Passat B7 - подобрения и обща информация за модела
Re: Passat B7 - тунинг, подобрения, ремонти
Аз сменям на 10хил с 5w30 Total Quartz Ineo LL с 504/507 спецификация
аз купувам по спецификация VW longlife масло и го сменям на 1 година (при мен са около 15-18000 км)
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
с това покачващо се ниво и разреждане на маслото с нафта от регенерацийте никога не съм карал повече от 12 000км.
дори сега мисля на 8 000км. да го сменя бардала с една евтина comma и вече на 7,
8 000 смяна
дори сега мисля на 8 000км. да го сменя бардала с една евтина comma и вече на 7,
8 000 смяна
- krasimir.rilski
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFGB
Аз като купих колата я обслужих в Порше Изток с лонглайф като на колегата Кихот и от там ми казаха 2 години или 30К, което настъпи първо. Съвпаднаха и го смених преди 2 К . Сега като ви слушам се замислям след колко да го сменям и аз. Смених го отново с лонглайфа на Тотал
- krasimir.rilski
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFGB
И още нещо за размисъл
Като я взимах колата маслото беше сменено преди около 2500 км на 240000 км и пишеше следваща смяна след 30000 км (това официялния дилър в Швейцария го беше написал ) Аз го смених за моя успокояние и да проверя да не би да са му ръгнали някоя добавка и да са замаскирали някакъв проблем
Като я взимах колата маслото беше сменено преди около 2500 км на 240000 км и пишеше следваща смяна след 30000 км (това официялния дилър в Швейцария го беше написал ) Аз го смених за моя успокояние и да проверя да не би да са му ръгнали някоя добавка и да са замаскирали някакъв проблем
И BMW и Бенц казват - Лонглайф, даже на Е60ката ми в сервизната книжка пишеше Лайф масло на кутията. За мен причината е една и тя се нарича поддръжка след гаранция. С нашата хубава нафта не бих сменил на повече от 12-15 000км. Винаги сменям и всички филтри, тоест горивния не се сменя на 2 смени на маслото. :)
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Netasq написа:VasilStoichkov написа:Препоръчайте къде да си сменя маслото и с какво, че наближава времето за смяна. За първи път ще го сменям аз. Мотора е 2.0 ТDI 177hp /CFGC/ на 180 хил.км.
Здравей. Моята препоръка е с оригинално от Порше, което да сменяш на 15к. Също добър вариант е Фукс. Другото като марки са ментаци и трудно ще се намери качествено. Зад Софтауто имаше рампа и там можеш да пробваш да го източиш.
Викаш кастрол, мотул, кома са ментаци, фукс е върхът

По въпроса на колегата, маслото в общи линии няма голямо значение, важното е количеството
- bobi_robi
- Автомобил: Passat Б8
- Двигател: DFHA 2021
- Контакти:
Най-важно е смяната в нормален диапазон. 10-15к максимум, поне така практикувам аз.
ulipet написа:с това покачващо се ниво и разреждане на маслото с нафта от регенерацийте никога не съм карал повече от 12 000км.
8 000 смяна
Аз не съм наблюдавал покачване на нивото, а го следя често по навик от предишния пасат , който си искаше постоянно доливане, повечето знаят за 2.0 115к.с. на B5.5 че си пипва масълце от нов. Сипвам 4.3 л при смяна и не мърда от малко под максимума. Филтри всички на всяка смяна като Netasq. Сервизната ми история до 198 хил обаче е Mobil на всеки 30хил , там нямам намеса

- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
докато си работеше егр регенерацийте протичаха бързо,мисля че се дължи на това че вече не връща изгорелите газове повторно а дърпа въздух отвън с мн. по ниска темп.и след изолирането му доста по-бавно загрява
аз не чакам и гася колата,натрупват се много прекъсвания на регенерацията светва иконата колата не влиза в авариен режим но не е приятно
аз не чакам и гася колата,натрупват се много прекъсвания на регенерацията светва иконата колата не влиза в авариен режим но не е приятно
ЕГР е много важен за регенерациите, щом си го изолирал трябва и други магарии да се направят, за да няма драми.
Аз да питам нещо за регенирациите... Както бях писал преди няколко страници, понякога колата на място си ги прави, след минато по-късо разстояние с нея. Дали трябва да я чакам и да не я гася ?
За маслото да се върна - Аз лично съм виждал в България с очите си оригинално масло, доставено от чужбина с марките Фукс и Д-р Щарке. Другите премиум марки трудно можеш да ги намериш оригинални.
Имах преди години Мазда, която пък като я сервизираха гаранционно й сипваха маслото от бидон. Истината е някъде там...
За маслото да се върна - Аз лично съм виждал в България с очите си оригинално масло, доставено от чужбина с марките Фукс и Д-р Щарке. Другите премиум марки трудно можеш да ги намериш оригинални.
Имах преди години Мазда, която пък като я сервизираха гаранционно й сипваха маслото от бидон. Истината е някъде там...
Регенерацията е процес, който започне ли е хубаво да се изкара докрай. Не е фатално да се прекъсва, въпроса е да не е постоянно. Няма значение дали е на място или в движение, процеса си тече с различни темпове. В интерес на истината най-бързо сваля натрупаните сажди когато е загрял ДПФ на над 560 градуса и се кара на принудителен празен ход. Тогава сваля грамчетата през 0.1г докато при нормално каране е през 0,04-0.06г на място стига и до 0.02-0,03г
Ето колега от форума е дал достатъчно информация.. Давам линк, ако на някой му е интересно:
viewtopic.php?t=412385#p4077229
viewtopic.php?t=412385#p4077229
Подарък за рождения ми ден, Passat b7 регистриран на нула километри, не е пушено вътре, нов внос