Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Това дългото шило е по дълга отверка 

Комшията написа:lz2aii написа:Наистина това черното пред отвертката е водач за джантата. Навива се в мястото за болта на главината и монтирането става много лесно. Един вид фиксира положението и така не можеш да разместиш джантата. Много е удобно. И аз не знам какъв е този шомпол. Нямам такъв в комплекта. А този шплент най-отдолу за какво е ?
С него вадиш пластмасовите капачки които са на болтовете.
колегата пита за металното като навита тел, то служи за сваляне на капачките на джантите. Това дългото не е от комплектите за пасат, кука на резба на пасат също няма.
Колеги тоя Дизел- подгрева му има ли бушон ?
Под волана има 4 еднакви релета + другите - предполагам за 4-те свещи, там има и разни бушони които не са индикирани никъде.
Под волана има 4 еднакви релета + другите - предполагам за 4-те свещи, там има и разни бушони които не са индикирани никъде.
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
DoH_KuXoT написа:Комшията написа:lz2aii написа:Наистина това черното пред отвертката е водач за джантата. Навива се в мястото за болта на главината и монтирането става много лесно. Един вид фиксира положението и така не можеш да разместиш джантата. Много е удобно. И аз не знам какъв е този шомпол. Нямам такъв в комплекта. А този шплент най-отдолу за какво е ?
С него вадиш пластмасовите капачки които са на болтовете.
колегата пита за металното като навита тел, то служи за сваляне на капачките на джантите. Това дългото не е от комплектите за пасат, кука на резба на пасат също няма.
Имаше някъде по темата че на една от гредите гнездо за болт нарочно е оставено без болт за да се навива тази кука,колегата по горе каза че колата си има кука всеки да си го разбира както си иска.Няма да правим полемика на някакъв си болт или кука целта просто е информативна.С навитата тел се вади всичко по джантите стига да имаш.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
DoH_KuXoT написа:колегата пита за металното като навита тел, то служи за сваляне на капачките на джантите. Това дългото не е от комплектите за пасат, кука на резба на пасат също няма.
Точно за него питах. Вярно, сега се сетих, че някъде съм го виждал, но аз го нямам в комплекта.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Колеги от 3 дни съм в джаза. След смяна на масло преди 4 месеца при първо палене започна да ми изръмжава пасата. Б5 с АДР мотор. Мислих че са клапани, после веригата.... за 6000км долях 2 литра от едно прехвалено масло налято в голям оторизиран сервиз на Тойота. Преди 3 дни долях половин литър хубав Мотул. Вече 3 дни няма изръмжаване, няма и помен от това, което беше. Е ли е възможно от тоя боклук дето наляха тея инженери да е било всичко?
Да питам пак.
Някой знае ли къде се намира релето за нафтовата помпа, бушона и тнт. Както и на подгревните свещи кое какво ?
Има и под волана нещо или всичко е при компера ?
Не открих теми за това. Ако никой не знае да пусна една нова тема за това ?
Искам да измеря стартовият ток с амперклещи. Обаче много бързо пали и не мога да видя нищо- около 300 ампера хващам за секунда и докато натисна холда и запалва.
За това искам по някакъв начин -най лесно да не може да запаля. И ми се струва че помпата е най лесният вариант.
Мога да затворя и клапата за принудително гасене, но тогава ще вкарам сурова нафта в мотора и не е добре.
Някой знае ли къде се намира релето за нафтовата помпа, бушона и тнт. Както и на подгревните свещи кое какво ?
Искам да измеря стартовият ток с амперклещи. Обаче много бързо пали и не мога да видя нищо- около 300 ампера хващам за секунда и докато натисна холда и запалва.
За това искам по някакъв начин -най лесно да не може да запаля. И ми се струва че помпата е най лесният вариант.
Мога да затворя и клапата за принудително гасене, но тогава ще вкарам сурова нафта в мотора и не е добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги имам едно въпросче относно летни гуми за Пасат Б5,5 комби, 2002 г., на джанти Финикс-17 цола каква гума е най-добре да се кара като размери, като го купих автомобила беше с 215/45/17 но малко твърдо возеше и ме беше страх, да карам по дупките....... ако сложа 205/50/17 ще има ли по-добра возия и сигурност по дупките...... ?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Нали знаеш 2то число за какво е и как се смята височината на гумата? Ако не - 2то число ти дава височината на гумата в проценти от ширината (или нещо подобно беше). Та като сравниш 205/50 и 225/45 виждаш, че почти няма разлика (има-няма 1%). 215/45 е вече 5% по-ниска. Т'ва разбира се ако правилно съм се ориентирал как се смятат тия работи де :) . Щото може и да греша нещо там, ама почти съм убеден, че така беше.
Та 225/45/17 е забележимо по-евтина 'щото е стандартен размер. Не е ли т'ва и препоръчаният размер за 17ка джанта за тая кола от производителят?
Ако имах твоя проблем щях да мина на 16ки джанти. По-евтини гуми и не те е страх толкова от дупките. Ама ако държиш на 17ката нямаш много варианти. Може да потърсиш и нещо с подсилени бордове. Поемат доста по-добре удари в дупки. Карах с едни continental sport contact дето бяха с много тънки бордове и беше мъка (235/45/17, точно за да са малко по-високи). А преди това съм карал със един по-стар модел на goodyear - eagle f1 - ник'ви проблеми точно заради по-дебелите бордове. По спомени Бриджстоун правят гуми с доста дебели бордове - можеш да се ориентираш към тях също.
Та 225/45/17 е забележимо по-евтина 'щото е стандартен размер. Не е ли т'ва и препоръчаният размер за 17ка джанта за тая кола от производителят?
Ако имах твоя проблем щях да мина на 16ки джанти. По-евтини гуми и не те е страх толкова от дупките. Ама ако държиш на 17ката нямаш много варианти. Може да потърсиш и нещо с подсилени бордове. Поемат доста по-добре удари в дупки. Карах с едни continental sport contact дето бяха с много тънки бордове и беше мъка (235/45/17, точно за да са малко по-високи). А преди това съм карал със един по-стар модел на goodyear - eagle f1 - ник'ви проблеми точно заради по-дебелите бордове. По спомени Бриджстоун правят гуми с доста дебели бордове - можеш да се ориентираш към тях също.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
kossis написа:Да питам пак.
Ако приказваш за помпата в резервоара, аз мисля, че колата пак ще запали с горивото от филтъра. После ще видиш зор за да запали бързо. По-добре откачи дюзите отзад от буксата
-
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:Нали знаеш 2то число за какво е и как се смята височината на гумата? Ако не - 2то число ти дава височината на гумата в проценти от ширината (или нещо подобно беше). Та като сравниш 205/50 и 225/45 виждаш, че почти няма разлика (има-няма 1%). 215/45 е вече 5% по-ниска. Т'ва разбира се ако правилно съм се ориентирал как се смятат тия работи де :) . Щото може и да греша нещо там, ама почти съм убеден, че така беше.
Не че държа на тези 17-ки Финикс толкова, но с тях купх колата, а за да мина на 16- ки, ще трябва да ги продавам/ а са чисто нови/ и да търся хубави 16-ки......, затова търся най-доброто решение/ от към гумите/ , за да карам с 17-ките! И затова се интересувам от най удачните размери за 17 цола, които имат прилично возене и сигурност1

