Passat B8 - подобрения

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Re: Passat B8 - тунинг, подобрения, ремонти

Мнениеот ssssl » Пет 23 авг 2019 18:01

HarvesteR написа:

320кс на предно с механичен блокаж и ръчни скорости и НЕ буксуваше, .

Защото АСРа му е настроен като за предно и брутално реже въртящия момент и мощността.

HarvesteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HarvesteR » Пет 23 авг 2019 19:08

ASR-а връщаше само докато не го изключих ;)
Преди да го изключа ми присветваше само на първа с яко газ. Но имай предвид, че това е зимата с летни гуми 20". Колата имаше много добра тракция за предно, но тези 20-ки бяха прекалени. С тях губеше сцепление при екстремно спиране на път с неравности. За мен с 19ки ще се държи по-добре, особено ако не са континетали. Да не кажа, че на сняг бих я карал и с 18-ки.

Потребителски аватар
lord_aggo
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2016 DFCA

Мнениеот lord_aggo » Съб 24 авг 2019 7:16

Не знам как ги карате тия кораби в града, че тоооолкова много да има значение дали е 4х4 или не.
Ще каже човек, че на всеки светофар сте на лаунч контрол. :mhihi
За мен основното преимущество е зимата, когато падне сняг (което се случва все по-рядко), всичко друго е чесане на езици, при положение, че караме дизелови комбита, пичове.

Потребителски аватар
deodriver
Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
Двигател:

Мнениеот deodriver » Съб 24 авг 2019 21:48

Не е само зимата основното преимущество,ами и цяла есен,пролет,че и лятото.Двойното задвижване спестява кофти моментите на първите капки дъжд,на локвите в някой завой,на сутрешната слана,на постоянно стищащия се пясък на пътя и т.н.Все моменти,които ги в изобилие целогодишно.Когато караш 4х4 доста от това не се усеща и даже не му отдаваш значение,докато не седнеш пак на предно или задно.Тогава разбираш за какво става дума.Зимата няма какво да коментира,даже и без сняг си има достатъчно черен лед по пътя и там нещата са в полза на двойното.

Последна промяна от IvanMan на Съб 24 авг 2019 22:04, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".

Потребителски аватар
Kapon4o
Автомобил: VW Passat
Двигател:

Мнениеот Kapon4o » Вто 27 авг 2019 21:19

4х4 може да е преимущество само при потегляне и при ускорение, влез в завоя на лед или с по-голяма скорост и реално дали си с предно или 4х4 няма значение. Затова не смятам, че има нужда от 4х4 освен ако не живееш в Боровец примерно или пътуваш доста из страната. До сега никога не съм закъсвал или имал проблеми с предно. Просто карам с добри гуми и това е.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 28 авг 2019 13:47

imedarov написа:Днес и аз сипах от добавката на ERC, или поне опитах, предпазният клапан на отвора на резервоара затруднява операцията. След това допълних с гориво, като извадих пистолета, по него имаше добавка. Ще споделя какво се случва с регенерациите, като натрупам впечатления.

За да съм сигурен, че добавката влиза в резервоара, купих 50cc спринцовка и система и налях нови 60мл ERC CatClean, като по този начин заобиколих защитата за грешно гориво. Ще споеделям мнения, но от първите 65мл, няма никакъв ефект.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Сря 28 авг 2019 18:32

Дано не си го направил в два последователни резервоара. Силно препоръчително е спазването на препоръките от производителя.

Потребителски аватар
imedarov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 28 авг 2019 22:28

185 литра гориво има между двете слагания на добавка.

Ter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ter » Съб 14 сеп 2019 11:49

Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали къде в София (без Порше) могат да отключат някой фабрично зададени екстри?
Имам вече малко повече от 1 година служебен Passat B8 (2018г) и сравнен с личната ми кола има някои неща, които ми липсват или дразнят.
Благодаря!

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Съб 14 сеп 2019 15:50

Сподели какво искаш да се “отключи” и какво те дразни?

imedarov написа:
imedarov написа:Днес и аз сипах от добавката на ERC, или поне опитах, предпазният клапан на отвора на резервоара затруднява операцията. След това допълних с гориво, като извадих пистолета, по него имаше добавка. Ще споделя какво се случва с регенерациите, като натрупам впечатления.

За да съм сигурен, че добавката влиза в резервоара, купих 50cc спринцовка и система и налях нови 60мл ERC CatClean, като по този начин заобиколих защитата за грешно гориво. Ще споеделям мнения, но от първите 65мл, няма никакъв ефект.

Както се разбра - май няма как да се разбере действа ли тази добавка. Колата ще си пуска регенерация така или инак.

Ter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ter » Съб 14 сеп 2019 23:03

Ами например:
- Иска ми се звука на парктроника да бъде по-силен или поне радиото да се намалява когато започне да писука, защото ако децата бърборят или говоря по телефона в това време въобще не го чувам
- Обхвата на сензорите на парктроника е по-голям и ако може да се изкара скалата на дисплея - имам предвид, че чуваш звука който е все едно си допрял стената/другата кола, а в действителност имаш поне още половин метър
- Ще е добре при заключване огледалата да се прибират
- Старт/Стоп да бъде деактивирано при запалване и ако ми трябва да го включвам с бутона, а не обратното
- Бонус ще е ако има автоматично сменя къси-дълги

Krica
Автомобил: VW PASSAT R-line
Двигател:

Мнениеот Krica » Нед 15 сеп 2019 14:58

Здравейте колеги !
От две седмици съм собственик на б8 комби GT вариант 2.0 дизел 150 коня с ръчна кутия!
Та въпроса ми е как става обновяване на картите на навито ? Със Discovery pro 2 generation съм !
Може ли да стане ако се свърже към нет или трябва да си закупя sd карта с картите?

Slav_
Автомобил: Passat B8 Variant 2015
Двигател: CRLB

Мнениеот Slav_ » Пон 16 сеп 2019 9:09

Здравей колега, честитo и много безаварийни километри.
Ето за нави-то viewtopic.php?f=6&t=481243&start=19

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Пон 16 сеп 2019 16:19

Ter написа:Ами например:
- Иска ми се звука на парктроника да бъде по-силен или поне радиото да се намалява когато започне да писука, защото ако децата бърборят или говоря по телефона в това време въобще не го чувам
- Обхвата на сензорите на парктроника е по-голям и ако може да се изкара скалата на дисплея - имам предвид, че чуваш звука който е все едно си допрял стената/другата кола, а в действителност имаш поне още половин метър
- Ще е добре при заключване огледалата да се прибират
- Старт/Стоп да бъде деактивирано при запалване и ако ми трябва да го включвам с бутона, а не обратното
- Бонус ще е ако има автоматично сменя къси-дълги

Всички тези неща или ги имаш като функции/екстри или ще трябва хардуерна намеса за да се случат. Старт/стоп може да се спре софтуерно, но после не може да се пусне от копчето, с хардуерна намеса стават нещата, но не знам струва ли си.

Потребителски аватар
imedarov
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Вто 17 сеп 2019 9:29

netizen написа:Както се разбра - май няма как да се разбере действа ли тази добавка. Колата ще си пуска регенерация така или инак.

Точно така, регенерации на 210км, 260км, 220км, след последното сипване на добавка.

Върни се в “Passat”