Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Re: Пасат B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти

Мнениеот borislav_mladenov » Вто 17 сеп 2013 11:24

аз се сдобих с пружинки Eibach Pro kit 30 mm. Сложим съм ги на стоковите амортесьори и возията си е почти същата. Една идея само леко по- твърдо се усеща по някоя неравност. И една идея по- добре се усеща в завой :th_up . По това, което съм чел от форуми това са най- малко свалящите пружини, които не вредят на стоковите ресори. До колкото съм запознат колегата Апокалиптико също е с такива.
Прикачени файлове
1185647_3439794291375_1505171617_n.jpg

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 17 сеп 2013 11:36

Като гледам височината значи може да и забия 40/40 или 50/40 на моята ако има такъв вариант,че заради метана предницата е една идея по-високо.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 17 сеп 2013 12:02

borislav_mladenov написа:аз се сдобих с пружинки Eibach Pro kit 30 mm. Сложим съм ги на стоковите амортесьори и возията си е почти същата. Една идея само леко по- твърдо се усеща по някоя неравност. И една идея по- добре се усеща в завой :th_up . По това, което съм чел от форуми това са най- малко свалящите пружини, които не вредят на стоковите ресори. До колкото съм запознат колегата Апокалиптико също е с такива.

нови ли ги взе ? Колко излезе цялото удоволствие :)

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Вто 17 сеп 2013 17:11

Хора дайте малко акъл ! Сдобих се с поставка за чаши от б5 (тази на централната конзола).
Искам да я монтирам на моя б5.5 , но незнам има ли начин да демонтирам съществуващата лайсна , без да свалям и останалите около нея :rolleyes
После поставянето на cup holder-a не мисля че ще е трудно

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 17 сеп 2013 18:11

аз сложих такава поставка преди месец, става за 1 минута :) Вземи тънка права отверка, облепи я с изолирбанд за да не нараниш таблото. Бъркаш отстрани или отдолу и леко я напъваш навън. Държат я две щипки от ляво и отдясно. Махач я, слагаш поставката само с напъхване докрай, изщраква и си готов. Ако се наложи да свалиш стойката за чаши поради някаква причина трябва да махнеш челни те два панела, един почти по цялата дължина и един в ляво около 2см Под тях се вижда къде се бърка с тънка отверка за да окачиш чопчетата. Хубаво е да я разгледаш хубаво преди да я щракнеш , за да видиш точния начин за застопоряване и да знаеш какво да търсиш при евентуален демонтаж.
Много е удобна с една забележка иска чаши за кафе от бензиностанциите, най-обикновените прозрачни чаши идват малко тесни и не се държат стабилно.

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Вто 17 сеп 2013 18:43

Извинявам се, каква поставка?

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Вто 17 сеп 2013 18:55

borislav_mladenov написа:аз се сдобих с пружинки Eibach Pro kit 30 mm. Сложим съм ги на стоковите амортесьори и возията си е почти същата. Една идея само леко по- твърдо се усеща по някоя неравност. И една идея по- добре се усеща в завой :th_up . По това, което съм чел от форуми това са най- малко свалящите пружини, които не вредят на стоковите ресори. До колкото съм запознат колегата Апокалиптико също е с такива.

Ами аз казах, че съм ама много доволен от тия пружини. Давам снимка с 15 цоловите зимни гуми, но и при 18,17,16 цоловите не съм имал никакво хлопане, тракане и каквото и да е.

Изображение

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Вто 17 сеп 2013 19:40

моята е също с 15-ки :) 195/65/15

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 17 сеп 2013 20:09

kambone написа:Извинявам се, каква поставка?

като тази, но тази е от десен волан, ла ляв волан се отваря на другата страна.
Изображение

todor jeliazkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот todor jeliazkov » Вто 17 сеп 2013 21:28

kossis написа:На стария пасат-В3 просто му бях прекарал коаксиал до огледалото на стъклото и там от него бях завъртял една едножилна тел около основата на огледалото-радио -перфект !
Сега с тая по дълга антена-радиото на тая печка пак е перфект !
Брато кара една В4 -Ауди-това ауди неще да лови радио добре и това е. Така че всичко е относително.

На всички авто радио приемници има настройка, която намалява чувствителноста на тунера. Избира се ръчно и се ползва зарегиони с много високо излъчване на радио сигнала. Ако е включено(по default) и да си до транслатора пак ще хванеш само Хоризонт. На един колега на ауди а3 фабричния приемник му направи тая мизерия. Хващаше всиччки станции кристално, разкачихме акуто и после само харизонт.

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Вто 17 сеп 2013 22:43

DoH_KuXoT мерси братле ! :beer

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Сря 18 сеп 2013 22:06

todor jeliazkov написа:
kossis написа:На стария пасат-В3 просто му бях прекарал коаксиал до огледалото на стъклото и там от него бях завъртял една едножилна тел около основата на огледалото-радио -перфект !
Сега с тая по дълга антена-радиото на тая печка пак е перфект !
Брато кара една В4 -Ауди-това ауди неще да лови радио добре и това е. Така че всичко е относително.

На всички авто радио приемници има настройка, която намалява чувствителноста на тунера. Избира се ръчно и се ползва зарегиони с много високо излъчване на радио сигнала. Ако е включено(по default) и да си до транслатора пак ще хванеш само Хоризонт. На един колега на ауди а3 фабричния приемник му направи тая мизерия. Хващаше всиччки станции кристално, разкачихме акуто и после само харизонт.

Колега ако можеш обясни коя е тази настройка че радиото ми е много зле. Колата е пасат б5 с фабричното радио.

Потребителски аватар
dimovip
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Чет 19 сеп 2013 5:42

Колеги след зимата се замислям за окачване, че моя кораб много висок.Но не искам да се промени возията.Какво бихте ми препоръчали?

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Чет 19 сеп 2013 6:44

Eibach Pro Kit Springs 30mm./30mm

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 19 сеп 2013 8:29

Изображение

Това фабрично ли е на 5.5 или допълнително се монтира ?

На паса 5 ли го има ?

---------------
За тая настройка която я споменава колегата todor jeliazkov за радиото и на мене нищо не ми стана ясно.

Значи фабрично радиото има настройки- ЛОКАЛНО и РЕГИОНАЛНО. Това са неговите възможности за корекция.

Незнам обаче какво общо има компа на колата с радиото и сигнал ?
Виж смущенията от запалителната система са съществени. То когато работи мотора, тогава смущенията са най големи.

Върни се в “Passat”