- 110afn
Самовнушаваш си. Еднакъв външен диаметър, а два цола разлика. Единствения начин е тая 195.65.15 да е с ДОТ от миналия век и да е нов внос от Италия
-
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:zlatomir tomov написа:Колеги имам едно въпросче относно летни гуми за Пасат Б5,5 комби, 2002 г., на джанти Финикс-17 цола каква гума е най-добре?
Днеска си дложих старите летни пирелита които мисля бяха 215/50/17 на същите джанти. Да не казвам голяма дума ама возията е по-мека от 195/65/15. Не само размера е важен. След малко ще слизам до колата и ако съм объркал размера ще редактирам поста.
ОК!Значи, ако разбирам правилно, не само размерите, но и марката на гумите.
- 110afn
Значи старо летно Пирели 215-50-17 вози по-меко от нов Мишлен 195-65-15 
А тоя Феникс всеки го харесва, но никой не го иска, въпреки, че ако по-рано Дон Кихот беше сложил неговите фланци нямаше да махна моя Феникс, но са тежки джанти и с фланците умират още коне

А тоя Феникс всеки го харесва, но никой не го иска, въпреки, че ако по-рано Дон Кихот беше сложил неговите фланци нямаше да махна моя Феникс, но са тежки джанти и с фланците умират още коне
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Много здрава джанта е Phoenix-а, съжалявам понякога, че продадох моите. Бяха без забележчица. Дръж си ги и карай 225/45/17