали. Цената на другите комплекти може в момента е 370, но варира според търсенето и предлагането, била е и 430 и повече дори. Точно по ниския праг на цената се ориентирам що за качество има комплекта. И да напомня все пак, тук става дума за Meyle Heavy Duty, не за какъвто и да е случаен комплект. Справка: PDF-a от линка на Chimey.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 21 май 2010 18:16

18 евро беше доставката с куриер (http://www.gls-group.eu) - 10 кг.
Aз за толкова се оправих с немския. Който може по-добре - може и по-ниска цена да вземе.
За 816-ти път ще кажа - не твърдя, че Meyle HD са най-добрите носачи. Просто имат впечатляваща презентация в сравнение с останалите, а и никой не се е оплакал от тях до момента.
Ще покараме - ще видим. :041:

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Пет 21 май 2010 18:23

Така е, а иначе пречи ли ни нещо да си поръчаме от "370 левовите" комплекти директно от немско (или от където и да е било другаде). Всеки си преценява какви да си сложи, аз държа да карам Meyle. Така или иначе, като за HD комплект е достатъчно достъпен.

P.S. Аз подминах вече долуспоменатата критична граница км. Окачването си е все така читаво.

от долупосочения линк:
"Also von daher kann ich erstmal doch nicht's gegen Meyle sagen und denk mal das ich die oberen auch durch Meyle ersetzen werde"

В самата тема се съдържат контра мнения:
"...поради което не мога да кажа нищо против Meyle и смятам да сменя също и горните с Meyle"

Последна промяна от fichtenweg на Пет 21 май 2010 18:37, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 21 май 2010 18:25

ChimeyJimmey написа:...а и никой не се е оплакал от тях до момента.
...

И дргу път съм го пускал линка...
http://www.motor-talk.de/forum/meyle-hd ... meyle%3Bhd

За който не разбира немски: Темата е "Мейле ХД след има-няма 20000 км дефектни"

П.С. Нямам опит с Мейле, но я има и другата страна на медала ми беше мисълта

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 21 май 2010 18:30

И?
Сподели тук какво пишат там?
Колко такива са дефектирали?

Нека наистина има възможно по-обективна оценка за всичките марки носачи. :041:
Cъщо така, има споделени преки впечатления (в Ауди) за съсипани носачи на няколко хиляди километра пробег ПОРАДИ некадърен монтаж (стягане в ненатоварено положение)...

В днешно време всичко е възможно с ВСИЧКО.
Няма смисъл от сляпа робия на марка. Просто да споделим опит, па всеки да си прецени после сам за себе си. :041:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 21 май 2010 19:30

Ами най общо казано няколко човека казват, че между 5 000 - 45 000 след смяната пак са им почнали да хлопат носачите. Конкретно пуснах линка, защото за носачи съм срещал оплаквания или от но-нейм, или от Мейле ХД (въпросната тема), но никога по адрес на TRW, Lemförder или оригинални на VW. Явно понеже Мейле са най-изгодни от марковите, и сравнително повече хора карат с тях.

Покарай и ще кажеш. Между другото - какви бяха симптомите, довели до смяната?

П.С. Това с монтажа и аз си го помислих...

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Пет 21 май 2010 19:43

Аз също исках да спомена за начина на монтиране по-рано, но виждам че вече сте го споменали тоя момент.

Между другото, тоя момент е споменат и в немската тема:
(7ми пост)
"evtl. wurde beim tausch der querlenker nicht richtig gearbeitet?"

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 21 май 2010 19:53

Чудомир написа:Между другото - какви бяха симптомите, довели до смяната?

Ами, няма нищо конкретно, водещо ТОЧНО до носачите.
Просто нещо лопка отпред, но имам поне хиляда подозрения по въпроса.
Едно от тях е, че в момента карам с мешавица от оригиналните (надявам се) носачи и MOOG.
Kaто съм сменил 2 или 3 с MOOG само от дясната страна...

И понеже имам "planned activity" за амортисьори, пружини и куп други неща, реших да сменя и ВСИЧКИ носачи едновременно с нови, барем знам, че поне теоретично всичко е тип-топ по окачването на тази кола. :)
Между другото - има значение и дали всички носачи се сменят наведнъж (поне от едната страна). Това може да е още един от факторите за бързото разшлякване на новите, от което се оплакват почти всички, ползвали най-различни марки... :041:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 21 май 2010 19:58

Meyle HD-то е с 4 години гаранция. Ако стане проблем с тях директно ще го изпратя на тези от meyle. Да има други носачи за който да има толкова гаранция?

А за износването на носачите. Я се замислете като не са ви балансирани гумите как играе волана. А самата гума играе още по-злобно. Сещате ли се кой го отнася това?

А относно неправилния монтаж - той води до разкъсване на вътрешния тампон, не на шарнирната връзка. А вътрешният тампон е сменяем. И горните, и долните.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 21 май 2010 20:16

brum написа:Meyle HD-то е с 4 години гаранция. Ако стане проблем с тях директно ще го изпратя на тези от meyle. Да има други носачи за който да има толкова гаранция?

A бе, това препращане напред-назад до Германия и обратно (обратното не ме притеснява толкоз, всъщност) хич не ми се нрави, особено като знам какви са цените и качеството на услугите на българските пощи и куриери...
brum написа:А за износването на носачите. Я се замислете като не са ви балансирани гумите как играе волана. А самата гума играе още по-злобно. Сещате ли се кой го отнася това?

Такова нещо при мен няма!
При всеки монтаж на гумите с джантите (летни и зимни поотделно) ги минавам на баланс.
brum написа:А относно неправилния монтаж - той води до разкъсване на вътрешния тампон, не на шарнирната връзка. А вътрешният тампон е сменяем. И горните, и долните.

Т.е. ти така процедираш?
Сваляш носач и му пренабиваш само тампона, така ли?
И каква ти е рекапитулацията за тази процедура? Ще споделиш ли източник на тампоните?
На какъв интервал я правиш тая процедура?
Скептичен съм, признавам...

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Пет 21 май 2010 20:40

Не бих се притеснявал, за това как балансът на гумите влияе на носачите. Не знам дали някой може да си понася колата, щом вдигне по-висока скорост да му играе волана. След като си сменя гумите, винаги изпробвам на магистрала колко добре са се справили с баланса, и ако не са си поправят работата. По се замислям обаче за безкрайните кратери по пътищата които се отразяват далеч по-фатално на окачването.

hanibal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanibal » Съб 22 май 2010 0:07

Не ме разбирайте погрешно.Просто посочвам че , комплеката на Myele HD е около два пъти по-скъп от "обикновените".Този PDF с "брошурки" не е никакво доказателство за по-високо качество.А и относно гаранцията и на комплекта NK който съм взел ,но не съм монтирал още, по пликовете на носачите пише 3г. гаранция(май беше) е и какво?Всеки сам решава какво да сложи.Аз лично раших да взема от "скапаните" носачи въз основа на коментари във форума на Audi.И 50000км. да изкарат за мен е оправдано предвид цената.Пък и не даваш една тораба пари.

Върни се в “Passat”