Днес бях в Порше юг и ми смениха и четирите дюзи , едната е била сменяна в италия но казаха че е пак от същия модел така че смениха и нея .Бях много приятно изненадан от доброто отношение на персонала и на приемчика които прие моята кола .По моя молба ми показа сервизната история на колата , не можа да ми каже всичко защото -били използвали някакви вътрешни кодове ,но аз съм благодарен и на това .
Дотук с добрите новини :по време на смяната те установили проблем по оста (вала ) на кобилиците .Вала е една тръба която в двата си края е занитена ,и тези нитове в определен момент избиват ,тогава пада налягането на маслото и няма добро смазване .Казаха ми че това се случва при всяка пета кола

.При мен тези нитове още не бяха избити но се държат на косъм.Предложиха ми 3 варианта (за което също съм много благодарен защото нова ос струва 1000 лв ) 1.нова ос ,2.оставям колата при тях и намирам начин да се отремонтира и 3.сглобява се както си е била. Избрах вариант 3 и сега искам да помоля колеги които са се сблъсквали с проблема и могат да ми препоръчат къде да ми ремонтират оста .Казаха ми че са имали случаи при които клиентите са си ги отремонтирали ,но каде ,как и какво не можеха да ми кажат.И още това може да се случи и при 1.9 тди мотора ,даже там този вал е на две части така че имаме 4 броя нитове